Lep pozdrav,
Sem neponosni lastnik novega megana že 2 leti.
Megane karavan IV 1.5 dci
Problemi in napake na samem avtu so se začeli pri starosti okrog pol leta.
Na servisu sem bil že več kot 10x, včasih je avto bil na servisu tudi več dni.
Problemi vsi do danes, uff kje bi začel... :
- Zakelpanje odklepanje avtomobila (baje bi mogel neki zbrisat za vsak ko je avto umazan, da dela prostoročno?, včasih deluje, ko je grdo vreme in če je mrzlo sploh ne)
-Včasih se ogledala in coming home luči ko stopim do avta ne prižgejo in ogledala moram ročno s pritiskom na gumb odpreti, luči enako če ne delajo ogledala se ne prižgejo.
-Turbina ( pri 42.000km piska, se že sliši obrabljenost, krivda moja ker se vozim ne?)
-Spreminjanje števca oblike samodejno ( že 1.5 leta hodim na servis zaradi tega, dosegel menjavo računalnika, že naslednje jutro se je zadeva ponovila, pred tem se mi je še jezik spreminjal v Grščino.)
-pokanje spodnjega dela sedeža voznika (napaka popravljena, sedaj škripa pena)
-pokanje v podvozju zadnjega mostu (recimo, da so jo nekako za silo podložili namazali)
-škripanje zgornjega dela sedeža v toplejših mesecih v ovinkih
-notranja osvetlitev kabinska utripa samo če prst daš zraven.
-voznikova šipa občasno če jo ustavim na sredini odskoči nazaj in se odpira samostojno
-zadnja havba linija NI v liniji
-piskanje ventilacije
-uff skoraj se mi ne da več razmišljat kaj še...
-vžig hladen motor okrog 0c stopinj, ne ekstremen mraz, zvok robusten kot da bo crknil
-piskanje pred vžigom ( pumpa bencin? filter goriva?) ali po ugasnitvi, glasno piskanje visokega tona
- ne da se mi več...
Avto je star 2 leti in še vedno večina napak prisotnih po neštetih servisih.
Kako lahko menjam avto dobim kupnino nazaj?
Menjam za enak avto z dosti nižjo opremo ali je to možno=? nebi kompliciral samo da deluje vse kot mora...
Ali inšepkcija ali odvetnik?
Enostavno se mi ne da več...
Novi megane IV problemi
Re: Novi megane IV problemi
Tole s prostoročnim odklepanjem vrat pozimi ima kar precej lastnikov (tudi jaz), se pa težava ponavadi pojavlja nekako v kombinaciji (zelo) nizkih temperatur, soli, dežja/sneženja in umazanije na avtu. Letošnjo zimo sem imel mogoče le 1x ta problem, po tem sem dobro sčistil okoli kljuk inod takrat je mir (trkam po lesu).
Za pokanje v podvozju, ki ga omenjaš, so pa skoraj gotovo krive štangice stabilizatorja, če ti jih še niso menjali. Na začetku se res sliši, kot da je pokanje zadaj, sčasoma se začne ropot pojavljati tudi spredaj.
Zadnja havba pri večini karavanov, kar sem videl, ni v liniji. Meni so jo nastavljali, ker bi na levem delu (tam na robu stekla) kmalu začelo drgniti. So pa prtljažna vrata precej težka - bi rekel, da sta amortizerja prešvoh za takšno težo (se brez problema guncajo levo-desno).
Piskanje iz ventilacije sem sicer tudi sam opazil zdaj pozimi (nekje okoli sovoznikovih nog, pa še to samo, ko dela na polno). Me ne moti toliko. Bolj me moti, da pozimi gretje ne deluje tako, kot bi moralo (bom omenil ob naslednjem servisu).
Za pokanje v podvozju, ki ga omenjaš, so pa skoraj gotovo krive štangice stabilizatorja, če ti jih še niso menjali. Na začetku se res sliši, kot da je pokanje zadaj, sčasoma se začne ropot pojavljati tudi spredaj.
Zadnja havba pri večini karavanov, kar sem videl, ni v liniji. Meni so jo nastavljali, ker bi na levem delu (tam na robu stekla) kmalu začelo drgniti. So pa prtljažna vrata precej težka - bi rekel, da sta amortizerja prešvoh za takšno težo (se brez problema guncajo levo-desno).
Piskanje iz ventilacije sem sicer tudi sam opazil zdaj pozimi (nekje okoli sovoznikovih nog, pa še to samo, ko dela na polno). Me ne moti toliko. Bolj me moti, da pozimi gretje ne deluje tako, kot bi moralo (bom omenil ob naslednjem servisu).
- snežnimrož
Renaulti so do prvega facelifta polizdelki (beri ogromno malih pomanjkljivosti), potem pa večino stvari uredijo. Do zdaj sem imel s FL modeli dobre izkušnje, amapk cukanja mrzlega 1.5 dci pa ne znajo urediti. Očitno bo že držalo, da dobiš nove znance, ko kupiš Renaulta (beri sprejemnike in mehanike na servisu, s katerimi se pogosto družiš).
BTW tisto piskanje in cviljenje pred zagonom motorja in po izklopu je menda normalno (baje se oglaša elektronika), tudi meni je bilo čudno, ampak so mi rekli, da je to normalno.
BTW tisto piskanje in cviljenje pred zagonom motorja in po izklopu je menda normalno (baje se oglaša elektronika), tudi meni je bilo čudno, ampak so mi rekli, da je to normalno.
Zadnjič spremenil snežnimrož, dne 03 Feb 2019, 17:07, skupaj popravljeno 2 krat.
Nisi edini. Sam rešujem z garancijo (menjuje se vse po spisku) in sem v kontaktu z reno Slovenija. Verjetno bom imel v roku 5 let nov avto samo karoserija bo stara....... Dvakrat sem ga slepal. Vseeno pa se mi zdi da sem malo na boljšem kot ti. Trenutno razmišljam da bi vzel staro za novo. Se moram še pozanimati kako mi bo šel reno Slovenija na roko, obvestil sem jih že glede te opcije. Je pa trenutno moj avto vreden po eurotaxu 14k€. Na j..... smo ga že tako al tako, zdaj je potrebno samo prit ven čim boljše.
Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Najslabsi avto do sedaj.
Pol grem pa na youtube gledat napake novega megana in kaj najdem slovenca z Gt z podobnimi napakami.
https://youtu.be/MN74i1meqmI
Pol grem pa na youtube gledat napake novega megana in kaj najdem slovenca z Gt z podobnimi napakami.
https://youtu.be/MN74i1meqmI