menjava vzmeti in amortizerjev clio 1.2 16 v

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
bucii
Kraj: Ptuj

menjava vzmeti in amortizerjev clio 1.2 16 v

Odgovor Napisal/-a bucii »

Kot piše bi menjal vzmeti in amortizerje, lastim si cliota 1.2 16v 2002 letnik, rad bi ga znižal ampak bi rad ob vsem tem še obdržal udobnost da ne bo pretrd. ker imam 150.000 bom zamenjal tudi amortizerje in me zanima katere mi priporočate, plinske ali oljne, gre pa se mi da bodo vzdržljivi da jih nebom po enem letu menjaval ? Glede vzmeti sem pa gledal eibach pro kit
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Re: menjava vzmeti in amortizerjev clio 1.2 16 v

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tudi "plinski" amortizerji so oljni amortizerji. Edina razlika je da imajo poleg olja, v ločenem delu, tudi plin, ki skrbi predvsem za to da se olje manj peni. Oljni so brez plina in se radi penijo, to je tehnologija stara 100 let, zato je temu tudi primerna cena.

Za karkoli se boš odločil, glej da bodo amortizerji primerni vzmetem, ker drugače bo nabijalo in se guncalo. Wogtland, H&R, Eibach, vse je približno isti šmorn...če ne bodo dobri amortizerji, prilagojeni vzmetem bo en drek se peljalo. Vsekakor pa ne dajat nižjih vzmeti na serijske amortizerje, tudi z novimi ne bo nič drugače. No mogoče kakšen teden ali dva.

Najbolje je vzet komplet od nekega proizvajalca. Bilstein in Eibach imata neko tako kombinacijo v Bilstein B12 kompletu, ki je pa kot zanimivost dražji kot B14 PSS, samo na žalost delajo B14 le za 2.0 16V. Cena pa okoli 900€ za komplet.

Zapomni si samo to, malo denarja, malo muzike.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
bucii

900€ ne dam na cliota z 1.2 motorjem, kaj pa kake gewinde za 500€ so dovolj kvalitetne :D

Našel sem te za 300 € samo dvomim v kvaliteto
http://www.mstyling.net/katalog/renault ... o-mk2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

če ti gre samo za izgled potem je še 500€ predrago, če bi se rad hitro peljal pa drmota pošluši, on ve :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
bucii

Stvar je sledeca ker nocem krs kvalitete sem kontaktiral amortizer.si in so mi dali ponidbo za eibach pro kit ter da mi naredijo amortizerje prilagojene vzmetem in zmontirajo vse skupaj 462€ mislim da je to se najboljsa varinta

Kaj mislite ?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Če s 'prilagodili' mislijo stršali.. potem pazi za koliko ti jih bodo stršali.. moj prejšnji avto je bil kot gokart.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
bucii

a_sist napisal/-a:Če s 'prilagodili' mislijo stršali.. potem pazi za koliko ti jih bodo stršali.. moj prejšnji avto je bil kot gokart.

Razmisljal sem ker je avto vseeno daily use da bi dal za 10% max 15% strsat kaj menite ?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Probaj pa boš videl. Jaz izkušenj z njimi nimam, sem pa marsikaj slišal. Nič ni tako kot če kupiš že narejene amortizerje prilagojene tršim vzmetem, vsaj pri nas je tako.

Drugače pa imaš kakšno temu tudi na tem forumu, ravno o podvozju in agoniji z njim, tako da previdno da ti ne bo potem žal ob izbiri poceni podvozja. Zapomni si, avto se pelje zanič z zanič podvozjem pa nima veze ali je 1.2 ali 2.0.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Če boš že kupoval eibach, potem vzmeti komplet eibach vzmeti in amrtizerje. (recimo pro-kit + pro damper) Sem imel na prejšnjem avtu, pa je blo dokaj "udobno" za vsak dan, pa dobro se je peljalo.

Imaš tudi od H&R, Bilstein, Koni dobre zadeve vzmeti + blažilnikov za dokaj normalen denar.

Gewinde vredne da jih sploh pogledaš se pa začnejo z 700€ pa na gor.
Če je ravno, ni zabavno.
Odgovori