EX Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Odgovor Napisal/-a Storz »

ja lej lhko se pohvalš, da maš cliota z centralnim folk ponavad kr čudn gleda kva maš to hud avto k ma centralno haha :P pa ti maš še 1.2 hehe sploh redko, da ma centralno :P
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ja, pa električne šipe in obratomer. Pa carbon haubo :lol:
Uporabniški avatar
Storz

haha ceu luxuz :P pa električn pomik stekl :P hehe
Uporabniški avatar
drhouse

Novosti :)

V petek sem malo pošraufal avto. Res je cukal mrzel, do 2,5k obratov ga skoraj ni bilo mogoče voziti. Diagnoza iz izkušenj: svečke in/ali filter goriva. Ok, 19ka bo donor, ker ima dele 5k km stare. Zamenjal sem filter goriva (bil je še prvi!!! :shock:) in svečke. Že na pogled mi niso delovale čisto iste, ampak sem razliko pripisoval znamki (Champion vs. Bosch). Avto deloval super, nič cukal, moči "ogromno" v nizkih obratih. Ampak mrtev nad 3k obratov. Ja, očitno svečke niso prave :( sem stare prepucal in ponovno zmontiral. Cuka manj, filter pač dela svoje. Bojo pa svečke po 15-em :lol: Sem pa opazil še eno stvar za zrihtat: kabel, ki gre od elektronike do razdelilne kape za svečke, ima kontakt na kapi konkretno požrt od volka. Sem prepucal, kar se je dalo, zmontiral nazaj in fiksiral z vezico, da ne bo slučajno padlo dol med vožnjo. Bo treba zrihtat ;)

Zmontiral sem "nove" ovalce. Stare so psi požrli, pohodili. Zamaknili tuljave, preluknjali membrano. Pač mrežice ni blo gor. Kolega obljublja ojačevalec, malo bo za polotat pa bo spet delal. Da vidimo, kaj da JVC ovalec od sebe :lol:

19ka je zgubila dve rumeni učki... Meglenke je dobil Clio. Zgleda hudobno :twisted: Bom poslikal ;)

Nekaj sem se trudil z WD-jem špricat po ključavnicah in je spet čudežno začelo delovati centralno na zadnjih levih vratih. Zadnje desna ostajajo skrivnost :D

Zalotal sem konektor za gretje šipe nazaj na šipo in - dela :lol: Dve črti sta "mrtvi", sem jih poškodoval, ko sem stavil nalepko ELF dol. Bom poskusil še s svinčnikom.

Dolil sem še 5mm olja za servo in avto veselo dela naprej ;)
Uporabniški avatar
SaXsIm

Odgovor Napisal/-a SaXsIm »

Glede slabega delovanja daljinca, ledice s časom (sploh če je to 15 let +) izgubijo na svetilnosti in glede na to, da stari renojevi daljinci delajo na IR daljinsko upravljanje, je to skoraj zagotovo to. Če želiš, lahko daš noter aftermarket daljinsko upravljanje. Sam sem pred leti v sedaj že pokojnega expressa in potem še kangooja dal notri nekaj podobnega:
http://www.ebay.com/itm/Entry-System-Un ... 53f2fd2dea
Je delovalo precej dobro, vsake tolko je kakšen daljinc izgubil sinhronizacijo, pa je bilo treba na novo pairat, pa baterije v daljinčkih so šle dosti hitro. Vlekli so pa zeeeelo daleč. V bistvu, če te zanima, komplet še je nekje doma.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

motorček šteka..ledice delajo tud po 20 tih let na teh avtih ;) motorček je isti kot za zadno havbo da zaklene...iz 19ke ven pober pa bo delalo hehe...če nucaš kak benz filtr mam enga novga pa še ene dobre kable za svečke mam tud če nucaš ;)
Uporabniški avatar
drhouse

Em, centralnega oz daljinskega zaenkrat ne bo menjval, če dela - so druge stvari bolj pomembne najprej ;) Mogoče kasneje!

Za svečke pa ne rabim kablov do njih (se pravi 4), pač pa samo tisti kabel, ki pride na razdelilno kapo.
Uporabniški avatar
drhouse

Čez noč je se Clio napihnil in zrastel v Scenic-a! :shock:

Ne, sej ne, ima en sosed, očitno...

Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Že dolgo nisem nič tukaj napisal...

V glavnem, avto je doživel menjavo olja pred kakšnimi 3mi meseci. Veselo mi je zamakalo kabino (pri nogah zadaj) in nisem ugotovil, kaj bi bilo. Potem razsvetlenje. Zadnja desna luč slabo sede na karoserijo, ker ni originalnega vijaka, hkrati pa je malo počena. Tam kjer je špranja, ker ne sede dobro, se je voda stekala v luč. Ko se je tam napolnila do konca, je preko kablov curljalo v prtlažnik in od tam teklo pod noge, kjer se je voda ustavila. Veselo plesnilo in smrdelo. Sem rešil :)

Za vikend sem avto opral, barva je za svojih 18 let zelo lepa :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Danes zjutraj, je avto rekel, da bo dal števec na nulo...

Slika

Sej ne, 200k je bilo, samo se 2ka slabo vidi...

Slika
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Lep je lep, takega sem imel tudi jaz pa sem ga potem po bližnjem srečanju z avtomobilsko kljuko žal prodal ker se ni splačalo popravljati. Čuvaj ga :)
Uporabniški avatar
drhouse

Hehe, Spar tuning ;)

Je bil tak že kupljen, se pa ne upam vlečt folije dol, ker ne vem, kaj je spodaj...
Uporabniški avatar
Stonecat_612
Kraj: 1420 (trb)

Odgovor Napisal/-a Stonecat_612 »

Mah, potrgaj :wink:
Uporabniški avatar
Storz

Ali ti še rabš diske in ploščice ? ker se mi zadeva valja doma (2 kompleta).. Mam pa tud ene dobre baje precej nove pakne za zadej baje je kompletno menov cilindrčke in pakne..(nism gledov kašne so ampak ta k mi je prodov avto je reku da je menjov kakšno leto nazaj..) Ročna je grabila ko hudič.. Če rabiš pridi iskat in daš za kakšno pivo in odpelji ker mi dela samo napoto...
Uporabniški avatar
drhouse

Joj, sori, sem čisto pozabil, ko sva se takrat pogovarjala :oops:

Dej mi ceno na PM pa bova potem naprej - bom res počasi rabil, sem pa mislil še kakšen mesec počakat, če povem po pravici (finančna katastrofa ta mesec :roll: ).
Zaklenjeno