Scenic 1.9 dci kuri olje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
steiner

Odgovor Napisal/-a steiner »

Obnovili so jo pri Beji, strosek 484 eur skupaj s tesnili. Mislim, da je to tudi maksimalna cena obnove.
Uporabniški avatar
steiner

Naj zamenjam samo gradacijo ali gradacijo in firmo, npr. Shell 10w-40?
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Jaz dajem Elf Exellium 5-50W, pa med servisi (delam jih na 15k) do sedaj se nikoli nisem dolil olja. Prevozenih imam 151k.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
steiner

Gledam Total Quartz 9000 5w-40. to ni enako olje kot ELF Excellium?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Quartz...a niso to rocne ure? :)
Dej ne komplicirej pa kup tisto kantico ELFa. Jst sem enkat cel projekt naredu iz tega in sem imel s telefonom vec stroska kot ce bi takoj olje kupil in zamenjal...
Uporabniški avatar
felix963

Re: Scenic 1.9 dci kuri olje

Odgovor Napisal/-a felix963 »

Tudi meni je Scenic 1.9 dci naenkrat pričel trošiti olje. Opazil sem kakih 3000km po servisu, parkiran na nagnjenem terenu in prižgala se je lučka service. Olje sem sicer preveril samo na števcu, samo en kvadratek. Če se prav spomnim, so vsi kvadratki izginili nekako zadnjih 1000km. Tudi poraba goriva se je povečala za slab liter, dobro, bolj mrzlo vreme, a izgleda ne bo to vzrok. Naredili so mi kompleten servis in preventivna menjava ležajev na motorni gredi. 135.000km. Do sedaj ni potrošil niti kapljice olja, sedaj pa naenkrat nenormalna potrošnja. Ni videti sledov puščanja, tudi iz izpuha se ne kadi modro. Drugače motor teče lepo, tudi turbine ni slišat, morda za spoznanje žvižga, ampak enako že precej časa.
Nisem se še spustil v motor, kje bi bila težava? Turbina, ERG, morda celo batni obročki, ampak, kot sem že napisal, motor ne kadi.
Mislim, da bo potrebna kakšna preventivna akcija, preden se vsipa cel motor zaradi kakšne malenkosti.
Kaj predlagate, kje začeti? Nekako moram sam diagnosticirat napako, če vse prepustim mehanikom, bodo tako zamenjali pol motorja, pa še vprašanje, če bo problem rešen.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Katero olje je v motorju??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
felix963

Uf, dobro vprašanje :?: Moram vprašat mehanika, mislim, da so nalili ELF, kateri, pa moram vprašat. Bi lahko bilo problem olje?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Če olje ni prave viskoznosti in standarda, ga bo žrlo ;) Prejšnji lastnik moje Lagunce je točil noter Total (sicer prave viskoznosti) in mi ga je požrlo med servisnim intervalom (v 15k km do minimuma - in to pri "rosnih" 110k km). Zdaj dajem predpisan ELF in pri 258k km še vedno praktično brez izgube olja med intervali ;)
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

jaz sem začel dodajat stp dodatek olju za disel in morem rečt, da je zadeva 100%, še tišje delovanje,anj kajenja in manj tresljajev motorja. hvala jozotom za priporočilo
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

rambo napisal/-a:jaz sem začel dodajat stp dodatek olju za disel in morem rečt, da je zadeva 100%, še tišje delovanje,anj kajenja in manj tresljajev motorja. hvala jozotom za priporočilo
Jaz se pa teh dodatkov ogibam, ko sem enkrat videl kakšna "gošča" rata v motorju :shock:
RenaultSport
Uporabniški avatar
felix963

felix963 napisal/-a:Tudi meni je Scenic 1.9 dci naenkrat pričel trošiti olje. Opazil sem kakih 3000km po servisu, parkiran na nagnjenem terenu in prižgala se je lučka service. Olje sem sicer preveril samo na števcu, samo en kvadratek. Če se prav spomnim, so vsi kvadratki izginili nekako zadnjih 1000km. Tudi poraba goriva se je povečala za slab liter, dobro, bolj mrzlo vreme, a izgleda ne bo to vzrok. Naredili so mi kompleten servis in preventivna menjava ležajev na motorni gredi. 135.000km. Do sedaj ni potrošil niti kapljice olja, sedaj pa naenkrat nenormalna potrošnja. Ni videti sledov puščanja, tudi iz izpuha se ne kadi modro. Drugače motor teče lepo, tudi turbine ni slišat, morda za spoznanje žvižga, ampak enako že precej časa.
Nisem se še spustil v motor, kje bi bila težava? Turbina, ERG, morda celo batni obročki, ampak, kot sem že napisal, motor ne kadi.
Mislim, da bo potrebna kakšna preventivna akcija, preden se vsipa cel motor zaradi kakšne malenkosti.
Kaj predlagate, kje začeti? Nekako moram sam diagnosticirat napako, če vse prepustim mehanikom, bodo tako zamenjali pol motorja, pa še vprašanje, če bo problem rešen.
Uf, sploh ni panike. Sem šel gledat servisno, ne 3000, ampak kar 10.000km se je že nabralo po servisu. Dolil 1 l olja in problem rešen. Notri pa imam ELF excelliun 5-40W.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Tudi nas senic abnormalno pije olje.Lahko dam notri elf,total,castrol....vse je isti drek popije ga 1liter na 1500km.
Avto dela cisto normalno nejavlja dobene napake,poraba normalna....
Ziv bog nemore pomagat,dobenemu ni jasno zakaj je taksna poraba olja.
Dokler avto ni pil olja je bilo v njem izkljucno elf 5-40 potem sem probal 10-40 isto pa spet 5-40drugih proizvajalcev isto.
Upam da cimprej crkne vse,da ga odpeljem na odpad jajca.
Gre se za 1.9dci 102KM. Z 191.000km
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Shooter napisal/-a:Tudi nas senic abnormalno pije olje.Lahko dam notri elf,total,castrol....vse je isti drek popije ga 1liter na 1500km.
Avto dela cisto normalno nejavlja dobene napake,poraba normalna....
Ziv bog nemore pomagat,dobenemu ni jasno zakaj je taksna poraba olja.
Dokler avto ni pil olja je bilo v njem izkljucno elf 5-40 potem sem probal 10-40 isto pa spet 5-40drugih proizvajalcev isto.
Upam da cimprej crkne vse,da ga odpeljem na odpad jajca.
Gre se za 1.9dci 102KM. Z 191.000km
Kakšna je pa turbina?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Turbina je ok (tako sta garantirala razlicna mehanika) dobeden je pa ni dol jemal.So pa to slabi motorji sploh pa v RX4 dokaj velika teza avta velik upor presvoh motor.
Sosedu se je pregrel motor in je vse slo v franze.Voznja po AC 140-150km/h slovenija-nemcija.
Odgovori