Servis dci - kaj menjati na kolk km
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
Ce menjas zobati jermen, se ponavadi tudi napenjalec in vodno pumpo. material stane ("neoriginal"):
-jermen 43,82eur
-pumpa 38,00eur
-napenjalec 46,79eur
Ce je zanic mikrojermen je treba tut tega menjat (14,11eur)
-ploscice so 21,70eur
-diski 61,34eur
in se material od navadnga servisa:
-5L olja elf excellence 5W-40 65,15eur (lahko gre tut kej cenejsga noter)
-filter olja je slabih 5eur
-filter klime 8,26eur
-za zracni in naftni filter nimam podatka, samo ni nevemkok drago...
+ delo
skupaj torej cca 330eur (brez dela), tko da do 800 je se kar nekaj fore (razen ce nisi sprasevala na original servisu)
-jermen 43,82eur
-pumpa 38,00eur
-napenjalec 46,79eur
-ploscice so 21,70eur
-diski 61,34eur
-filter klime 8,26eur
+ delo
skupaj torej cca 330eur (brez dela), tko da do 800 je se kar nekaj fore (razen ce nisi sprasevala na original servisu)
Nisem sprasevala na pooblascenem servisu, ampak pri mojem (bivsem, ker mam feeling da me mal obira- in zdej vidim, da imam prav!) mehaniku. Kao na pooblascenem bi me prislo se enkrat vec... Ceprav je ze 800 eur mal velik.clio_dizel napisal/-a:Ce menjas zobati jermen, se ponavadi tudi napenjalec in vodno pumpo. material stane ("neoriginal"):
-jermen 43,82eur
-pumpa 38,00eur
-napenjalec 46,79eur
-ploscice so 21,70eur
-diski 61,34eur
-filter klime 8,26eur
+ delo
Delo naj bi najvec naneslo sicer...
- clio_dizel
Mikrojermen 14eur? 100%?clio_dizel napisal/-a:Ce menjas zobati jermen, se ponavadi tudi napenjalec in vodno pumpo. material stane ("neoriginal"):
-jermen 43,82eur
-pumpa 38,00eur
-napenjalec 46,79eur
-ploscice so 21,70eur
-diski 61,34eur
-filter klime 8,26eur
+ delo
Neki me zanima.
Recimo po servisni knjigi naj bi menjal jermene pr 120k km. In recimo ti ga odpizdi pri 80 ali 100k km. Ali lahko uveljavljas kake vrste garancijo na to, ce je avto redno servisiran na pooblascenem servisu?
- clio_dizel
- clio_dizel
mikrojermen se nahaja na levi strani motorja:linat napisal/-a:Aha ok, ker sem pac laik in ne gledam masine vsak dan, bi prosila koga, da da gor kaksno fotko, kjer se vidi jermen, da se jaz pogledam svojega.djsly napisal/-a:obrabljen je. pa zgleda kot da bi bil preparel.
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... yxYv.v.jpg
tkole zgleda skoraj nov:
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... Yycb.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... CfHW.v.jpg
ce je jermen zunaj in ga obrnes kontra nov ni razpokan:
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... juWy.v.jpg
star pa je razpokan:
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... Yei6.v.jpg
pa tukaj sem mel ravno se enga "zobatga" (ki se ga ne vidi - moras pokrov dol uzet):
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... Hxx5.v.jpg
pa se zobatga utrganga
http://www.moj-album.com/slike/2898743/ ... kn_0.v.jpg
Meni so pa na servisu za 120k km naracunali na Clio Billabong 2003 1,5dci pri originalnih delih samo z dodatkom zavornih ploscic 788,74eur z DDV. Zajeta je menjava jermenov in filtrov ter olja, pa zavornih ploscic.
Material (vse original) 542,77eur
Delo 218,93eur
S? nevem kaj 32,45eur
Dilema vecna ali ponaredki razen jermena in napenjalca, ali original? Crpalka 118,84 ali 55eur
Ploscice 48,11eur ali 18,50eur
Ostalo ni taka velika razlika
Pri delu pa mislim da vec kot za pol tudi ne pridem skoz. Torej cca 150-170eur je denar vsekakor, mirno spanje pa zig v servisni pa tudi nekaj. Ker gre za masino, ki je do sedaj odlicno delala, ji bom namenil originalne dele. Ploscice bom vzel ponaredek, ne vem pa kako je z filtri zracnimi in oljnim, ali je razlika obcutna? Pa tisto servisno polurno voznjo za 15,60eur bodo pozabli.
Material (vse original) 542,77eur
Delo 218,93eur
S? nevem kaj 32,45eur
Dilema vecna ali ponaredki razen jermena in napenjalca, ali original? Crpalka 118,84 ali 55eur
Ploscice 48,11eur ali 18,50eur
Ostalo ni taka velika razlika
Pri delu pa mislim da vec kot za pol tudi ne pridem skoz. Torej cca 150-170eur je denar vsekakor, mirno spanje pa zig v servisni pa tudi nekaj. Ker gre za masino, ki je do sedaj odlicno delala, ji bom namenil originalne dele. Ploscice bom vzel ponaredek, ne vem pa kako je z filtri zracnimi in oljnim, ali je razlika obcutna? Pa tisto servisno polurno voznjo za 15,60eur bodo pozabli.
O madona drago. Ampak odtehta, ce zaradi tega bolj mirno spis oz. vozis 
Renault drgac vgrajuje vodne crpalke, firma AISIN. Original z Renaultovim znakom gor stane okrog 100 EUR, od iste firme kupljena v trgovini z avtodeli stane cca 40 EUR s tem da je Renaultov znakec dobesedno pobrusen dol. Videl na lastne oci. Torej gre v isti tovarni crpalka samo na drug tekoci trak, kvaliteta pa je sigurno ista.
Jermen je firma GATES, je spet isti jermen samo tisti z Renaultovim znakom gor stane cca 40 EUR, v trgovini kupljen pa 20 EUR.... V bistvu na pooblascenem vse dvojno placas.
Tolk o tem koliko si lahko 100% v rezervne dele
Garancijo si pa itak placas, tudi ce gre kaj narobe.
Renault drgac vgrajuje vodne crpalke, firma AISIN. Original z Renaultovim znakom gor stane okrog 100 EUR, od iste firme kupljena v trgovini z avtodeli stane cca 40 EUR s tem da je Renaultov znakec dobesedno pobrusen dol. Videl na lastne oci. Torej gre v isti tovarni crpalka samo na drug tekoci trak, kvaliteta pa je sigurno ista.
Jermen je firma GATES, je spet isti jermen samo tisti z Renaultovim znakom gor stane cca 40 EUR, v trgovini kupljen pa 20 EUR.... V bistvu na pooblascenem vse dvojno placas.
Tolk o tem koliko si lahko 100% v rezervne dele
Ja se strinjam s tabo glede tega o delih. Vendar sem razmisljal, ce mi zruzi crpalka z znakom Renault in posledicno ostalo imam garancijo, ce pa vztrajam na kopiji pa se lahko slikam, kaj pa niste vgradili originalnih delov. Torej ce grem na kopije potem nima smisla dela placevat na servisu, ce pa se odlocim za servis potem pa vse po njihovem, vkljucno s ceno