Ventili gum
Ventili gum
Zivjo. Ker mi na renaultu ne znajo še podati odgovora me zanima če kdo ve tukaj. Gre se za novega megana ampak mislim da bo to pri vseh novih modelih isto. Če imam sedaj na platiscah ventile kateri so seznanjeni z avtom in nato pozimi dam druga platišča gor z novimi ventili jih morajo nazaj seznaniti na servisu ali je dovolj če naredim reset kar v avtu?
Upam da nazaj nisem vprašal kar noben ne ve..... Lp
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Re: Ventili gum
Ponavadi je bilo vedno treba na novo sprogramirati s testerjem in ustreznim orodjem. Pri nekaterih nissanih se pa lahko samo zamenja (ima v spominu 2 kodi na kolo). Novejši clioti (IV) pa imajo sistem preko ABS-a in ima navaden ventil.matt79 napisal/-a:Zivjo. Ker mi na renaultu ne znajo še podati odgovora me zanima če kdo ve tukaj. Gre se za novega megana ampak mislim da bo to pri vseh novih modelih isto. Če imam sedaj na platiscah ventile kateri so seznanjeni z avtom in nato pozimi dam druga platišča gor z novimi ventili jih morajo nazaj seznaniti na servisu ali je dovolj če naredim reset kar v avtu?
RenaultSport
Torej Clio IV ima boljši način kot Megane IV, zanimivo. Imam občutek da bo na zimskih gumah gorelo opozorilo.
Nimajo vsi. Zakaj tak sistem bo pa treba v Francijo vprašatmatt79 napisal/-a:Torej Clio IV ima boljši način kot Megane IV, zanimivo. Imam občutek da bo na zimskih gumah gorelo opozorilo.
RenaultSport
Ja saj to je bilo bolj kot ne sarkastično mnenje da bo lučka gorela [emoji6]...... pride pa to cca 20€ vsakič ko je potrebno programirati, torej 40€ na leto za brez veze.
Jst mam tud Megana in te glupe ventile
.
Zanima me, če kupim zimske pnevmatike na jeklenih platiščih brez senzorjev. Ali gori samo lučka, ali še sistem kaj dodatno opozarja na napako?
Kolikor sem spraševal na servisu stane ventil cca 47 evrov, zato celo gruntam da dam zimske gume kar na originalna lita platišča.
lp
Zanima me, če kupim zimske pnevmatike na jeklenih platiščih brez senzorjev. Ali gori samo lučka, ali še sistem kaj dodatno opozarja na napako?
Kolikor sem spraševal na servisu stane ventil cca 47 evrov, zato celo gruntam da dam zimske gume kar na originalna lita platišča.
lp
-
LosBlancos
Torej, ce se dajo zimske na original lita pol to funkcionira kot mora?
Se eno vprasanje: ce hocem na mojem renault megane 3 grountour 2014 dati gor 195-65-15 kaksna platisca rabim.
Eni pravijo 114x5 6J 15 col et 48
drugi : 114x5 6,5J 15 col et43
Se eno vprasanje: ce hocem na mojem renault megane 3 grountour 2014 dati gor 195-65-15 kaksna platisca rabim.
Ko sem imel nekaj problemov z senzorji mi je svetila lučka plus gorela lučka za servis plus mi ni hotelo zamenjati na ekranu pozicije kjer je pisalo da pritisk v gumah ni dober. Bom videl sedaj kako bo zdaj sem dal zamenjat samo gume čez čas bom montiral na avto, takrat se bo pokazalo.jony_1 napisal/-a:Jst mam tud Megana in te glupe ventile.
lp
In še to... 16 col so najcenejše gume. Jaz imam original 18 col in ne pride v postev zimska gor.
Glede prvega dela, ja dela normalno ker ostanejo isti ventili. Za drugi del ne vem, poglej na Google če obstaja izračun. Najprej pa poglej vse oznake original platiščLosBlancos napisal/-a:Torej, ce se dajo zimske na original lita pol to funkcionira kot mora?
Isto feltno se da nazaj kjer je bla pa zadeva špila. Sicer pri prvem zagonu lahko najprej javi predrto pnevmatiko potem ugasneš še enkrat prižgeš, če še sveti lučka resetiraš iskanje lokacije ventila in to je to.LosBlancos napisal/-a:Torej, ce se dajo zimske na original lita pol to funkcionira kot mora?
RenaultSport
Imam Kadjarja. Clio 4 naj bi imel enak sistem. Kot prvo, če kaže tlak v posamezni pnevmatiki ni sistem ki dela preko ABSja in meri samo razliko tlaka. Kot drugo, kupil sem 4 nove ventile (in jih dobil za 118€ s popustom kot originalni nadomestni del). Platišča s temi senzorji sem samo namontiral na avto, se zapeljal in preko BCja setiral sistem. Po cca 3 km vožnje so bili zaznani novi senzorji in BC je orikazoval tlak v posamezni pnevmatiki. Brez programiranja, kloniranja in podobnih zadev.
Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
To se mi dopade. In upam da je isto pri meganu IV. No ja, čez kakšen mesec bom testiral tudi sam
Nimajo vsi Clio 4 istega sistema. Zanimivo, ker je velikokrat problem s temi ventili, da sveti lučka. Ima pa vsak ventil svojo kodo in s programiranjem se zabeleži v sistem novo kodo (vsako kolo posebej).robertp napisal/-a:Imam Kadjarja. Clio 4 naj bi imel enak sistem. Kot prvo, če kaže tlak v posamezni pnevmatiki ni sistem ki dela preko ABSja in meri samo razliko tlaka. Kot drugo, kupil sem 4 nove ventile (in jih dobil za 118€ s popustom kot originalni nadomestni del). Platišča s temi senzorji sem samo namontiral na avto, se zapeljal in preko BCja setiral sistem. Po cca 3 km vožnje so bili zaznani novi senzorji in BC je orikazoval tlak v posamezni pnevmatiki. Brez programiranja, kloniranja in podobnih zadev.
RenaultSport
Meni so tudi ponoreli ampak sem jih ročno resetiral in od takrat je mir. Bom videl kako bo na novih platiščih. Ob montaži zimskih gum so ugotovili da so mi prodali eno zvito platišče [emoji16] [emoji16]Spula napisal/-a:Nimajo vsi Clio 4 istega sistema. Zanimivo, ker je velikokrat problem s temi ventili, da sveti lučka. Ima pa vsak ventil svojo kodo in s programiranjem se zabeleži v sistem novo kodo (vsako kolo posebej).robertp napisal/-a:Imam Kadjarja. Clio 4 naj bi imel enak sistem. Kot prvo, če kaže tlak v posamezni pnevmatiki ni sistem ki dela preko ABSja in meri samo razliko tlaka. Kot drugo, kupil sem 4 nove ventile (in jih dobil za 118€ s popustom kot originalni nadomestni del). Platišča s temi senzorji sem samo namontiral na avto, se zapeljal in preko BCja setiral sistem. Po cca 3 km vožnje so bili zaznani novi senzorji in BC je orikazoval tlak v posamezni pnevmatiki. Brez programiranja, kloniranja in podobnih zadev.