clio III-razocarana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
xena

clio III-razocarana

Odgovor Napisal/-a xena »

Nekajkrat sem se ze oglasila zadnje tedne in ste mi dali kar koristne informacije, zato upam, da me boste tudi sedaj primerno "potolazili".
Torej, da obnovim: prej imela 7 let clia....delal kot "urca"(l.99).
Pred tremi tedni dobila clia III (zanj sem se odlocila zato, ker sem bila s prejsnjim zelo zadovoljna, oblika, udobje...vse mi je ustrezalo in na trgu nisem nasla avta, ki bi mi bil bolj vsec)....cakala sem ga tocno 60 dni....ga zelo tezko cakala...sparala zanj 7 let, ker sem ga skesirala....
Ze takoj prvi dan se mi je zdelo da v volanu nekaj slisim, cutim...ok...ne vzames toliko pozornosti...itak si ves vesel, ker mas nov avto...no..in ko se vozis, vozis, ko se ga enkrat navadis, ga "zacutis"...vedno bolj ugotavlja, da pri zavijanju na levo v volanu nekaj je....se nekaj slisi....ga peljem na servis...kaj to je....mi razlozijo, da je to volanska vzmet, da se pri nekaterih slisi bolj, pri nekaterih manj...da z avtom prakticno ni nic narobe...da je to podobno kot cez cas, ko se bo pojavil v armaturki "cricek"....ce pa bo bolj glasna, da naj se pa oglasim....da imam itak dve leti garancije in da se ta vzmet lahko menja samo enkrat...
Ker se mi je malo mudilo v sluzbo sem se z odgovorom nekako sprijaznila...tekom tedna pa me je vedno bolj grizlo...halo...avto je nov, mora biti brezhiben....ne more se slisat v volanu kar neka volanska vzmet....peljem k kolegu, ki ima mehanicno delavnico in popravlja vecinoma renaulte....mi rece, da se tu res precej slisi in da naj vztrajam pri tem, da zamenjajo zadevo....Grem se enkrat nazaj.....povem, da me ta zadeva pac moti, da je avto nov....in da clovek pricakuje da bo brezhiben....nakar vodja servisa dobesedno "popeni" kaj se pa jaz grem, da pac to je to....da tudi ce mi zamenjajo, da ni receno, da se potem pa ne bo slisalo, da kaj bom pa potem naredila....in ga jaz se dokaj mirno prosim, ce mi lahko da za preizkusit enak avto, da vidim, koliko in ce se slisi v njem....mi pripelje enega clia.....se vsedem...se je slisalo ja...ampak res si moral biti totalno pozoren na to....skratka v primerjavi z mojim 10 x manj....ok..se nisem vec kregala....in odsla s servisa...s tem, da jim bom naredila totalno saro zaradi neprijaznosti....

Grem se do konkurencen avto hise.....jih vprasam kako je s tem....mi rece prijazen vodja servisa.....(ki bi mi mimogrede lahko rekel naj grem tja, kjer sem avto kupila) da je to pojav pri vseh meganih in cliih....da zna biti pozimi se slabse....ko je prizkusil volan v mojem avtu je rekel, da je tu res bolj glasno kot obicajno....(ceprav, da se razumemo, ni sedaj to, da bi te usesa bolela....ampak se slisi), da so oni ze menjali vzmet, da je pri nekaterih potem bilo bolje, pri drugih pa se enako...da so nekateri celo avto zaradi tega prodali....da so oni ze sprasevali v tovarno kaj je to, pa ni nihce vedel pametnega odgovora....

Skratka na poti domov sem zalostno ugotovila, da je trditev ki jo kdo rece "renaulti so jajca" pri meni postala resnicnost. :(

Saj se bom navadila, in ce bo samo to, bom prezivela, ampak halooo...kot sem ze veckrat napisala...nov avto naj bi bil brezhiben....

Zadevo bom se malo raziskala pri konkurencnih avto hisah in se potem odlocila kaj bom storila.....

Nekje sem zasledila, da so avti, kupljeni v SLO delani za tretji trg...kako je s tem....?

Za vse vase odgovore, mnenja se vam zahvaljujem.....

Pozdravcek......
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

To kar velja, za tretji trg, zal :?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Hmm...to imas prav: clovek da denar za nov, brezhiben avto, potem pa tak...
ce ne bos resila, se obrni za zavod za varstvo potrosnikov, pa skupaj handlajte, ker nic drugo, kot da jim ni za delat.
Slika
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

Packarija ni kaj, sporoci ime tega servisa, da se ga ostali ognejo na siroko. Predlgam pa, da se obrnes se na Renault Slovenija, ce pa se tam ne bo uspeha kar direktno na Renault. Meni je pomagalo ze, ko sem se pogovoril z neko prijazno gospo na Renault Slovenija pa smo potem zadevo uredili v zadovoljstvo vseh. Po drugi strani pa obstaja se Urad za varstvo potrosnikov in pa poseben direktorat na ministrvu za gospodartvo- Direktorat za varstvo potrosnikov.

Na tvojem mestu nebi odnehal, nov avto mora biti brezhiben, izgovor eni bolj drugi manj ni opcija, ce je potrebno jim zagrozi s tozbo saj krsijo dogovor napisan v servisni knjizici.
Uporabniški avatar
killah bee

Pomoje bi mogl 70% pooblascenih servisov zapret :? Ker to kar se nekje grejo je obup.
xena

Odgovor Napisal/-a xena »

sem najprej klicala na ranult slovenije.....so vzeli moje podatke, da se bodo pozanimali o konkretni zadevi.....

sej...kaj pa v bistvu lahko sploh pricakujem.....razen tega, da mi zamenjajo vzmet (s cimer se tezko sprijaznim, glede na to, da je avto NOV....nekaj sedaj po 500 km ze sarit po volanu....)
novega avta mi zihr ne bojo dal :)

ah ja.....nakup avta postaja loterija.....

hvala fantje za vase poste :)
Uporabniški avatar
killah bee

Se nekaj : pozanimajte se kdo je bil z vami neprijazen, tak lahko izgubi sluzbo zaradi svoje arogance. Kaj sploh dela, ce mu to ni v veselje. Takoj bi ga prjavu :evil:
Uporabniški avatar
James
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a James »

Ne pusti se nategnit. Vstrajaj pri svojih zahtevah, povej jim ze vnaprej, da se bos obrnila na zavod za varstvo potrosnika in ce bodo se naprej nesramni, to tudi stori. Kot potrosnik imas veliko pravic, samo ves ne za njih. Ce si nekaj kupila, mora biti to brezhibno. Ne pa da recejo da je to pri vseh enako.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ne se pustit! Vstrajat pri svojem! Zamenjat, sej mas garancijo - kot si povedala: avto je nov, mora bit brezhiben. Pocakaj kaj bodo na Renault Slovenija ugotovili, menjaj vzmet na pooblascenem servisu (zaradi garancije), se pa prej pozanimaj kateri so cool in kateri ne.. res je, da bi jih blo 70% treba zapret :? Vodjo servisa prijavit, super bi blo ce mas prico, ki lahko potrdi tvojo zgodbo... Upam, da ti bodo uspeli vse zrihtat!
V skrajnem primeru pa prijava na Zavod za varstvo potrosnikov ali pa po novega v Avstrijo ali Italijo, kjer niso delani za vzhod in balkan :roll: Tega pa prodat, pa naj se novi lastnik potem j*be s tem; sej "ima" garancijo :? Drzim pesti da ti bo uspelo zrihtat! :wink:
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

vzami kaksnega hrusta s sabo ko bos sla na pooblasceni servis, pa naj malo udari po mizi, pa da potem vidmo kak se bodo prijel dela. tak pa tebe nbne ne jemle resno, vsak si misli ah teæna baba ipd. ...
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

@xena: glej, avto je nou na trgu, dodali so novi stvari tolk, mal preizkusenih pa bojo cez leto te napake odpravli.
Upraviceno se jezis, vedi pa to da imas moznost oditi do KATEREGAKOLI pooblascenega RENO servisa pa tam uprasas.

Kontaktiraj uporabnika TIMYja, ma servis doma in ti bo mogoc vedo kak dalje.

Primer da ti dam, kolega je kupo golfa 5 2.0 4motion, pr 15oookm crkne sobe za vbrizg, 25000km crkne menjalnik, hja, ce je v garanciji bojo in so menjal.

Tud men je pr volanu neki pokalo, odtegnjen vijak na volanskem drogu v kabini - popravli in ne poka vec.

Veliko lepih, umirjenih in varnih km. :wink:
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Meni se je to vedno obneslo... po mojih 30 sekundah prijaznosti...

Kricanje je vedno obrodilo sadove... vsaj pri meni.

Baje da drugi niso imeli takih uspehov... pa pred-nazadnje sem se moral res potruditi s kricanjem... mogoce zato ker imam sedaj po 100kg, prej 115 :-) ja ja, ocitno shujsu :lol:
teso napisal/-a:vzami kaksnega hrusta s sabo ko bos sla na pooblasceni servis, pa naj malo udari po mizi, pa da potem vidmo kak se bodo prijel dela. tak pa tebe nbne ne jemle resno, vsak si misli ah teæna baba ipd. ...
Uporabniški avatar
elzorro
Kraj: Yes and nice

Odgovor Napisal/-a elzorro »

xena napisal/-a:sem najprej klicala na ranult slovenije.....so vzeli moje podatke, da se bodo pozanimali o konkretni zadevi.....

sej...kaj pa v bistvu lahko sploh pricakujem.....razen tega, da mi zamenjajo vzmet (s cimer se tezko sprijaznim, glede na to, da je avto NOV....nekaj sedaj po 500 km ze sarit po volanu....)
novega avta mi zihr ne bojo dal :)

ah ja.....nakup avta postaja loterija.....

hvala fantje za vase poste :)
Edino to ti lahko povem, da naj bo to zadnji nov avto, ki si ga kupila. Zakaj? Pac zato, ker z novim avtomobilom resujes predporodne tezave vozila. Najbolje je kupovati vozila z 60.000 km prevozenimi in so ze uteceni. Tudi kr je odpovedalo, je ze in bos imela mir.
Je pa pred leti en tip z Hondo HRV uletu u servis skozi sipo in ga pustil tam, sam prej kasko zavarvat in nc pit :lol: .
Pa nc bat sj ma 5 zvezdic :?: Vsaj upam.
Red steelers
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

you got to fight for your wright 8)
Slika
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

xena, naceloma ne popusti in jih kar lepo stisni, sploh zdaj, ko si ze zacela. Je pa tako - stvar, ki ti ropota, je verjetno navijalec kabla za airbag v volanu. Meni je ropotal na twingotu, ampak ker je garancija 2 leti, sem pustil pri miru in postajal je vedno tisji. To, da ga lahko menjajo samo 1x je bulshit. Hocem reci da pa lahko malo pocakas, ker tudi po drugi strani gledano - stvari se obrabljajo. Obrabljaj jo leto in pol, potem pa na stroske garancije menjas. Pa imas tudi na delo itd spet leto garancije ker ti navijalci vcasih tudi crknejo. Tako nekako bi bil moj nasvet, ampak z odnosom servisev se pa strinjam. Ne strinjam pa se, da jih je treba 70% zapret. Jaz bi rekel da 85% :lol: !
LP, Samojed
Odgovori