Hvala za vikend bo spet veselo.
Napajalni kabel megane 2000
Re: Napajalni kabel megane 2000
Ja saj tja sem mislil, pa na golo obrušeno kovino, samo nisem bil preprican ali bo ogrodje sedeza oz varnostnih pasov vredu masa al ne.
hehe
Je vredu, samo verjetno bo treba malo povrtati čeveljček, da bo šel vijak od pasu notri
lp
lp
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Napajalni kabel megane 2000
Sem našel elegantnejšo rešitev, tako da bi vezal maso že na obstoječo maso nekega drugega priklopa (mislim da indikatorja ročne), ker je blizu in ne bi rabil nič predelovati, samo prišraufam. Me pa zanima če je verjetno vseeno od česa je ta masa, ker so itak vse mase v avtu vezane direktno ali posredno na šasijo avta, ane? Torej bi načeloma lahko priklopil na maso od armaturke ali pa zadnjih luči...ali pa kar na - akumulatorja, ali se motim? Sklepam da nimam kaj prekuriti ker so navsezadnje itak vse povezane.
Še slika, mase pod ventilacijo armature na sovoznikovi strani:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/285 ... 113138.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Še slika, mase pod ventilacijo armature na sovoznikovi strani:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/285 ... 113138.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Načeloma lahko ampak vseeno pobrusi pleh ali pa raje povrtaj majhno novo luknjico, pobrusi pleh in daj notri vijak z matico. Tako bo zadeva 1000%.
Lp
Lp
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Napajalni kabel megane 2000
pri meganu sem povrtal čevelček in dal tam kot je prišravfan pas pod sedežem, pri cliotu sm pa povezal tam kot je prišravfan pas na boku
dela BP, pa ni treba nič vrtat. Še napajalni kabel se je potegnu zraven kablov kjer pridejo v kabino tam za akumulatorjem 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
On ima ojačevalec spredaj pod sedežom, če prav razumem ne zadaj. Masa na pas ali podobne original vijale je super, ne bi pa predlagal uporabe mase od luči, ročne zavore ipd.
lp
lp
Ja pod sovoznikovim sedežem ga mislim imet, mislil sem ga pritrditi kar na dno sedeža tako da bo v bistvu še celo v zraku. S strani zračnosti se mi zdi idaealno, le pazit moram kako se bo dalo premikat sedež; če ne pač na tla.
Kar se tiče pa ozemljitve mi je pa res uganka, ker če jaz zadevo prav razumem je glede na to, da je minus iz akumulatorja takoj prišraufan na šasijo avta in nič drugega, potem pa vsepovsod po avtu so različne ozemljitve prav tako na šasijo, sklepam da so itak ozemljitve vseh komponent v avtu povezane. Šasija bi pa načeloma tako ali tako prevajala tok z ene na drugo ozemljitev. Tako sem pač sklepal da bi stvar bila čisto ok če pridružim ojačevalec na obstoječo maso.
No pa zdaj ko to pišem sem se spomnil da prevodnost lahko itak preverim z voltmetrom.
Kar se tiče pa ozemljitve mi je pa res uganka, ker če jaz zadevo prav razumem je glede na to, da je minus iz akumulatorja takoj prišraufan na šasijo avta in nič drugega, potem pa vsepovsod po avtu so različne ozemljitve prav tako na šasijo, sklepam da so itak ozemljitve vseh komponent v avtu povezane. Šasija bi pa načeloma tako ali tako prevajala tok z ene na drugo ozemljitev. Tako sem pač sklepal da bi stvar bila čisto ok če pridružim ojačevalec na obstoječo maso.
No pa zdaj ko to pišem sem se spomnil da prevodnost lahko itak preverim z voltmetrom.
Ja seveda je tako, kot si napisal. Treba je samo paziti kakšna je "original" masa. Ponavadi je to manjši vijak, ki ima stik skozi navoj. Ponavadi je to preslab stik in lahko utripajo luči, piska v zvočnikih ipd.
Seveda ni nujno, lahko zadeva deluje dobro... dal sem samo nasvet kako narediti 1000%.
lp
Seveda ni nujno, lahko zadeva deluje dobro... dal sem samo nasvet kako narediti 1000%.
lp
Aha, ja seveda se strinjam. zig@ hvala za čas in info.