Kvarjenje žarnic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Ojla

Meni je danes pregorela desna žarnica (H7) na cliotu in to že tretja odkar imamo avto imamo ga pa 1 leto. Pomeril napetost pri kontaktu, prižganem avtu (prosti tek) in pri 2000 obr/min. Vseposod isto tko da mislim da napetost nima nič pri tem. Žarnice sem menjal v paru bile so pa od General Electrica SUPERBLUE, drugače res super žarnica ena je bila 14€. Sosed jih ima dalj časa od mene pa mu še kar delajo in nima avtomatskega vklopa luči.

Slika

Sumim avtomatski vklop luči, ko daš kontakt. Ali se da to izklopiti?
Uporabniški avatar
jurre

Odgovor Napisal/-a jurre »

lahko ti na servisu izklopjo, pri meni je prejsni lastnik tud izklopil to zaradi xenona.

Ena lazja resitev je pa, da vklopis parkirne, das kontakt, zalaufas, potem pa das stikalo nazaj na 0 za dnevne (ali pa pac na 1).
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

tud men ponavadi vedno crknejo ko avto prižgem ali pa prestavim stikalo da lahko dolge uporabljam... pa uporabljam H7 nightbrejkerce... nevem zakaj se to dogaja, pomoje pride do prevlke napetosti al pa kej podobnga... se mi pa tud kaj pogosto dogaja...
Deniss

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Kok pa stane na servisu da ti to ugasne?
Uporabniški avatar
jurre

Odgovor Napisal/-a jurre »

Ja to verjetno zarad tega, ker se luci vklopjo ze ko das kontakt. Mal trapast sistem :roll: Eni avti imajo tako da narejen, da ti luci priklopi sele ko zalaufas, pri kontaktu pa sam parkirne.

Hm, za strosek pa ne vem.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Jap, tako ima moj.
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

a pa se da to preprogramirat da se samo takrat prižgejo?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

in tista starejša bo crknila dosti hitreje kot novejša...
a bejž no
jaz sem pa slišal da 80 letniki prej umrejo od starosti kot najstniki :shock:

meni so tudi žarnice crkavale na eno leto, odkar sem menjal regulator napetosti je bil mir
utripanje je bilo komaj opazno, ampak očitno to žarnicam ni bilo všeč
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ena čisto banalna ampak....jest sem velikokrat opazu tako na uradnem servisu (Real, Malgaj), kot moj privat mehanik, ki so mi menjali žarnice (na meganu sm zgubu potrpljenje ko sm si vsakič podrgnu celo roko), da oni lepo brezkompromisno primejo žarnico za steklen del in vtaknejo notr, nekako v smislu saj ni moj avto. Tisti, ki sami menjate, vem da ne delate tako. Naj bo to v poduk tistim, ki žarnice menjajo na uradnem servisu :wink:
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

Shusuglao napisal/-a:
in tista starejša bo crknila dosti hitreje kot novejša...
a bejž no
jaz sem pa slišal da 80 letniki prej umrejo od starosti kot najstniki :shock:

meni so tudi žarnice crkavale na eno leto, odkar sem menjal regulator napetosti je bil mir
utripanje je bilo komaj opazno, ampak očitno to žarnicam ni bilo všeč
Živijo vsem skupaj!
Jaz (Clio II, 1.5dci 65KM, let.2002 z avtom. vklopom luči) ti zagotovim, da ko menjam eno žarnico, druga crkne v roku 3 dni :shock: . Ko zamenjam slednjo, po cca treh dneh ponovno crkne prejšnja... :idea: res! Zato menjam vedno obe hkrati... :? in mi zdržijo max (če jih je res dobra volja!) do 6 mesecev! Vžigam kot so nekateri že opisali: da najprej vklopim park luči in šele nato verblam in ob vžganem motorju vklopim luči. Enako tudi ugašam. Me pa teži ta hiba z žarnicami.. :x Kako naj preverim oz. menjam ta regulator napetosti pri Cliu II?
P.s: po novem pa, ko pritisnem pedal zavore zasveti lučka od meglenk (vse žarnice pa delujejo kot morajo)??
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

euro3000 napisal/-a: P.s: po novem pa, ko pritisnem pedal zavore zasveti lučka od meglenk (vse žarnice pa delujejo kot morajo)??
slaba masa zadaj pri lučeh, vzami šmirgl papir v roke in malo kontakte zbrusi pa bo problem preteklost :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
euro3000

oorosh sem pregledal kontakte

... pa so bili čisti, razen enga ka je bil malenkost cvrt. Ščistil sem fejst pa sedaj med zaviranjem malo manj sveti tista lučka z meglenko na armaturki in to še vedno zgolj ob dežju ali večji obremenitvi zavor.
Mogoče pa so tudi že prednje ploščice načete, moram to sedaj preverit.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Malo kontakte z kakšnim izvijačem premakni da bo dober stik.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Meni je na Cliotu lani ena šla, sem samo tisto zamenjal z tisto iz kompleta rezervnih (še zdaj nisem kupil nove :lol: ) in še danes veselo svetita obe :)
Uporabniški avatar
euro3000

NejcZ napisal/-a:Meni je na Cliotu lani ena šla, sem samo tisto zamenjal z tisto iz kompleta rezervnih (še zdaj nisem kupil nove :lol: ) in še danes veselo svetita obe :)
:evil: :evil: :evil:
Odgovori