Bluetooth Megane - Galaxy SIII

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Senko82

Bluetooth Megane - Galaxy SIII

Odgovor Napisal/-a Senko82 »

Pozdravljeni,

Ker mi na servisu Renault in na pooblaščenem servisu Samsung ne znajo rešit težave, se obračam na vas, morda pa ima kdo rešitev.

Torej, vozim Renault megane berline 1.6 16v dynamique l.2010 in uporabljam telefon Samsung Galaxy SIII.
Pri povezavi bluetooth avto-telefon bom v kratkem izgubil živce, saj se zadevi ne želita povezati, ali pa se in sta povezani samo par minut.
V tistem času včasih gre klicat, včasih ne, velikokrat pa ˝freezne˝ vse skupaj, oz. naprava v avtu. Da imenika v avtu ne prikazuje, pa tak ne rabim omenjat. :fist:

V kolikor ima kdo kakšen nasvet, razen menjave avta ali telefona :mrgreen: bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav iz Maribora.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Bluetooth Megane - Galaxy SIII

Odgovor Napisal/-a Spula »

Senko82 napisal/-a:Pozdravljeni,

Ker mi na servisu Renault in na pooblaščenem servisu Samsung ne znajo rešit težave, se obračam na vas, morda pa ima kdo rešitev.

Torej, vozim Renault megane berline 1.6 16v dynamique l.2010 in uporabljam telefon Samsung Galaxy SIII.
Pri povezavi bluetooth avto-telefon bom v kratkem izgubil živce, saj se zadevi ne želita povezati, ali pa se in sta povezani samo par minut.
V tistem času včasih gre klicat, včasih ne, velikokrat pa ˝freezne˝ vse skupaj, oz. naprava v avtu. Da imenika v avtu ne prikazuje, pa tak ne rabim omenjat. :fist:

V kolikor ima kdo kakšen nasvet, razen menjave avta ali telefona :mrgreen: bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav iz Maribora.
Se ne da zadevo samo programsko updejtat?
RenaultSport
Senko82

Na Štajerskem Avtodomu pravijo, da ne, nekih domačih mojstrov, ki bi se s tem ukvarjali, pa žal ne poznam.
Danes sem bil tam in sva skupaj s prodajalcem probala na novem Meganu, ki je stal v salonu in je seveda delalo b.p., ker ima novo verzijo bt.
Uporabniški avatar
fatalist

Odgovor Napisal/-a fatalist »

Tudi sam se ubadam z isto težavo kombinacija Scenic 2011-Galaxy s3 se nikakor ne sporazumeta.V Avtotehniki Celje bom jutri izvedel to kar že vem,da se Renaultu sladko J--e za te težave.Znamka kot sinonim za varnost-pasivno ali aktivno je v tem primeru nategnila nas uporabnike,ki smo jim ta nateg bili pripravljeni še plačati.S1 dela bp,Ace 1 bp en žmmm Samsung pravtako,stari SonyErickson se poveže kot po maslu moj S3 pač ne.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Tukaj je stran kjer si lahko potegnete dol software za update audio sistema, če imate usb priključek seveda:

http://www.renault.co.uk/ownerservices/ ... pdate.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Senko82

Po nekaj dnevnem iskanju in izgubljanju živcev, sem na angleškem forumu našel varijanto, ki deluje.
Vsaj meni že 2 dni dela čisto normalno, kličem in sprejemam klice in povezava je konstantno stabilna.

Kopiram navodila v angleščini:

Hi, Try this. It works for Samsung phones, din't know which one you have.

I've now managed to get my Samsung galaxy SIII connected to my in-car Radiosat. How?

Start by creating a new pairing between your phone and car radio. Engine running best.

1. Delete your phone entry from bluetooth settings on your car radio.

2. Go into the bluetooth settings on your phone and unpair the device from your radiosat with radio on.

3. Turn off the car and radio.

4. After you have unpaired the device scan for bluetooth devices on you phone and delete the old entry.

5. Turn on your car radio create a new bluetooth connection as usual.

This is the IMPORTANT bit: When a new connection is made between the Radiosat and phone there will be a phonebook access request made to your phone. You can see this in notifications on your phone. Click on Cancel or ignore the request altogether, tick always do this and you'll not get this request each time. Accepting the request does not work, the Radiosat does not have the ability to handle the incoming file transfer from your phones contact list. If you do accept then you'll have to unpair and re-pair the phone and radio and start again.

The downside is that you cannot access your contacts on the phone, however spend a little time to populate the vehicle phone book and it's OK.

The upside is that you can make and receive handsfree calls and be able to play music from your phone through the radio. Interestingly the name of the first track played is displayed but is not updated for each new track selected. I've got TomTom Live on the car and every time there is an information interruption, speed camera, voice direction the track name is updated!*?

I've successfully paired a Galaxy S, Galaxy SII,
Galaxy Note and SIII using this method. Good luck.

Upam, da bo še komu drugemu koristilo. Največja finta je v tem, da avtu ne dovoliš dostopa v tel. imenik, ampak si vneseš kontakte v imenik od avta(vehicle phonebook).
GREG

Odgovor Napisal/-a GREG »

Zdravo sam sem imel problem z povezavo zato sem probaval razlicne zadeve in sem najdu resitev (deluje ze lep cas) z androida potegnes program bluetooth file transfer in stvar deluje(po mojih iskusnjah samo s tem programom-dela prijatel na renault servisu in strankam priporoca to resitev in deluje) za delovanje imenika pa morajo biti stiki kopirani na telefon (ce so na sim ne deluje) l.p
Senko82

No, meni s tem programom ni delovalo, sem pa slišal ja, da marsikomu deluje.
Postopek, ki sem ga napisal, je pri meni edini, ki se(zaenkrat)obnese.
Uporabniški avatar
Aleš_Megane
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Aleš_Megane »

bostjan.ambrozic napisal/-a:Tukaj je stran kjer si lahko potegnete dol software za update audio sistema, če imate usb priključek seveda:

http://www.renault.co.uk/ownerservices/ ... pdate.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
kaj ve kdo kakšne novosti oz. spermembe so s to posodobitvijo ?
Uporabniški avatar
fatalist

Odgovor Napisal/-a fatalist »

Danes so mi zamenjali na servisu avtoradio-no zdaj se pa lahko pogovarjam med vožnjo-povezava se vzpostavi v trenutku.Star radio je bil izdelan julija 2010 ta tanov pa maja 2013.
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

No zdaj sem kupil LG Optimus L7 II in mi na vsake cca. 2 min prekine povezavo in nazaj poveže. Drugače pa dela muzika normalno tudi izpis naslova komada.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

No, jaz sem pa Galaxy Note 3 uporabljal s Radiosatom dva meseca brez problema. Imel sem dostop do telefonovega imenika in do zadnjih klicev. Vse je delalo super. Pred 14 dnevi mi je pa začelo po par minutah odklapljati telefon. Če onemogočim dostop Radiosatu do imenika, se ne odklaplja več. A to mi ni dovolj, ker vem, da je dolgo delalo BP!
Odgovori