Diski in ploscice

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Diski in ploscice

Odgovor Napisal/-a Spula »

Storz napisal/-a:QH so za zadej bomo vidl kok časa bojo zdržal.. Sj diski so dost pocen sam te mine ko grež ležaje iskat.. drgač pa tale teta k mi je trvjove diske prodala je rekla da se splača 300 km mal bremze šparat oz bl u izi z nimi ne nekga tišanja da se zadeva uleže..

Ko sm reku da mam od trustga ploščice je rekla da to ni lih najbol ker so baje trrde in nej bi zlo disk raderale sam pol sm reku da so športna vrjanta je pa rekla da možn da bo uredu.. bomo vidl kaj bo ratal če bo pa požrl diske jih nej pa požre :P

zdej je ratov drug problem ker mi 14" feltna negre gor oz gre gor ampak mi drsa utež po čeljusti bo treba uteži nekam prestavt.. al pa druge feltne kupt za pozim..
Aha, no jaz sem imel spredaj. Če daš vse novo zadeva ne rabi tako veliko uležavanja. Men se pa zdijo trusting (tapoceni) zelo mehke ploščice, ker kar hitro gredo :D
Glede uteži sem pa tudi že sam kdaj imel primer, nazadnje 10 dni nazaj samo ne na cliotu :D Daš še enkrat scentrirat tokrat na bolj primerno mesto :mrgreen:
RenaultSport
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Bo treba neki nardit na tem ja :P sam to ni tojšn problem zdle me štrom heca :P
Uporabniški avatar
Storz

Naredu cca 30 km.. ŠKRIPLE!!!! še posebej zadne oubupno.. če bi cvilile pač cvilile me nebi motil.. kakšn zvok spušča tose neda opisat je pa precej obupno :P upam da se bo še kej ulegl da bo mn škripal :P največi problem je pr nizkih hitrostih (ustavlanje na križišču)
Uporabniški avatar
Spula

Storz napisal/-a:Naredu cca 30 km.. ŠKRIPLE!!!! še posebej zadne oubupno.. če bi cvilile pač cvilile me nebi motil.. kakšn zvok spušča tose neda opisat je pa precej obupno :P upam da se bo še kej ulegl da bo mn škripal :P največi problem je pr nizkih hitrostih (ustavlanje na križišču)
QH in trusting? :D Včasih pomaga če pobrusiš robove ploščic, da ne drgne po robu ampak glede nato da si dal komplet novo :?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Little_tortilia_boy

Odgovor Napisal/-a Little_tortilia_boy »

racing varjanta škripa pr počasnem ustavljanju...pr vožnji za kar so namenjene, ni problema
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Storz napisal/-a:Naredu cca 30 km.. ŠKRIPLE!!!! še posebej zadne oubupno.. če bi cvilile pač cvilile me nebi motil.. kakšn zvok spušča tose neda opisat je pa precej obupno :P upam da se bo še kej ulegl da bo mn škripal :P največi problem je pr nizkih hitrostih (ustavlanje na križišču)
Zdej bos bolj na hard bremzu :) ce skripa bremzas k piii.. :) joke
Moje tudi original mal skripajo... sem se navadu, k bohve kaj si folk na kriziscih misl... Neki v smislu:"Lej, te renoji ze pr 10kmh take zvoke spuscajo, da bo glih razpadu..." :)
Slika
Uporabniški avatar
Storz

ja sam ne spušča takih k moj 100% nism še slišov tazga škripanja pomojm je problem v čeljusti ker se tud disk ne vrti lepo na mestu.. Morm razkopat kompletno čeljust pa nanov sestavt pa namazat sam se mi mau ne da ker je kr precej dela...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Svašta......
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Dokler nisem mojih parkrat fajn pregrel, so zadnje tud cvilile k da bi prasca klal. Zdej je dokaj OK, edin kadar je zunaj zlo mal vlage, rade cviljo pri hitrostih pod 30km/h, ko se počasi ustavljaš.
Tko pač je, dvomim da en kvaliteten disk to reši, ker majo pač tolk velike metalne koščke noter, pleh ob pleh pa vemo kakšen zvok spušča.

Go hard or go home, bi se reklo :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Storz

Bom v bližni prihodnosti čeljust spucov ker mislm da mi čudne zvoke spušča samo ta s to čudno čeljustjo :P

pol pa še ene 100 km počas oz bl u izi pol pa ene 2x do ajdovščine čez col pa nazaj da se mal pregrejejo pa bomo vidl kaj bo pol itak mi je ratal čist usen nej se dere :P itak je cev avto od zuni zjahan :P

Ediet:

sm razdru čeljust spucov pa nanov namazov sestavu skup in šov en krog.. začuda je bla tišina oz 2x se je oglasila pod 10kmh kar je v primerjavi s prej tišina.. upam da bo tko tud ostal bomo vidl :P

edied 2:

po cca 50 km prevoženih z spucano čeljustjo še vedno škriple ampak mnogo mn škriple tud men vožno pri ko zaveraš dle časa skupaj.. sprednje se pa redko oglasijo..

Glede samega ustavlanja pa samo :angel: drži ko hudič :P
Uporabniški avatar
Storz

Pobrusu robove škriple pe bl :s
Uporabniški avatar
Spula

Storz napisal/-a:Pobrusu robove škriple pe bl :s

Ne škriple zaradi robov, saj je komplet novo? ampak zaradi materiala ploščic/diska
RenaultSport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ploščice daj ven, pa poglej da nimaš kakšnega večjega kosa železa v ploščici. Meni so enkrat vmes tud grozno cvilile, pa sem pol vidu že ris na disku in sem vedel da je nekaj s ploščico narobe. Z biaksom lepo tist košček odbrusil ven in ko se je malo uleglo vse skupaj, brez problemov dalje. Čisto tiho pa ne bodo nikoli.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Storz

Sm zrihtov.. No sej boste rekl da sm prfu.. ampak dobr to itak že vem, da sm..No ko sm se vračov iz službe mam tak lep klanc na dol do doma in sm "pozabu" zategneno ročno (tok da je kareda najbl škripala) no po ene par 100 m ko so se ploščice ogrele je zadeva nehala škripat ampak sm za usak slučaj pustu zategneno ko sm pršov do doma se je veselo kadil iz ploščic tko da sm šov še en krog da se je zadeva prbližn ohladila.. no uglavnam dons niso škripale popolnoma nč ampak seveda pri mojih ploščicah je možno da se zvok vrne (tko kukr se je že parkrat) kkšne zaznavne "zvitosti" diskov pa nism zaznov.. (300 km sm pa tud že naredu kukr je una teta rekla :P )
Uporabniški avatar
Spula

Lahko skuriš ploščice in potem bodo cvilile pa še "meso" bo odstopilo od železnega dela ploščice :roll:
RenaultSport
Odgovori