2006 Renault Clio RS (Uradno!)
No se mal od mene.
Tale nov RS je ena debela prasica, ki vaga 1.2t.
Vsak nov model je tezji od predhodnika. Kljub vecji moci pa njegove performanse niso boljse! Izboljsana je kvecjemu varnost.
nekaj podatkov iz tujega foruma:

Tko da ne vem, sem skepticen glede teh novih modelov no. Se najraje bi mel williamsa '93
to je zverina...dobesedno.
Ko smo sli zadnjic na srecanju v KP, smo na avtobanu tiscal...ne boste verjel, ampak 182 konjskemu sem blendu naj se umakne, medtem ko sem lovil 170 konjskega prasca
Torej jaz ostajam na Mk1. Poleg tega so najbolj hvalezni kar se tuninga tice.
Tale nov RS je ena debela prasica, ki vaga 1.2t.
Vsak nov model je tezji od predhodnika. Kljub vecji moci pa njegove performanse niso boljse! Izboljsana je kvecjemu varnost.
nekaj podatkov iz tujega foruma:

Tko da ne vem, sem skepticen glede teh novih modelov no. Se najraje bi mel williamsa '93
Ko smo sli zadnjic na srecanju v KP, smo na avtobanu tiscal...ne boste verjel, ampak 182 konjskemu sem blendu naj se umakne, medtem ko sem lovil 170 konjskega prasca
Torej jaz ostajam na Mk1. Poleg tega so najbolj hvalezni kar se tuninga tice.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
ja. imas prav. med mk2 in 182(cup podvozje) je razlika v handlingu obcutna. ce recimo pri vstopu v dosti zaprt ovinek odnehas ali pa bremzas je razlika v obnasanju zadka kar obcutna. pri 182 so dodelali zadnjo premo(se posebej cup) v piko.metallic napisal/-a:Kaj pa handling? Koga briga straight linedjsly napisal/-a:Vsak nov model je tezji od predhodnika. Kljub vecji moci pa njegove performanse niso boljse! Izboljsana je kvecjemu varnost.![]()
197 je pa na nordschleife kar za nekaj sekund ruknil 182. tako da evolucija gre naprej.
metallic & killah: verjamem. pa spet ob predpostavki da avto vozi en in isti voznik, pa da sta oba avta stock. Ne bos verjel koliko so avtomobili vec zmozni kakor clovekova psiha! Ne pomaga ti ne vem kako podvozje, ce ga ne upas uporabljat na maximum.
Zato pravim, da pejmo enkrat na MK skupaj, pa bomo tam videli koliko je koga v hlacah.
Sej se je recimo ze na viaduktu crni kal videlo kolk je odvisno od voznika. Se strinjata?
BTW metallic: Fun is not a streight line! Zato me ne navdusuje toliko kolikor mislis. Dragam zarad firbca, da vidim koliko sem sposoben kontrolirat avto na ravnem. Na MK pa hodim postavljat case, in spet spoznavat obnasanje avta pod takimi in drugacnimi pogoji.
dare01: lahko das kak vir za ta nordschleife? Link? Zanimajo me tocni podatki. Hvala.
Zato pravim, da pejmo enkrat na MK skupaj, pa bomo tam videli koliko je koga v hlacah.
Sej se je recimo ze na viaduktu crni kal videlo kolk je odvisno od voznika. Se strinjata?
BTW metallic: Fun is not a streight line! Zato me ne navdusuje toliko kolikor mislis. Dragam zarad firbca, da vidim koliko sem sposoben kontrolirat avto na ravnem. Na MK pa hodim postavljat case, in spet spoznavat obnasanje avta pod takimi in drugacnimi pogoji.
dare01: lahko das kak vir za ta nordschleife? Link? Zanimajo me tocni podatki. Hvala.
No ja, med 172 in 182 nekih blaznih razlik niti ni...v bistvu se gre bolj za spreminjanje pristopa, kot pa nekih dejanskih zmoznosti...izboljsave podvozja na vsakem novem modelu so se kazale predvsem v tem, da je bilo avto lazje voziti hitro kot pa prejsnji model, medtem ko se dejanske zmoznosti avta niso bistveno spremenile...sasija je prakticno ostala nespremenjena...dare01 napisal/-a:ja. imas prav. med mk2 in 182(cup podvozje) je razlika v handlingu obcutna. ce recimo pri vstopu v dosti zaprt ovinek odnehas ali pa bremzas je razlika v obnasanju zadka kar obcutna. pri 182 so dodelali zadnjo premo(se posebej cup) v piko.metallic napisal/-a:Kaj pa handling? Koga briga straight linedjsly napisal/-a:Vsak nov model je tezji od predhodnika. Kljub vecji moci pa njegove performanse niso boljse! Izboljsana je kvecjemu varnost.![]()
197 je pa na nordschleife kar za nekaj sekund ruknil 182. tako da evolucija gre naprej.
V bistvu bo sele Mk3 odprl popolnoma novo poglavje v razvoju Clia RS...
RS
A 100km/h je 62mp/h ne? Ampak to je se vedno prevec optimisticno, 1s za tiste 2 milje...
Najbolsi pospesek je mel ragnotti, ki je bil 120kg lazji od takratnega serijskega cliota. Potem pa ZAGOTOV nobenga ni blo vec pod 7, tko da je tanov kr najhitrejsi.
Bo pa prsla zihr tut kaksna varjanta, ki bo res lazja od serijskega (cup je bl tko). 
Najbolsi pospesek je mel ragnotti, ki je bil 120kg lazji od takratnega serijskega cliota. Potem pa ZAGOTOV nobenga ni blo vec pod 7, tko da je tanov kr najhitrejsi.

Renault je precej dobro znan po tem, da testira pospeske z polno oblozenim avtom, se pravi poln tank goriva, 20kg prtljage in sopotnik. Tako da prej tovarniski pospeski naravnani precej pesimisticno.
Top Gear je mk1 172 spravil na 6.9, Evo Magazine in Autocar celo na 6.6...moj, recimo, je po G-Techu prisel na 6.8.
Vse te cifre so od 0-60 milj, kjer pa je itak toliko odvisno od razmer, da je nemogoce postaviti neko fiksno cifro - sploh pa o performansih nekega avta bistveno vec pove pospesek od 0-100mph, oz. na 1/4 milje.
Top Gear je mk1 172 spravil na 6.9, Evo Magazine in Autocar celo na 6.6...moj, recimo, je po G-Techu prisel na 6.8.
Vse te cifre so od 0-60 milj, kjer pa je itak toliko odvisno od razmer, da je nemogoce postaviti neko fiksno cifro - sploh pa o performansih nekega avta bistveno vec pove pospesek od 0-100mph, oz. na 1/4 milje.
RS
- killah bee
a mas mogoce G-Tech, bi rad namrec probalLoopz napisal/-a:Renault je precej dobro znan po tem, da testira pospeske z polno oblozenim avtom, se pravi poln tank goriva, 20kg prtljage in sopotnik. Tako da prej tovarniski pospeski naravnani precej pesimisticno.
Top Gear je mk1 172 spravil na 6.9, Evo Magazine in Autocar celo na 6.6...moj, recimo, je po G-Techu prisel na 6.8.![]()
Ja menjalnik je 100% drugacen, ker je 6. stopenjski.
To pomen, da vsaka prestava najbrz mal bl lima, po drugi strani pa mal cajta zgubis pri saltanju (dvomim, da ma 2. do 100)...
a sploh so kje uradni podatki (od renaulta) o tezi? jest sm zdele gledu v katalogu, da ma mk1 1110kg... zna bit napaka, da so pac ruknl tezo od mk2...
Pa na carfolio tut pol avtomobilov manjka...

a sploh so kje uradni podatki (od renaulta) o tezi? jest sm zdele gledu v katalogu, da ma mk1 1110kg... zna bit napaka, da so pac ruknl tezo od mk2...
Pa na carfolio tut pol avtomobilov manjka...
Zadnjič spremenil metallic, dne 16 Mar 2006, 15:46, skupaj popravljeno 1 krat.

- killah bee