SKRIPANJE PODVOZJA-AMORTIZERJEV?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
astor

SKRIPANJE PODVOZJA-AMORTIZERJEV?

Odgovor Napisal/-a astor »

Pozdravljen,

pred nekaj dnevi mi je zacelo mocno skripati nekaj na podvozju avtomobila (Grand Scenic 04). To glasno skripanje se pojavi v prvi 10 min. voznje in sicer je najbolj opazno kadar zapeljem cez kaksnega lezecega policaja.
Takrat imam obcutek kot, da sem z plastiko "potegnil po tleh"!?
Vceraj sem bil tudi na testni stezi na AMZS in niso nicesar odkrili.

Imate morda vi kaksno idejo kaj bi to bilo ali pa ste ze celo imeli taksno tezavo in jo uspesno odpravili?!

Hvala za vase odgovore in LP
astor

Se enkrat vsem skupaj LP,

ali je kdo na tem forumu, ki bi se mu sanjalo kaj bi lahko bil vzrok tega skripanja!

Hvala za vase odgovore,

ASTOR
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a deejayam »

sanja se mi ne,...sem gledal malo po drugih forumih pa o tem takem nic ne pise,..pa se pravis da si na amzs sou na stezo pa nic,....

pa ko ti ga je dal gor pa ko je koncnike probavo( za registracijo) pa nic ne cvili???
MORAM PA?ŕ BITI ZADOVOLJEN Z MEGANE II coupe
Slika
astor

Pozdravljni,

danes zjutraj sem se nekajkrat namenoma zapeljal cez lezece policaje. Ugotovil sem, da ta cudem zvok oz. skripanje podvozja-amortizerjev prihaja iz sprednjega dela podvozja in sicer samo v primeru kadar zapeljem obe sprednji kolesi cez lezecega policaja ali kaksno vecjo luknju (kadar se avto bolj "zaziba").
Poskusil sem tudi zapeljati cez lezecega policaja s posamicnima kolesoma (bodisi z levi ali desnim sprednjim kolesom) in tega ni bilo zaznati!

Prosil bi se za kaksen vas komentar, ker tudi moj mehanik neve kaj bi to lahko bilo!
Je mozno, da je spustil amortizer in da tega ni zaznala testna steza za amortizerje na AMZS, ali pa je lahko kriva kaksna izrabljena gumica na stabilizatorju oz. kaksnem drugem zglobu!

Hvala za vase odgovore in mnenja!
Uporabniški avatar
tekač
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a tekač »

astor

tekac napisal/-a:znana debata
Povzete oz. zakljucek te debate: "Ce zlo nagravzn zaskriple se posebej bl ko je minus so gumice stabilizatorskega droga cena 27eur ratajo trde sm zanc meu primer."

Pozdravljeni se enkrat!
Je mogoce kdo zamenjal zgoraj navedene gumice stabilizatorskega droga in s tem resil to skripanje. Ima te gumice tudi Scenic in koliksna je kaj njihova cena!?

LP, Astor
recept

Odgovor Napisal/-a recept »

astor napisal/-a:
Povzete oz. zakljucek te debate: "Ce zlo nagravzn zaskriple se posebej bl ko je minus so gumice stabilizatorskega droga cena 27eur ratajo trde sm zanc meu primer."

Pozdravljeni se enkrat!
Je mogoce kdo zamenjal zgoraj navedene gumice stabilizatorskega droga in s tem resil to skripanje. Ima te gumice tudi Scenic in koliksna je kaj njihova cena!?

LP, Astor
Ta problem so meni ravno vceraj "resili" s podmazovanjem (je pa treba drog sneti).
astor

recept napisal/-a:
astor napisal/-a:

Pozdravljeni se enkrat!

LP, Astor
Ta problem so meni ravno vceraj "resili" s podmazovanjem (je pa treba drog sneti).
Pozdravljen RECEPT!

Koliko dele je s tem, da ti mehanik odstrani in podmaze gumice stabilizatorskega droga (ali je potrebno podmazati kaj drugega)?

Prosil bi te se za informacijo s cim je najbolse podmazati in kaj tocno-je to dolgotrajna resitev?! Ste imeli ze te tezave na Scenicu?

LP,
Astor
recept

Odgovor Napisal/-a recept »

astor napisal/-a:
recept napisal/-a: Ta problem so meni ravno vceraj "resili" s podmazovanjem (je pa treba drog sneti).
Pozdravljen RECEPT!

Koliko dele je s tem, da ti mehanik odstrani in podmaze gumice stabilizatorskega droga (ali je potrebno podmazati kaj drugega)?

Prosil bi te se za informacijo s cim je najbolse podmazati in kaj tocno-je to dolgotrajna resitev?! Ste imeli ze te tezave na Scenicu?

LP,
Astor
Na tem se ne eno leto starem Scenicu teh tezav nisem imel. "Popravljali" so mi v garanciji, zato tudi nisem mogel videti specifikacije (si mores misliti, da Renault na garancijske zapisnike udari Renault ZAUPNO!) in posledicno ne morem sklepati na ceno.

Zakaj "Popravljali"? Ker podmazovanja gumice ne morem steti za resno popravilo, ampak zgolj skrivanje tezave, ki naj pride ven potem, ko stranka sama placa.

Se to: So me pa opozorili, da se lahko ob trdi gumici razmaje in potem gre se kaj vec.
grizi

Re: SKRIPANJE PODVOZJA-AMORTIZERJEV?

Odgovor Napisal/-a grizi »

Zivjo,

da ne odpiram nove teme, pisem kar tu.

Sam imam podoben problem na Renault megane 2 (skripanje, pokanje na neravninah, lezecih policajih).
Tezava se je pojavila, ko sem menjal komplet vzmeti in vse 4 amortizerje.

Spredaj so bili menjana tudi oba lezaja in salici. Prednje roke, volanski koncniki, "stangici" na stabilizator. Za spredaj predvidevam, da bi bilo smiselno zamenjat ali namazat gumice stabilizatorja, kot ste ze komentirali, to zamenjam in upam, da bo potem mir.

Imam pa enako tezavo tudi na zadnjem koncu avta. Menjano je bilo vse razen zgornjih in spodnjih gum na vzmeti (ce je to vzrok, z veseljem menjam, ampak nisem preprican ce je to). Imam pocasi ze dovolj preganjanja skripanja in pokanja na tem avtu ;).

Za konec pa se ena tezava, prednji desni amortizer ob zavijanju na mestu "poci", sem tudi drzal za vzmet, ko je nekdo drug obracal volan in ne tece gladko... Predvidevam da je novi lezaj na mortizerju "defekten" in se "zatika", vzmet obstani in ko je dovolj torzije pa premakne lezaj (sem ze razstavil, odprl nov lezaj - je namazan in vse izgleda ok)?

Help anyone? :)

Hvala vsem za pomoc.

Lp

Stefan

P.S.
Srecno in zdravo 2018 vsem skupaj!
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Za spredaj ti lahko rečem, da je možno tudi, da škripljeta štangici, sem imel sam tak problem, bili obe novi, kje boš pomislil, da je lahko to, vendar masti tudi od daleč nista videli, snel manšeto na njih, namazal in je še danes mir....mogoče ti kaj pomaga..... :D

Srečno in zdravo 2018!!!
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Če se ležaj amortizerja zatika, zamenjaj čimprej, ker ti bo počla vzmet. Če se to zgodi boš moral menjat obe sprednji vzmeti in verjetno še gumi, ker pogosto počena vzmet poškoduje še gumo..
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Jst si pa lih pripravljam za komplet menjavo amortizerjev, razen vzmeti ki so nižje. @grizi- katere firme je bila vgrajena roba da se ji ognem
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

grizi napisal/-a:Zivjo,

da ne odpiram nove teme, pisem kar tu.

Sam imam podoben problem na Renault megane 2 (skripanje, pokanje na neravninah, lezecih policajih).
Tezava se je pojavila, ko sem menjal komplet vzmeti in vse 4 amortizerje.

Spredaj so bili menjana tudi oba lezaja in salici. Prednje roke, volanski koncniki, "stangici" na stabilizator. Za spredaj predvidevam, da bi bilo smiselno zamenjat ali namazat gumice stabilizatorja, kot ste ze komentirali, to zamenjam in upam, da bo potem mir.

Imam pa enako tezavo tudi na zadnjem koncu avta. Menjano je bilo vse razen zgornjih in spodnjih gum na vzmeti (ce je to vzrok, z veseljem menjam, ampak nisem preprican ce je to). Imam pocasi ze dovolj preganjanja skripanja in pokanja na tem avtu ;).

Za konec pa se ena tezava, prednji desni amortizer ob zavijanju na mestu "poci", sem tudi drzal za vzmet, ko je nekdo drug obracal volan in ne tece gladko... Predvidevam da je novi lezaj na mortizerju "defekten" in se "zatika", vzmet obstani in ko je dovolj torzije pa premakne lezaj (sem ze razstavil, odprl nov lezaj - je namazan in vse izgleda ok)?

Help anyone? :)

Hvala vsem za pomoc.

Lp

Stefan

P.S.
Srecno in zdravo 2018 vsem skupaj!
Kakšne so puše zadnjega mosta/preme? Spredaj lahko škripljejo gumice stabilizatorja(vpetje) pred menjavo se lahko testira, če je to to. Glede ležaja vzmeti pa je prav sestavljeno glede nato da šteka?
RenaultSport
grizi

Odgovor Napisal/-a grizi »

@saso24, vse je bilo vgrajeno od KYB.

Sem tudi sam pomislil, da bi bile gumice stabilizatorja, ampak dvomim, glede na to, da preden sem zamenjal vse to, ni cisto nic skripalo (se mi mogoce res zdi bolj verjetno da so zamenjane stangice na stabilizatoju suhe - preverim in ce je to, javim :) ).

Sestavljeno pa je prav, delal sem sam, na levi strani se ne zatika, na desni pa temu zal ni tako...

Puse zadnje preme pa isto mislim, da niso problem, ker je ravno tako kot spredaj zacelo skripat sele po menjavi.

Hvala vsem za odgovore, ce ima se kdo kako idejo, pa kar na dan z njo :).

Lp

Stefan
Odgovori