Megane 1.9 dCi ugaša med vožnjo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tonig

Megane 1.9 dCi ugaša med vožnjo

Odgovor Napisal/-a tonig »

Imam problem, da je avto začel ugašati med vožnjo, se sploh pa, če želim peljati vzvratno
v klanec skoraj takoj ugasne.
Diagnostika javi napako DF007 Rail pressure sensor.
So ga menjali na servisu, ampak napaka se je pojavila nazaj.
Ko enkrat pobrišem napake avto dela normalno in se pelješ, ko pa ga ugasneš, in spet prižgeš se pa
avtomatsko ugašanje začne. Ugaša pa vedno med vožnjo in ne če avto stoji v leru.

Kakšna ideja kaj bi bilo narobe?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Megane 1.9 dCi ugaša med vožnjo

Odgovor Napisal/-a Spula »

tonig napisal/-a:Imam problem, da je avto začel ugašati med vožnjo, se sploh pa, če želim peljati vzvratno
v klanec skoraj takoj ugasne.
Diagnostika javi napako DF007 Rail pressure sensor.
So ga menjali na servisu, ampak napaka se je pojavila nazaj.
Ko enkrat pobrišem napake avto dela normalno in se pelješ, ko pa ga ugasneš, in spet prižgeš se pa
avtomatsko ugašanje začne. Ugaša pa vedno med vožnjo in ne če avto stoji v leru.

Kakšna ideja kaj bi bilo narobe?
Kakšen pa je konektor? Pri 1.5 se jih je nekaj zamenjalo in konektor zraven, ker je avto ugašal oz. skoraj ugasnil...
RenaultSport
tonig

Odgovor Napisal/-a tonig »

Konektor je 3 polni in kabli so precej "nategnjeni", se pravi da ni ohlapnosti. Bom preveril sem konektor,
da vidim za kaksne poskodbe. Drugace pa ko sem meril signale na konektorju so bili prisotni,
ampak vprasanje je kaj se dogaja med voznjo.
Uporabniški avatar
Kvatro
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kvatro »

Popolnoma! enak problem imam pri Laguni 2 1.9dCi. Sčasoma se slabša. Prvič je pred mesecem v Umagu dvakrat crknila pri speljevanju. Do Črnega kala katastrofa, žena živčnega fasala, po tastari do lj pa čisto lepo potem. Zamenjal napenjalec jermena, vsaj zvok in obrati so se umirili. Odpeljem iz servisa, crkne po par 100m. Pogledamo napake, taaaaak seznam dolg da če bi bil resničen, baje ne bi niti vžgala. Električar NIČ odkril. Pa sicer je vedno takoj spet vžgala, ali pa celo sama od sebe po pol sekunde.
Včeraj se pa peljem iz letališča pri Trstu, do centra Trsta BP. Potem pa malo v klanec, začela na avtocesti crkovati na 50m, cukat, zgubljat moč, nekako priguram do Škofij, dol z AC, po tastari naprej, do črnega kala kar cukala, a bistveno manj, potem pa skoraj nič do lj.
Možnosti:
-pumpa: naj ne bi crknila na tak način, dela ali ne dela, ne bi tako hitro spet vžgala
-svinjarija v rezervoarju? (od kje kar naenkrat toliko, zakaj, nima smisla)
-slabi kabli (kateri, kje, videt je v havbi vse ok)((manometer?))
...?
...?
Zato sem kupil Golfa par let starga kot drugi avto, pa bo postal kar prvi in edini, Laguna z 230kkm mi je spila 2.5k (pa še so tik prd crkom baje sklopka, turbina in distančnik..) v dveh letih in pol in vsake 2-3 mesece nekaj crkuje..
Skratka, veliko sreče želim pri diagnosticiranju. Sem pobrskal že tudi tu, pa nič našel pametnega.
LagunaII 1.9dCi driver since 2009
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ali pri vsej tej kalvariji z ugašanjem avtov, se je naftni filter zamenjal. Imam na sumu da je zamašen naftni filter. Vsaj pri laguni vem da je drag, ker moraš kupiti komplet z ohišjem. Za megana pa ne vem, ali ima enakega ali ne.

V spodnji temi je tudi imel nekdo problem z ugašanjem avta in je menjava filtra baje pomagala.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=49813
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Kvatro

Pozabil omeniti; sem že zamenjal filter goriva, in še eno cev, za katero se mi je zdelo, da bi znala puščat.
Ni imelo efekta.
Ko smo že pri tem. A je fizično možno, da se zabae kaj pri nepovratnem ventilu? Mi je avto včasih ne-vžgal že pred leti, pa sem moral vedno napumpat ročno, dokler nisem vgradil nepovratnega ventila čimgloblje kot sem dosegel.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

To si vgradil nepovratni ventil z pumpico?
Če je bil zelo poceni je možno, da je kje preparel in pri večji obremenitvi potegne skupaj, kar privede do manjšega pretoka goriva. Če je še kaj spokan, potem lahko tam potegne zrak. Poizkusi zamenjati še ta ventil.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Kvatro

hmm, bom poskusil, hvala; bil je tam okoli 2€ pri eurotonu, mislim da nima pumpice, samo tanek majhen 'valj'.
Odgovori