Nujno- prodaja, težave z avtomobilom, težave s kupcem

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: Nujno- prodaja, težave z avtomobilom, težave s kupcem

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Bem.i te rome. Sem imel tudi sam že opravka z njimi pa res ni fajn tisti občutek... jouuu ej. Zaj se kar se da izogibam in pazim ko kaj prodajam. Ker so res danes zmožni vsega. Greš večer spat pa se lahko marsikaj zgodi.

Daj poročaj kako s eje nakoncu izteklo.. me res zanima.

Sam roma na dvorišči ti je treba ja pa si zmago....

Vso srečo
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Povzetek spodaj obarvan rdeče.

Da preusmerim debato iz konkrentih romov... So stereotipi, ampak niso vsi isti in načeloma nimam nič proti njim (dokler nimam nič z njimi- vsaj ne kar je proti moji volji). Moram potrkati, da nikoli nisem imel težav z romi, ali kakšnimi drugimi "zaznamovanimi" narodi, tolpami,... Sicer sem se vedno izogibal, ampak če je bilo kdaj potrebno, smo tudi dobro komunicirali. Se trudim biti korekten in tudi z normalnim mirnim pristopom je do sedaj vedno šlo (ni bilo potrebno začeti z napadom, oziroma kazati hrabrosti).

Zato tudi nimam (vsaj nisem imel) predsodkov o prodaji avtomobilov- komu prodajati. Pač človek je človek. Ne vem kdaj je kdo nazadnje prodajal avto, ampak danes prodati avto (ni važna starost, cena, ohranjenost,...) je misija nemogoče. Zato razumem brata, da je avto prodal konkretno temu kupcu, ker bi verjetno tudi jaz naredil enako. Pač realno pogledano, koliko je kupcev 15 let starega "dotrajanega" dostavnika, oziroma kdo bi ti kupci bili?

Pri meni (oziroma v družini) je to prvi primer težav s kupcem (jih pa poznam od ostalih). Sicer se pri nas doma bolj malo prodaja, ampak se pa veliko kupuje (kot sem že pisal, ne maram prodajati- mogoče ravno zaradi takšnih bedarij). Ne vem, jaz grem avto pogledati, če se mi zdi OK, je to to. Skoraj vedno po nakupu najdem napake (skrite, prikrite, neopažene,...), pa jih pač odpravim.
Nazadnje sem kupil Espaca (aktualnega, NE 15 let starega). Prodajalec (fizični) se mi (še vedno) zdi prijazen in dober, čeprav po njegovem avto nima nikakršnih napak in se je izkazalo, da nekaj jih pa le je (OK niso ravno skrite, prikrite). Ampak kot sem napisal, meni to ni problem odpraviti in mi niti na kraj pameti ne pride, da bom šel težit prodajalcu za par 100€. Pa čeprav vem, da bi lahko. Oziroma ravno nasprotno, bi šel kdaj kar tako malo počvekati, ker je "faca".

V tem bratovem primeru se mi res dozdeva, da gre za poskus natega. Sem namreč precej prepričan, da jim mogoče kaj drugega ne paše na avtu (recimo rja o kateri so bili obveščeni in videli, da je bila "slabo" popravljena- ampak zaradi tega avta ne morejo vrniti, ker so to lahko videli, ampak se niso metali pod avtom) in da so ga mogoče zato namerno pokvarili (češ skrita napaka). V tem primeru upam, da ne gre za "zaslužkarje po luknjah zakona".
Dopuščam (sicer zelo majhno) možnost, da se je avto dejansko pokvaril. Sicer, da je zakuhal, vseeno krivim voznika. AMPAK par dni pred prodajo sem si od brata sposodil tega Kangoo-ja, ker sem nekaj prevažal. Avto je laufal večinoma na mestu kakšno uro (pa je bilo še kar krepko zraven)- se opravičujem zelenim za onesnaževanje, in avto ni kazal znakov kuhanja, pregrevanja,... karkoli.
Torej, da je avto zakuhal včeraj pri teh temperaturah pod ali okoli ničle?

Romi gor ali dol, ampak to lahko izrablja vsak. Dejansko sem prepričan, da lahko od tega dobro živijo posamezniki prevarnati. Par kolegov, ki pišejo račune tu in tam,... pa na sodišče (stroške itak plača tisti, ki zgubi- kar je večinoma prodajalec, vsaj glede na pravice kupca). Evo novo obliko organiziranega kriminala. Zavarovalniške goljufije so "pase", fizični prodajalci niso tako pravno podkovani kot zavarovalnice.

Torej zaenkrat potencialna rešitev tega konkretnega primera. Avto recimo kupec pripelje nazaj. Pregleda se avto, predvidevajmo, da je poleg okvare v takšnem stanju kot je bil (da nima zamenjanih pol stvari). Od njega se poskusi izterjati vsaj povračilo stroškov, ki so nastali z okvaro (za katero so krivi oni). Če dogovor ne bo obrodil sadov, gremo na registracijo vozil (upam da pride, če sploh pride, preden tam zaprejo) tam naredimo ponovno kupoprodajno pogodbo (pač avto se vrne bratu) z opombami, da se s tem zaključijo vsi pretekli in bodoči spori v zvezi s tem avtomobilom in v zvezi s prejšnjo pogodbo (katero dvomim, da bodo imeli sabo).
S tem torej brat vrne denar, se jih reši in vsaj načeloma izključi možnost dodatnih zahtevkov s strani kupca?

Ne razumeti kot, da se ne znam postaviti zase. Da se ne znam boriti (čeprav mi gre birokratsko mogoče bolj od rok :)). Ampak 500€ mi meni res v tem primeru ne pomeni "nič". Brat trenutno res nima denarja, ampak treba je gledati še na druge stvari. Doma imam recimo (poleg že omenjenih avtomobilov) tudi malega otroka. Vem kakšne grožnje s požigi itd. so že letele, tako da samo, da se jih rešim.

Če še ima kdo kakšen predlog, idejo, mnenje, karkoli, bom hvaležen.

BTW: Zveza potrošnikov je obveščena, policija tudi in je na standby za vsak slučaj. Pa zveza potrošnikov, oziroma tisti, ki se borijo za te neumne zakone, bi morali vedeti, da so prodajalci v določenih primerih tudi "potrošniki"?!?!?

PS: Če sem žleht in vsaj malo optimist... V tem primeru bi bila nova druga kupoprodajna pogodba in bi v tem primeru bil brat kupec. Potem jaz pokvarim nekaj drugega na avtu in jim ga potem brat pelje nazaj :evil: z vsemi pravno pripadajočimi stroški, majko.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Sej nimam v bistvu kaj dodat, pomoje so ti več al manj že povedali. Edino kar bi jaz naredil je to, da se dobite nekje drugje, recimo kje v mestu na kakem parkingu ali pa na pumpi (tam so še kamere) da ti ne gledajo bajte itd. Še zmeraj imajo tvoj naslov ampak vseeno, če se kje dobite mogoče ne bojo šli gledat kje živiš. Če pa ni druge pa vsaj tiste registrirane avte odmakni h kakemu kolegu al pa na nek parking, neregistrirane pa mogoče če pokriješ. Upam da rešiš s čim manj zapleti.
Uporabniški avatar
Kot dci

Odgovor Napisal/-a Kot dci »

Glej po moje ti že v štartu razmišljaš ful negativno. Enkrat bi vrnil denar, drugič nebi, ker si prepričan, da to ni dost.
Sedaj al ti nisi vsega povedal, al se pa bojiš bavbava kot majhen otrok. A si dec al nisi, povej jim, da se dobite na policijski postaji kjer jim boš vpričo policaja dal denar in on podpiše, da je s tem vajinega posla konec.
Soswedu so cigani zatežil, da jim je z njegovega kamiona padel kamen na šipo in naj da 100€, rekel je pridite z avtom, na policijo in tam vam dam denar. Ni jih bilo...
Vozi tako, da ti voznoško dovoljenej poteče prej kot življeneje...
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Men se to zdi že mal pretiravanje?
Se mi zdi da napadu te glih ne bo, za unih par 100€, če se že kaže na probleme imaš št. 113, in če se karkoli zgodi, imaš na pogodbi vse podatke ki jih rabiš za prijavo.

Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

in kako se je izteklo?
Uporabniški avatar
RiDDicK
Moderator
Kraj: KRANJ

Odgovor Napisal/-a RiDDicK »

Šele sedaj sem prebral celo zgodbo...in na nekaj pomislil sej skoraj usi vemo kakšni so cigani spravi te kupoprodajne kaj pa veš kaj so počeli s kangoojam mogoče so ga pa rabili samo za določen čas? Upam da si zrihtal...
Enim je treba vse dvakrat povedat, enim je treba vse dvakrat povedat.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Ne se dat, ce ti pride 5 romov na dom, ti brata na gobc uzgi, pa poklic policijo, pa jih prijav...
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ

Cr00k napisal/-a:Ne se dat, ce ti pride 5 romov na dom, ti brata na gobc uzgi, pa poklic policijo, pa jih prijav...

hehehe , sem se pa nasmejal :D :lol:
scenicc

Odgovor Napisal/-a scenicc »

upam da si uredil zadvo glede na to da so romi jim vrneš denar oni tebi avta in je to to če hočeš da se tukaj konča zgodba nadaljno zgodbo pa lahko pozabiš saj oni nimajo denarja da bi plačeval odvetnika saj če bi imeli ne bi kupoval avta od 500 euro temveč od 5000 euro samo moje mišljenje
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Ma ne neki o dobrih romih, to so cigani in nič več, imamo dost problemov z njimi okol NM. Jaz jih vedno odslovim, če pridejo avto kupvat, zato, ker imajo vedno iste fore, najprej ceno zbijejo, pol pridejo pa težit, ker je nekaj z avtom narobe, poznam veliko ljudi, ki so se tako oprekli. Je jeba, ker ponavadi vedno dosežejo svoje, ker se jih vedno po 5, 6 oseb na enga civila primaje, pol se pa je*i, na tvojo srečo gre sam za 500€.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ

slovenc napisal/-a:Ma ne neki o dobrih romih, to so cigani in nič več, imamo dost problemov z njimi okol NM. Jaz jih vedno odslovim, če pridejo avto kupvat, zato, ker imajo vedno iste fore, najprej ceno zbijejo, pol pridejo pa težit, ker je nekaj z avtom narobe, poznam veliko ljudi, ki so se tako oprekli. Je jeba, ker ponavadi vedno dosežejo svoje, ker se jih vedno po 5, 6 oseb na enga civila primaje, pol se pa je*i, na tvojo srečo gre sam za 500€.

točno tak. Mogoče je eden na 30-ega roma pošten,pa hodi v službo in si zasluži denar, ostali so vsi enaki.
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

OK, dajmo sedaj res pustiti cigane! Omenjeni so bili predvsem zaradi slabše komunikacije, torej razumevanje na obeh straneh; potem zaradi tega, ker jim je težko (vsaj v tem primeru) kaj dopovedati; in zaradi tega, ker so glede na to, NEKATERI pripravljeni narediti "vse". Ampak to lahko naredi tudi kakšen pritisnjen slovenec (kjer ne pričakuješ), tako da mi je žal, da sem izpostavil.
Sedaj ne omenjajmo več ciganov, ampak posplošimo, da je kupec ČLOVEK (kratko: kupec) in dajmo govoriti o BISTVU (to kar je v bistvu bila moja želja).

Trenutno stanje tega konkretnega primera je (na kratko): Še vedno takšno kot je bilo preden sem pisal na forum. Čakamo. Avta (še) niso pripeljali. Zaenkrat je iz obeh straneh molk (saj bi napisal, da ne vem, če mi je to všeč, ampak boste narobe razumeli :)).

Nazadnje (preden sem jaz tukaj pisal) je namreč brat še enkrat pojasnil, to kar sem v prvem postu napisal (kar je modrega je v večini že bilo tukaj napisano), torej da se je avto pokvaril (zakuhal) pri njih (pri kupcu) in da se to ne zgodi kar tako. Pojasnil je, da je (brat) odšel na servis do mehanika po strokovno mnenje, in da je mehanik povedal, da bi lahko sicer prišlo do kakšne napake, da bi temperatura motorja oziroma vode narastla, ampak da lahko do takšne napake pride kadarkoli in je ni mogoče predvideti (avto se ob nakupu namreč ni pregreval). AMPAK ob takšni napaki se to vidi na kazalcu temperature, avtomobili pa imajo tudi opozorilne lučke, ki se prižgejo v primeru, če je temperatura previsoka. In takrat je potrebno avto ugasniti. Popravilo tega ponavadi ni drago. Ampak če voznik ne upošteva opozorilnih lučk (in hkrati navodil o uporabi avtomobila), potem lahko pride do resnejše okvare (kot v tem primeru, do pregretja- avto je zakuhal). In takšno popravilo je drago. Ampak ni prodajalec tisti, ki se ni ravnal po navodilih, ampak je za okvaro kriv voznik.
Brat jim je tudi pojasnil, da ne morejo vrniti pokvarjenega avta, ki so ga oni pokvarili.
Izpostavil je tudi možnost, da bi tudi oni lahko zamenjali dele motorja, oziroma motor z namenom oškodovanja.
Za vsak slučaj je dodal, da če ga mislijo ustrahovati, da bo klical policijo.

Odgovor na to je bil isti kot že poprej torej, da pripeljejo avto nazaj in da hočejo denar nazaj (tokrat z opombo: "jast se vam ne grozin").

Na to je brat odgovoril (še enkrat), da ne morejo kar tako vrniti avta, ki se je pokvaril pri njih. Da bi se poskusil "zavarovati" je omenil, da kam bi sploh peljali avto, češ da ima na naslovu iz pogodbe samo prijavljeno stalno prebivališče. Pa da če želijo, da bo odšel do odvetnika.
Na to ni bilo več odgovora, ampak glede na prejšnje vedno ene in iste odgovore (konkretno jaz vem za 6 enakih odgovorov: "avto dobiš nazaj"), se predvideva, da ostaja pri svojem, jaz pa sem zato na tem mestu začel iskati pomoč na forumu.

In da sedaj pojasnim par stvari, ki so bile omenjene in niso nujno glavna stvar te debate.
Bom začel s tem, da preveč negativno razmišljam in da pretiravam.
Očitno še niste imeli toliko primerov (drugih- ne nujno z avtomobili), da še ne razmišljate tako, da je bolje predvideti najslabši možen scenarij in biti pripravljen? Jaz sem se naučil, da je bolje (če je le možno) biti pripravljen na vse najhujše (pa ne, nimam doma zaklonišča, ali barke, da bi bil pripravljen na konec sveta :)).
V tem primeru je "biti pripravljen" pomenilo, "biti pripravljen v parih urah". Torej se na hitro prebiti skozi zakone in internet, ter po vseh (slabih) informacijah hkrati "trezno" razmišljati?

Kot drugo se je tukaj pojavil dvom, da z avtom dejansko ni kaj OK. Na začetku sem napisal, da se gre za 15 let star dostavnik, ki je imel pomanjkljivosti (in teh je bilo toliko, da je brat kljub že tako nizki ceni, ceno spustil še za cca 40%!). Če povem drugače (in rahlo pretirano), avto je bil za moje pojme "dotrajan", če ne celo "odslužen". AMPAK bil je pa vozen in registriran! Pri nas je bil to bolj "avto za delati". Avto je vžgal, se je peljal, zavore so delale,... Z avtom se je torej bilo mogoče voziti, torej ni šlo ravno za "avto za dele". Kako torej prodati tak avto? Napisati v prodajno pogodbo toliko stvari- pomanjkljivosti, da tam niti ni dovolj prostora? Se "zavarovati" in napisati, da gre za avto za dele, kdo ga bo potem kupil?
Ampak kljub vsemu, pa se avto ni pregreval ali kuhal, brat ga je dejansko uporabljal kot avto.

Na tem mestu še podvprašanje, ki je nekako podobno trenutnemu primeru. Ko sem jaz pred 5 leti ta avto kupil (BTW to je bilo celo v avtohiši) mi je zelo kmalu po nakupu odpovedalo tesnilo glave. Nič posebnega, pač avto je začel belo kaditi. Niti nisem razmišljal o kakšnih terjatvah, ker (meni) to ni predstavljalo gromozanskega stroška in sem avto takoj dal popraviti, takrat sem dal tudi zamenjati zobat jermen. Sedaj je torej minilo 5 let in bi ga bilo ponovno potrebno zamenjati. Kdo bi bil kriv, da kupcu naslednji dan (oziroma v pol leta) odtrga jermen? Recimo jaz kot vesten lastnik poznam vzdrževanje vozil in ga (pri starih vozilih z dvomljivo zgodovino) preventivno zamenjam ob nakupu (če bi ga odtrgalo naslednji dan, sem pač imel smolo), ampak nekdo se pa očitno lahko spravi nad prodajalca. In kaj, če kupec avto popravi in mu še jermen odtrga?

Če se sedaj vrnem na to kar sem spraševal tukaj. Torej ali avto v konkretnem primeru sprejeti nazaj, vrniti denar in s tem priznati "krivdo" (čeprav za konkretno okvaro se pojavlja močan dvom)? Kot napisano, meni ni problem vrniti 500€ (oziroma tisto razliko kolikor jo je nastalo zaradi okvare, ker avto- "500€" itak dobim nazaj), ker me zaradi tega ne bo pobralo. Tako da načeloma, ja, vrniti (če se jih hočem rešiti), ker če so našli stvar (napako), ki je sploh ni bilo, se bodo verjetno obešali tudi na napake, ki so bile (in bili z njimi ustno seznanjeni), ali našli kakšne nove napake (za katere še brat mogoče niti ne ve, ali celo še ne obstajajo). Ampak v novo kupoprodajno na dolgo in široko napisati, da so s tem zaključeni vsi obstoječi in morebitni bodoči spori iz prejšnje pogodbe. To je v bistvu tisto s čimer sem si delal probleme, to je tisto kar lahko nabije stroške v višavo. Nisem se pozanimal, ali to pravno "drži vodo", ampak mislim, da jo mora.

Sedaj je (zaenkrat) torej mir in tišina. In sedaj so odprte vse možnosti. Kot je večina mojih "poznavalcev" dejala in kot večina svetuje tukaj, bi torej trenutno brat denar vrnil in imel mir, ampak sedaj ni bilo nobenega odziva ali obiska. Da bi jih sedaj kontaktiral, se mi ne zdi pametno (brat bi jih sicer rad, da bi zaključil zgodbo, ne pa čakal v negotovosti). Ne vem kaj bi bilo pametno. Lahko, da je zgodba sedaj zaključena, lahko da se kdo pojavi, lahko da bo sledilo izsiljevanje, lahko bo sledil uradni zahtevek,... Ne vem.
Ne vem, mogoče bi jih pa bilo pametno konktaktirati, vrniti denar in zaključiti, tako kot razmišlja brat. Ne vem.

Pa še enkrat videno-kupljeno, ne pomeni nič. Praktično VSE se lahko "zapakira" v stvarne in skrite napake! Ampak to je bedarija, ker potem ne prodam nobenega avta več, ampak jih peljem direktno v prešo.
In ko se tukaj na forumu omenja, da kupci nimajo denarja za tožbe, da kdo bo sploh šel v tožbo za 500€, da se ne spoznajo na pravo, da...
Ne vem koliko pravnih zadev ste že imeli, ampak sam imam nekaj izkušenj s tožbami, pritožbami, odvetniki, sodišči,.... In ravno zaradi tega sem se v tem primeru vrgel v pravno podlago. Nisem še srečal odvetnika, ki ne bi bil pripravljen vzeti primera, kjer ima z zakonsko podlago dobre možnosti za uspeh? Za najem odvetnika, sam ne rabiš biti dober pravnik, niti ne rabiš biti pismen. Po mojih izkušnjah tudi obstajajo odvetniki (sem sicer mislil, da je praksa), ki se jih plača, ko je zadeva rešena (torej itak plača tožena stranka, če ne uspe). Odvetniki zalagajo tudi za razne izvedence itd. Obstaja tudi brezplačna pravna pomoč...
In tukaj (tisto kar mene skrbi) se ne gre za 500€, ampak za stroške povezane z "okvaro". In kot omenjeno lahko (ni pa nujno) ti stroški narastejo na PAR 1000€, če se "znaš iti". In ko je omenjeno, da se ne gre za avto vreden 5.000€, da bi se kdo spuščal v tožbe... V primeru okoriščevanja, je čim cenejši avto hkrati najboljša izbira, ker v primeru "goljufije" kupec "zgubi" mali "vložek".
V tem primeru se rahlo "tolažim" s tem, da mi zakoni, pravila (in tudi delovanje avtomobila) niso ravno tuji, tako da pravno gledano brat tudi nima tako slabih možnosti. Čeprav zakon je (kot ponavadi) pisan neumno...

Še enkrat, to je najslabši možen scenarij (ali eden od najslabši možnih), ampak je pa možen. In toliko sem pa že spoznal v življenju, da se mi zdi povsem možno, da se nekateri bavijo s tem.

Tako kot je bil omenjen tisti primer, ko se nekdo vozi za avtom (ponavadi za tovornjakarji), ga potem ustavi in mu reče, da je nekaj padlo na njegovo vetrobransko steklo in mu jo razbilo, pa da naj plača 100€ za popravilo. Sploh veste kako pogosto se to dogaja, pa veste koliko ljudi nasede? Pa malo pomislite koliko je mogoče zaslužiti, če se samo 8ur dnevno voziš po cestah in poskusaš vsakega nategniti (sploh kakšne starejše ljudi), da ti je razbil šipo in da ti da 100€. Malo je takšnih, ki imajo takšno plačo, kot jo je mogoče takole zgoljufati ;). Danes so takšni časi, ljudje nimajo denarja in se spomnijo marsikaj, da pridejo do njega.
Kaj pa, če si ti ta revež, ki ti pade kamen (nimajo vsi denarja zavarovati stekla).

Večinoma velja, da prodajalci nategujejo, ampak tudi kupci lahko nategujejo! Lahko se to dogaja pogosteje kot si mislimo, lahko bo še kdo od vas imel težave, zato je bolje biti informiran.
Še vedno dopuščam tudi možnost, da je avto dejansko zakuhal, da se kupec dejansko počuti opeharjenega (ampak obstaja tudi druga možnost). Ampak tako kot si lahko on za brata misli, da ga je nategnil, ima pravico brat misliti, da ga hoče kupec nategniti.

Ampak tako kot je včasih veljalo splošno prepričanje videno-kupljeno, to pozabite, vam iz prakse povem, da tega ni več. Avti se vračajo, prodajalci vračajo denar, popravljajo avte,...
Kako veste, da vas ne bodo nategnili, ko boste prodajali avto?

@clio open: Načeloma so razlike med pravno osebo in fizično, ampak v praksi ni prav velike razlike. No, pravna oseba, lahko zapre firmo, če pride do prevelikih denarjev, fizična oseba pa ostane...
Tako da se strinjam, edino sedaj ne vem, ali bi pustil in čakal, ali bi prostovoljno sam ponudil denar.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje počakaj še en čas. Če ti v roku enega tedna nič ne javijo so ga najbrž že zrihtali (ali pa tudi ne) in prodali naprej. Malo spremljaj tudi oglase. Mogoče so pa avto rabli za kaj prepeljat pa bi ga zdej vrnili nazaj in z avtom v bistvu ni nič narobe? Počakaj še kak teden, dva...
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Jaz bi osebno tudi počakal.
Se mi pa zdi da se osebo da prebrati? Sploh če je osebno.
Vedno pa obstaja možnost pregleda vozila pri neodvisnem avtomehaniku, tako da če ne prej, se bo takrat vidlo kaj in zakaj ;)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Odgovori