Elektronska ročna zavora scenic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
iiyama1
Kraj: Ljubljana

Re: Elektronska ročna zavora scenic

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Pozdravljeni

Z ročno sem imel pri svojem scenicu 2007 kar nekaj težav in sicer so mi v garanciji menjali senzor na sklopki, glavno elektroniko zadaj, stikalo zadaj nazadnje pa je bil kriv konektor po voznikovim sedežem. Ko so ga polotali deluje ročna brezhibno že cca 3 leta. je pa tko da je ročna včasih spustila avtomatsko včasih ne ni bilo pravila...
No to je moja izkušnja in upam da ti bo kaj pomagalo bi pa vseeno preveril konektor pod sedežem....
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

iiyama1 napisal/-a:Pozdravljeni

Z ročno sem imel pri svojem scenicu 2007 kar nekaj težav in sicer so mi v garanciji menjali senzor na sklopki, glavno elektroniko zadaj, stikalo zadaj nazadnje pa je bil kriv konektor po voznikovim sedežem. Ko so ga polotali deluje ročna brezhibno že cca 3 leta. je pa tko da je ročna včasih spustila avtomatsko včasih ne ni bilo pravila...
No to je moja izkušnja in upam da ti bo kaj pomagalo bi pa vseeno preveril konektor pod sedežem....
in res :D zadeva je popravljena (verjetno začasno, ampak saj vem kaj je vzrok). Prerukal sem konektorja pod voznikovim sedežem in ročna spet deluje tako kot mora :D happy happy happy....hvala ti za tole rešitev :D
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
iiyama1

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Super.... jaz bi na tvojem mestu konektorja mal ojačal spoje al pa še bolje polotal žice in boš imel za vedno mir... Zato pa smo na forumu da si pomagamo ane :).
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

no tudi jaz sem ravnokar opazil, da mi na scenicu 2007, desna zadna zavora ne spusti do konca, pa tudi padec napetosti se zazna saj sem zapeljal v garažo in opazil da luči občutno manj svetijo ko speljem.
Je pa še prvi akumolator in kot vidim tukaj je lahko povezano eno z drugim.
Fajn da je na to temo že kar nekaj napisanega :)

lp
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

ima kdo mogoče kontakt od tega iz Ptuja, ki to popravi za dobrih 50 eur?
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Ali se te zajle za rocno dobijo na org. servisu? In ce ima kdo katalosko? Ali so nachbau ?
Aja pa ce mi lahko kdo da kaksno kontaktno st. teh ki popravlajo rocne ali tega v lj ali na ptuju?
Lp Bostjan
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Kje se skriva ta konektor pod sedezem? Tisti predalcek se ven vzame pa je tavlki konektor? Al kaj drugega?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ja veliki konektor je, mislim da je nekaj čez 40 pinov.................. se je pa obvezno potrebno držati časovnih rokov.................kontakt, odklop, priklop kontakt ...................... v nasprotnem primeru se lahko "usuje" program ali poškoduje modul - ko se odklopi konektor je prekinjena povezava med računalnikom in modulom. Kljub odklopu, pa je v kondenzatorjih ( ploščica tiskanega vezja ) še zmeraj shranjen tok - ta pa lahko poškoduje srce modula!!

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
zan1231

Odgovor Napisal/-a zan1231 »

pozdravleni.
imam isto napako ko sem na parkirišču ali pa na semaforju in imam v prestavi v prostem teku se mi na zaslonu izpiše (check parkin break ). ko prestavim v 1 prestavo se napaka sama izbriše.
menjal sem že dva stikala ki sta na sklopki a napaka še zdaj ni odpravlena.

ali kdo mogoče ve kaj bi bilo narobe oz je imel isto napako.
Uporabniški avatar
joegsm

Odgovor Napisal/-a joegsm »

Imam scenic 3, 2010, 1.6 bencinar. Avtomatska ročna zavora mi ne spusti zadnjega levega kolesa. Na ekranu izpiše check parking breake, lučka na stikalu pa utipa. S testerjem mi vrže ven napako DTC 5101 - Rear left caliper actuator. Kaj bi lahko bilo narobe??
Uporabniški avatar
joegsm

Odgovor Napisal/-a joegsm »

Zadevo porihtal sam. Ročno sprostil (odvil imbus) motorček , da sem dobil dol zavorne obloge...vse spucal. motorček razdrl in spucal. Odklopil bateriijo za 10 min, zbrisal napako s PC. ZAdeva zopet deluje. Sem pa preventivno izklopil avtomatsko zavoro z ddt4all in sicer prestaviš v skandinavski mode, kjer se pozimi avtomatska ročna ne zategne sama, ampak jo moraš sam vklopit prek stikala.
Odgovori