Laguna II 2.0 16v expression '02
Re: Laguna II 2.0 16v expression '02
Jaz imam, Shus nima. Jst sem slisal, da je to zaradi veliko voznje s tempomatom, ki jo recimo sam kar precej prakticiram...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Zakaj bi pa tukaj igral vlogo tempomat? Jaz sem na naši oz. očetovi laguni 3 pred mesecem dni menjal komplet vseh 4ih (skos sem prišel za slabih 80€, spredaj ima 320mm disk) So se enakomerno obrabile. Je pa res da 2x na leto vlačimo 1,5 tone 600km za sabo. Ima pa tudi električno. Bi pa skoraj verjel da tukaj malo pripomore električna ročna, da se prej obrabijo.
lp
lp
Zato, ker tempomat zavira na zadnje zavore. Sam pa ne vidim razloga v električni ročni - saj ne dela med vožnjo, da bi ploščice kurilo?
Laguna 3 pa je itak poglavje zase, sploh ne moreš primerjat z 2ko, kvaliteta in izdelava 10 let naprej
Laguna 3 pa je itak poglavje zase, sploh ne moreš primerjat z 2ko, kvaliteta in izdelava 10 let naprej
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Aaaa pa ma laguna 2 aktivni tempomat? Ker kolikor vem ga laguna 3 nima.
Eektrična ročna pa bi pomoje tukaj igrala vlogo zato ker spusti v momentu ko spelješ. Se pravi med tem ko spušča se avto že premika in vedno pobere nekaj zelooooo malega dol.
Eektrična ročna pa bi pomoje tukaj igrala vlogo zato ker spusti v momentu ko spelješ. Se pravi med tem ko spušča se avto že premika in vedno pobere nekaj zelooooo malega dol.
Ne, nima aktivnega... mislil sem na zaviranje tempomata po klancu navzdol.
Kar se pa tice zadnjega stavka: good point, nisem pomislil na to!
Ampak Shuseva pa nima avtomatske rocne...
Kar se pa tice zadnjega stavka: good point, nisem pomislil na to!
Ampak Shuseva pa nima avtomatske rocne...
niste edini s tem problemom, tudi na moji grejo zadnje ploscice hitreje ko sprednje, ki so po menjavi zadnjih se za kakih 10kkm, baje da temu pridonese elektro rocna ker kao nikoli do konca ne spusti, zakaj pojma nimam. Sem jih menjal mesec nazaj dal trwje za 30€ v ponedeljek menjam prednje ferodo za 45€
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Tempomat na renaultih niti po klancu navzdol ne zavira. Ker če bi, bi se imenoval aktivni. To pa nažalost ni. Sprobano na laguni 3 da ni temu tako. Lansko leto sem peljal za sabo 1,5t prikolico in ne drži 82 kmh po klancu navzdol. Sem moral kar z nogo zavirat.
lp
lp
Aktivni tempomata tudi BMW 520d xDrive nima serijsko (pa košta v osnovi za 2 Laguni)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
laguna ima gripo
med vožnjo se prižge luč service pa še ena rumena zraven, motor začne delati čudno obrati grejo na cca 2500, ko ga ugasneš in prižgeš nazaj dela normalno, napaka pride spet čez par kilometrov... ali čez en teden,
tester pravi da je problem v povezavi med pedalom in loputo, pogledal oba konektroja pa zgledata ok
je imel še kdo podobne tečnosti?
med vožnjo se prižge luč service pa še ena rumena zraven, motor začne delati čudno obrati grejo na cca 2500, ko ga ugasneš in prižgeš nazaj dela normalno, napaka pride spet čez par kilometrov... ali čez en teden,
tester pravi da je problem v povezavi med pedalom in loputo, pogledal oba konektroja pa zgledata ok
je imel še kdo podobne tečnosti?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
A še vedno se ti to dogaja? Hmm... Za ziher lah še enkat prklopva tok da vidš če je spet ista napaka... Lahko da je loputa fuč, sej ma elektronsko valda? Al pa da je pedalo oz. potenciometer na pedalu zanič...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
ja spet, zadnjič je bil nekaj časa mir, potem pa spet štala, kar začne prižigat lučke za brezveze, včasih se še za esp vklopi, avta se ne da uganit pa take trapaste
bova prištekala da si še kodo zapišem da bo lažje googlati, pa dialogys moram prečesat
do zdaj sem našel edino to da je bojda lahko na konektorju za računalnik slab stik zaradi nekega premaza, ki se z leti posuši in ne prevaja
malo čudno se mi sliši ampak za probat je
bova prištekala da si še kodo zapišem da bo lažje googlati, pa dialogys moram prečesat
do zdaj sem našel edino to da je bojda lahko na konektorju za računalnik slab stik zaradi nekega premaza, ki se z leti posuši in ne prevaja
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Podobna fora kot z WD40, ki je dober prevodnik, dokler je moker/masten, potem pa je izolator? Je za probat 
Ne vem koliko bom koristen (pa da nisem forumov pomešal)... Je bil uporabnik Gulikoža, ki je imel identični problem... Kriv je bil konektor loputi.Shusuglao napisal/-a:ja spet, zadnjič je bil nekaj časa mir, potem pa spet štala, kar začne prižigat lučke za brezveze, včasih se še za esp vklopi, avta se ne da uganit pa take trapaste
Pa mislim da Jozotom je imel identične izkušnje...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Konektor z lopute dol pa z potenciometra na pedalu, pa probat s čistilom za kontakte sčistit (se dobi v spreju). Če je samo slab kontakt na konektorjih zna rešit problem.
Če ne, pa potem pogledat samo loputo pa potenciometer.
Če ne, pa potem pogledat samo loputo pa potenciometer.
Če je ravno, ni zabavno.
Tako je, če hočeš da bo stvar vsaj nekaj časa prevajala potem ne uporabljaj WD-40, kajti ne morš si mislit kako dober izolator je, govorim iz prve roke preizkušenodrhouse napisal/-a:Podobna fora kot z WD40, ki je dober prevodnik, dokler je moker/masten, potem pa je izolator? Je za probat