Diski in ploscice

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Re: Diski in ploscice

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sej ne vem zakaj si tolk zapel za EBC. Meni osebno je EBC en navadn purfl, pa nima veze katere. Ok, recimo nove Blue stuff naj bi bile dobre, ostalo pa vključno z njihovimi diski vred...

Sem že enkrat pisal moje izkušnje tukaj na forumu, vse kar je bilo je bilo razočaranje, sploh razne yellow stuff in njihovi diski, green stuff mi je pa samo "razril" disk, prejele so pa enako kot prej original na clio B2, če ne celo slabše. Poraz uglavnem. Potem pa gor zabiješ ene navadne malo večje diske in najcenejše ploščice ki jih je možno dobit in bremza bolje...

Probal sem tudi od Roesch diske in ploščice, kar ok zadeva, samo nič kaj extra. Sploh prevrtani/narezani diski potrebujejo malo več "vzdrževanja" kot pa samo vožnjo, poleg tega pa so malenkost glasni. Sicer meni se moj komplet ni zdel, ampak očitno vsak dojema stvari po svoje.

Mintex 1144 naj bi bile tudi ok za ta naša majhna jajčka, nisem pa jih nikoli še probal. Malo hujša zadeva je 1155 zmes.

Fritech/Trusting "dirkalna zmes" je meni osebno zelo dobra. Cvilijo ne preveč, primejo dosti bolje od kakšnih navadnih trw/pagid/brembo/Ferodo/itd., pa še niso nesramno drage kot naprimer Ferodo DS2500/3000.

Potem maš pa še Carbon Loraine, Performance friction, pa malo morje drugih.

Če iščeš tortilca: Little_tortilia_boy na forumu
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Storz napisal/-a:Tortilca ne najdem nikjer ? ali sm slep al se je pa izbrisov iz foruma..
http://www.renault-klub.si/forum/member ... ile&u=1141" onclick="window.open(this.href);return false;
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Drmo najlepša hvala za obsešn odgovor neki tazga sm hotu slišat.. Mi lahko še poveš katere diske priporočaš kakšno ugodno in dost kvalitetno vrjanto..
Uporabniški avatar
Drmo

Jaz in Jaka imava na avtih najcenejšo varianto, Nipparts, pa se tud ob hudem zlobarljanju niso še zvili. Brembo v izvedbah za nešportne avtomobile (bremze manjše od 320mm) se radi zvijejo, ker uporabljajo preveč mlado železo. TRW nismo še imeli problemov, čeprav sem že slišal da pride kdaj kakšen set ko je že iz fabrike zvit oziroma iz centra in je treba dat postružit. ATE so malo dražji ampak so res ok kvalitete. Zadnje čase pa veliko uporabljamo Pagid in je tudi dobra kvaliteta, še posebno za to ceno.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Drmo napisal/-a:Jaz in Jaka imava na avtih najcenejšo varianto, Nipparts, pa se tud ob hudem zlobarljanju niso še zvili. Brembo v izvedbah za nešportne avtomobile (bremze manjše od 320mm) se radi zvijejo, ker uporabljajo preveč mlado železo. TRW nismo še imeli problemov, čeprav sem že slišal da pride kdaj kakšen set ko je že iz fabrike zvit oziroma iz centra in je treba dat postružit. ATE so malo dražji ampak so res ok kvalitete. Zadnje čase pa veliko uporabljamo Pagid in je tudi dobra kvaliteta, še posebno za to ceno.
Za Pagid lahko tudi jaz potrdim da so OK. Mogoče lahko poveš kje si kupil Mintex in Roesch, tujina ali mogoče kje pri nas?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Storz

o supr najlepša hvala za odgovore!

Mi lahko še kdo pove kje se da kupit pri nas fritech/trusting ploščice ?
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Pri nas se skoraj vedno vgrajuje ate. Razlog je preprost: tudi pri občutljivejših vozilih ni reklamacij, roba je odlična, ne tresejo, se ne deformirajo.... Res je da so dražji, samo potem ni nobenih problemov. Z brembom in trw so bili že problemi, ampak tudi omenjeni znamki niso slabi. SKrata vsakemu v premislek, ali ni bolje odšteti par 10€ več, da se avto varno ustavi, pa da ni reklamacij ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Drmo

Mintex mislim da samo tujina (ebay.co.uk), Roesch pa je pred leti rihtal Miha (Sinter), če pa še vedno pa nebi vedel.

Mi lahko zrihtamo Endless in pa Performance friction, dirkalni program, če bi koga zanimalo.

Trusting/Fritech dirkalno zmes lahko zrihta tortilc, to je večinoma vse po naročilu narejeno, navadne ploščice pa v vsaki trgovini z avtodeli. Mislim pa da je I.S.T. dobavitelj za Slo.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
xray80
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a xray80 »

Si bom isposodil temo da ne odpiram nove. Katere ploščice so najboljša izbira za še cestno uporabo v kombinaciji z original brembo diski za Megana RS Dci? Edini pogoj; ploščice ne smejo cvilit in ko so hladne morejo bremzat vsaj kot original.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Original.

Vse ostalo vsaj malo cvili, ampak prime bolje kot original v vseh pogojih. Tako da izberi med tišino in boljšim ustavljanjem :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Spula

xray80 napisal/-a:Si bom isposodil temo da ne odpiram nove. Katere ploščice so najboljša izbira za še cestno uporabo v kombinaciji z original brembo diski za Megana RS Dci? Edini pogoj; ploščice ne smejo cvilit in ko so hladne morejo bremzat vsaj kot original.
Sam bi izbrat ATE.
RenaultSport
Uporabniški avatar
xray80
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a xray80 »

Trenutno imam original ploščice in lahko potrdim, da nimam nobenih pripomb s cviljenjem, res da so platišča skozi umazana ampak vse drugo je ok. Edino performanse bi rad izboljšal. Kaj Ate ima samo en model ploščic za RS-a? Imajo tudi te probleme s cviljenjem? Kako pa je z ferodo ds performance? Mogoče jih je kdo preiskusil?
Uporabniški avatar
Storz

Evo pa smo nabral na kup materjal :P

Slika
(je biv intrnet radodarn da sm lahko naložu sliko)

dons sm se odloču da nabavm še diske za spred tko da bojo od TRVja baje so ameriške izdelave... jih niso kitajci naštancal.. tko je rekla una teta tm k jih je prodala..

Zdej pa čakam brenr pa torx t40 da zadevo zmonteram :P

hvala usm za nasvete bom pa sporoču kako se zadeva obnese v praksi...
Uporabniški avatar
Spula

A QH imaš tudi diske? Imel na enem cliotu diske QH in trusting ploščice (ta poceni, ne fritech) in zadeva kmalu začne tresti, seveda če ne šparaš avta in pa cvilit so začele.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Storz

QH so za zadej bomo vidl kok časa bojo zdržal.. Sj diski so dost pocen sam te mine ko grež ležaje iskat.. drgač pa tale teta k mi je trvjove diske prodala je rekla da se splača 300 km mal bremze šparat oz bl u izi z nimi ne nekga tišanja da se zadeva uleže..

Ko sm reku da mam od trustga ploščice je rekla da to ni lih najbol ker so baje trrde in nej bi zlo disk raderale sam pol sm reku da so športna vrjanta je pa rekla da možn da bo uredu.. bomo vidl kaj bo ratal če bo pa požrl diske jih nej pa požre :P

zdej je ratov drug problem ker mi 14" feltna negre gor oz gre gor ampak mi drsa utež po čeljusti bo treba uteži nekam prestavt.. al pa druge feltne kupt za pozim..
Odgovori