Rjaste pikice po laku na avt clio 3
Rjaste pikice po laku na avt clio 3
Pozdravljeni,
no danes sem opazo ko sem opral avto da je polno rjastih pikic po avti in seveda sok sn si mislo da mi nena ki leto pa pol stari avto rjavi nic grem na srvis zagnjavim in mi stric rece da je to kao neka oksidacija barve in da je to pac normalno da to garancija ne krije in da gre to vun spolirat zaj pa jaz fprasam kako polir pasto rabin pa kako krpo in pa seveda kak se tega lotit.
Lp Jernej
no danes sem opazo ko sem opral avto da je polno rjastih pikic po avti in seveda sok sn si mislo da mi nena ki leto pa pol stari avto rjavi nic grem na srvis zagnjavim in mi stric rece da je to kao neka oksidacija barve in da je to pac normalno da to garancija ne krije in da gre to vun spolirat zaj pa jaz fprasam kako polir pasto rabin pa kako krpo in pa seveda kak se tega lotit.
Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Oprema Expression
Re: Rjaste pikice po laku na avt clio 3
Zavorni prah, oksidacija barve.. sploh na belem avtu se ful opazi. Umij, spoliraj. Nič posebnega 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Nekateri pravijo temu tudi zračna rja. Obstaja tudi čistilo za to samo ne vem če se ga da kupit v trgovinah, jst ga sicer imam.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Tole si kupi, najprej ga lepo operi in potem še mokrega pošpricaj, pa da se ne boš ustrašil, tam kjer so te rjave pikice bo postalo kar vijolično, to je atmosferska rja in potem postopek ponovi, če ne bo dobro!!!, pa obvezno vmes operi z gobo. Vsebino moraš imeti vsaj za trikrat našpricat cel avto (v mojem primeru megane karavan), tako da ne pretiravaj, sicer boš pa takoj videl efekt kako vodo potegne na sebe k pošpricaš. Imajo ga tudi v Obiju, to vem, ker ga sam tam kupujem, gre pa dol čisto vse brez napora, preverjeno.
http://www.mimovrste.com/artikel/342026 ... nax-500-ml" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mimovrste.com/artikel/342026 ... nax-500-ml" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Super hvala za pomoc. Samo da ni to prava rja heh.
Lp Jernej
Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Oprema Expression
Tvojega vprašanja sicer pol ne razumem
, ampak če so pikice tudi na blatnikih (ugibam da so plastični), potem si že vse izvedel. Sam sem prav bedno gledal, zakaj hudiča mi rjavi blatnik, ki je plastičen
. No, ugotovil sem da sem večino te rje nabral ko sem vozil čez železniški prehod 
LP, Samojed
Res je tud plasticni blatniki so kao rjasti heeh.
Lp Jernej
Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Oprema Expression
- thunderbolt
Tele zadeve ni priporočljivo polirat, ker se tako lahko tiste železove delce namesto da odstrani, zapolira v barvo. Je bolje kupit namensko kemikalijo.drhouse napisal/-a:Umij, spoliraj. Nič posebnega
Za zračno rjo in ostalo "nesnago" se uporabi namenski plastelin. Gre največ dol z najmanj škode. Zadevo je treba odstranit, ne pa zapolirat v lak 
RenaultSport
Tako kot ti je rekel @Spula, kupis plastelin (namenski za avtombile), rped tem avto operi.... po koncanem plasetlinanju pa zopet operes... fajn je tud da ga potem namazes z kaksnim voskom ali nano premazom. Plastelin dobis pri CSF v celju, ali spletnih trgovinah 
lp,
lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.
Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
- thunderbolt
Sicer ne vem, če sta kdaj za odstranjevanje zračne rje uporabljala plastelin, ampak samo s plastelinom je to hudičevo zamudno, če ne kar nemogoče delo. Meni po 15 minutnem plastelinjenju (bilt hamber) rjave pikice ni uspelo stran spravit. Deironaiser je mnogo učinkovitejša in predvsem manj zamudna rešitev.
Tudi dobro poliranje traja. Tudi s tem "čistilom" je ok, vsekakor pa ne polirat. To je tako kot bi mrčes na prednji havbi pa blato na vratih bltanikih kar spoliralthunderbolt napisal/-a:Sicer ne vem, če sta kdaj za odstranjevanje zračne rje uporabljala plastelin, ampak samo s plastelinom je to hudičevo zamudno, če ne kar nemogoče delo. Meni po 15 minutnem plastelinjenju (bilt hamber) rjave pikice ni uspelo stran spravit. Deironaiser je mnogo učinkovitejša in predvsem manj zamudna rešitev.
RenaultSport
no jaz bom pa povedal kaj ne naredit...
dans se spravim po pol leta oprat avto in itak.. do polovice vrat miljavžnt rjavih pikic, seveda tud po zadnjem odbijaču in nasplošno po celem avtu.
jaz to drgnem z vsemi šamponi in jebem m**** vsem po spisku ker ne gre z nobenim bogom dol, pa mi uleti mtka pogledat kaj se pizdim..
no in ko je vidla za kaj se gre je prec izstrelila da take rjave pikce grejo pa z VIMom dol
jaz ves vesel probam..in itak - spucaš rjo kot general. 20minut in ni bilo več sledu o njej
sem bil vesel
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dokler se jeb** avto ni posušil... je*** ti M*** sedaj imam vrata tako hologramasta da kaj takega še nisem videl v življenju. konkretne raze v laku
od daleč zgleda avto kot da ima luske kot riba...
proklet vim.... to je za zažgane kastrole pucat je**** m***
uglavnem ne mat poslušat okrog avta
dans se spravim po pol leta oprat avto in itak.. do polovice vrat miljavžnt rjavih pikic, seveda tud po zadnjem odbijaču in nasplošno po celem avtu.
jaz to drgnem z vsemi šamponi in jebem m**** vsem po spisku ker ne gre z nobenim bogom dol, pa mi uleti mtka pogledat kaj se pizdim..
no in ko je vidla za kaj se gre je prec izstrelila da take rjave pikce grejo pa z VIMom dol
jaz ves vesel probam..in itak - spucaš rjo kot general. 20minut in ni bilo več sledu o njej
sem bil vesel
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dokler se jeb** avto ni posušil... je*** ti M*** sedaj imam vrata tako hologramasta da kaj takega še nisem videl v življenju. konkretne raze v laku
uglavnem ne mat poslušat okrog avta
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več 
Z vimom je isto kot če bi s peskom drgnu
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Ja s plastelinom gredo te pikice odlicno dol, je pa res da je zamudno, 2-3 urce da predgrnes cel avto... saj tud kakovostno poliranje traja cca 15ur...
vsekakor pa ni pametno na laku testirat raznovrstnih cistil, ki niso namenjena temu ker je potem vec skode kot koristi.
lp,
lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.