Avto pri 130-145 trese

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ja samo malo je smesno ker nad 145 pa ne trese vec :) Meni vem da je lahk sam v 2 problem nad 130. Sicer sem centriral pa vse, ampak so vrjetno diski tolk bogi ze, pa tud optike ni blo ze kako leto narejene.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

tolko da povem. jaz sem tudi pred leti ko sem se mel nisana kupil nove gume gor pa so bile jajcaste in so tresle ko sam vrag
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

da se popravim ena guma je bla jajcasta.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

tudi jaz mislim da je problem v gumah ali platscih. Diski pri tresenu med voznjo nimajo nic, drugo je pri zaviranju!
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Tudi meni se je avto tresel nad 130 km/h in izkazalo se je, da je vzrok v gumah. Zamenjal in ni bilo problemov vec. So se pa po notranji strani obrabile, ker po menjavi fedrov nisem sel delat optike tako da mi je gume v bistvu pozrlo. :lol: Pac cez cas sem cisto pozabil in se ko sem gume zamenjal sem se naknadno spomnil, da moram se optiko narest.
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

dal centrirati vse 4 gume (malo odstopanja je na vsaki bilo), centrirni obrocki na vseh stirih gumah (res da plasticni, ker so taksni prisli zraven mojih Borbetk), gume zavrtene na centrirki ni zgledalo, da bi bile kaj jajcaste, platisca pritrjena z moment kljucem na 11,5kg (baje je to za renaulte) neka priporoceno...

hmmm....avto se vedno trese.

Pred nizanjem (menjava fedrov) ni nic treslo???

Kaj pa sedaj?
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

men ocitno cist isto trese k teb; to je od 130-140, pol se pa avto umiri

lansko leto vem, da sm meu eno gumo jajcasto (bulasto) in je treslo k pes, za letos se mi pa ne sanja, ker mam gor nove gume, porihtano komplet podvozje, narejeno optiko, pa se vedno trese :?

upam, da ti rata najdt vzrok in ce ti sporoc, kje je ta vzrok
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

@blackwolfcar:

dj vrz gor zimske gume in probaj, ce ti trese...so krive al gume al pa feltne (nove)...ce trese se naprej...so neki zajebal pri menjavanju fedrov...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Men se isto pri 130 - 140 trese k svina, samo meni se zato, ker sem 1x tok zabremzal, da sem mal gume pobral in zdej ko se ujamejo mam cel rodeo :D
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

Fantje....Very Happy :D :D :D Mi je uspelo zrihtat....avto ne trese vec...cisto miren :D :D

Kako, naj vam predstavim to zanimivo zgodbo!!!

No se jest v torek odpravim k enem vulkanizerju, da snamemo dol feltn in pregledamo centritne obrocke ter scentriramo gume. Obrocki vsi Ok, gume scentrirane na 0 (je imela vsaka nekaj odstopanja) in nazaj zmontiramo....zategnemo vijake z moment kljucem na 11,5kg (baje priporoceno za renaulte) in gremo testirat...avto se vedno trese.

No danes se zapeljem do enga kolega (k sm zvedu da ma centrirko pa mehanicno delavnico doma) in snameva (ponovno) dol sprednja kolesa in jih damo ponovno na njegovo centrirko (starejsa masina kot pri "tistem" vulkanizerju) a glejga zlomka...ena guma je imela 80g odstopanja :shock: :shock: samo tole sm naredu... :D Probamo centrirat in nikakor ni slo (kr nikol se ni ujemalo) vedno je neki drugace pokazalo, zato smo spusiti zrak iz gume in gumo na feltni zarotirali oz. malo zavrteli, da se je na feltni drugace vsedla, nazaj nafilali na 2,4 bar-a, scentrirali se drugo, ki ni imela veliko odstopanja in sli na testno voznjo. To smo naredili samo s sprednjim parom koles. Zadnjih ni bilo potrebno dol jemat, ker je bila ocitno tezava samo na sprednjih kolesih oz. vse bl se mi zdi, da samo v tisti eni feltni in gumi.

Vozna je od takrat mirno ko... 8) :D Zdej pa samo upam, da bo tako tudi ostalo...to se bo pa pokazalo cez par dni...
Perfect Match!!!
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

no super!
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Odlicno! Zdj bos lahko spal... :wink:
Uporabniški avatar
linat
Kraj: LJ

Re: Avto pri 130-145 trese

Odgovor Napisal/-a linat »

blackwolfcar napisal/-a:Zdej k sm znizal avto (s fedri), mi med nekje 130km/h in 145km/h avto kar dobro trese...potem se umiri! Kaj bi lahko bil vzrok? Optika je bila narejena. Feltne so bile centrirane letos zacetek pomladi, ko sem zamenjal feltne torej pred nizanjem in pred nizanjem tudi ni nic tresel oz. le cisto malo pri visji hitrosti. bari v gumah; sprobal ze kar nekaj kombinacij 2,4/2,3/2,2 (vec ali manj ne). Sedaj imam 2,4 spredaj in 2.3 zadaj.

Ali morm dati ponovno centirati al kuga ali pac to tko pri spuscenih dizlih je? :shock:

Hvala za pomoc:D
Pr men je isto!!!!!!!!!!!!! :shock:

Od 130 -140 km/h trese neki....

Pa nisem nizala avta al pa kej....

Najprej sm mislila da je taka cesta, ampak se mi to povsod pojavlja, pri omenjeni hitrosti.

:shock:

Gume nafilane ravno prav in so bile tudi nacentrirane, ko smo dajali gor letne gume. In sedaj pri letnih cist isto trese, kot pa prej na zimskih...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

linat napisal/-a:
blackwolfcar napisal/-a:Zdej k sm znizal avto (s fedri), mi med nekje 130km/h in 145km/h avto kar dobro trese...potem se umiri! Kaj bi lahko bil vzrok? Optika je bila narejena. Feltne so bile centrirane letos zacetek pomladi, ko sem zamenjal feltne torej pred nizanjem in pred nizanjem tudi ni nic tresel oz. le cisto malo pri visji hitrosti. bari v gumah; sprobal ze kar nekaj kombinacij 2,4/2,3/2,2 (vec ali manj ne). Sedaj imam 2,4 spredaj in 2.3 zadaj.

Ali morm dati ponovno centirati al kuga ali pac to tko pri spuscenih dizlih je? :shock:

Hvala za pomoc:D
Pr men je isto!!!!!!!!!!!!! :shock:

Od 130 -140 km/h trese neki....

Pa nisem nizala avta al pa kej....

Najprej sm mislila da je taka cesta, ampak se mi to povsod pojavlja, pri omenjeni hitrosti.

:shock:

Gume nafilane ravno prav in so bile tudi nacentrirane, ko smo dajali gor letne gume. In sedaj pri letnih cist isto trese, kot pa prej na zimskih...
A pri bremzanju kaj bol trese?
Uporabniški avatar
linat
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a linat »

Tadej napisal/-a:
A pri bremzanju kaj bol trese?
Pri bremzanju nic ne trese.

A bi blo lahko kaj s koncniki povezano?
Odgovori