Laguna II kratek pok zadaj desno

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
toniv
Kraj: Gorenjska

Laguna II kratek pok zadaj desno

Odgovor Napisal/-a toniv »

Pozdravljeni! Pri Laguni II grandtour ph.2, ko pritisnem pedal sklopke pri prestavljanju v 2, in 3 prestavo je slišati kratek pok zadaj desno. Enako se dogaja ko spustim pedal plina, tudi v višjih prestavah. Pri vožnji po grbinah in neravnih voziščih ni slišati popolnoma nič. Mehanik je dvignil avto, poldrugo uro pregledoval tako sprednji kot tudi zadnji most,vse končnike, blažilnike, vzmeti in ostalo folkloro. Tudi pod tapeto vrat ni odkril nič nenavadnega. Dejal je da je podvozje popolnoma brez zračnosti in da po vsej verjetnosti imam prisluhe. Svetoval je da naj poskusim vzeti vso kramo iz prtljažnika. Tudi pri popolnoma praznem prtljažniku, enako. Vnaprej hvala za Vašo pomoč.
Renault Laguna II Grandtour Initiale Paris, 1.9 dCi 96KW, 2007.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Re: Laguna II kratek pok zadaj desno

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Spodnji nosilec motorja je tudi ok???, se ti kaj trese prestavna ročica, ko je v leru, ali pri menjavi brzin.....gre kaj naprej-nazaj....ročica mislim.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
toniv

Prestavna ročica se ne trese pri prestavljanju, ali v leru...Vsi nosilci naj bi bili v redu. Lp.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

toniv napisal/-a:Prestavna ročica se ne trese pri prestavljanju, ali v leru...Vsi nosilci naj bi bili v redu. Lp.
Puše zadnjega mosta/preme?
RenaultSport
toniv

Preletel sem tega in še par Renault - forumov in v veliki večini primerov berem o tej možnosti. Sam se na te reči ne spoznam kaj dosti. Bi bilo treba poiskati nekoga, ki bi rešil to težavo...
toniv

Zadeva je urejena. Gospod Ambrožič je imel kar prav. Danes je mehanik zamenjal spodnji nosilec motorja, ali kot mu mehaniki rečejo "kost". Stroški 38€. Sam bom šel na pregled sluha, kajti pošteno sem se zmotil, ko gre za lokacijo vira ropota...Prisrčna hvala obema. Vsem skupaj na Renault forumu voščim veliko sreče, zdravja in osebnih uspehov v letu 2018!
Odgovori