Laguna III in ventili za merjenje tlaka v pnevmatikah

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
punky
Kraj: prestolnica

Laguna III in ventili za merjenje tlaka v pnevmatikah

Odgovor Napisal/-a punky »

Na zimskem setu sem opazil, da sol dodobra nacne stebla ventilov in predvsem matico. V samo dveh zimah je na mojem avtu dobesedno razpadla matica na enem izmed ventilov, zaradi cesa sem seveda z avto vleko in nedobavljivostjo nadomestnega materiala zabil cel popoldan. Sedaj pa opazam, da sta pocili se dve matici in da bi bilo, v izogib neljubim dogodkom, dobro hitro zamenjati se preostale 3.
Drugace je avto redno pran 1x tedensko.

Na Renaultu seveda "racunalnik" pokaze le nakup celotnega seta s senzorjem, kar se mi zdi nepotrebno, se posebno glede na to, da je moc steblo s senzorja preprosto sneti in da obstajajo originalni service kiti.

Senzorji so Conti/VDO.

Tule je primer service kita, matica pase:
http://www.custom-neons.co.uk/index.php ... uct_id=168" onclick="window.open(this.href);return false;

Tule pa imajo se pravi material za laguno III
http://www.tyresensors.com/search.php?t=vehicle" onclick="window.open(this.href);return false;

Se je slucajno se kdo ubadal s tem problemom?

Kot zanimivost, na laguni II nisem zasledil tovrstnih tezav. No, tam je itak crknilo vse okoli :)
Uporabniški avatar
sinko

Re: Laguna III in ventili za merjenje tlaka v pnevmatikah

Odgovor Napisal/-a sinko »

ej ce verjameš ali ne, sodelavec ma III-ko in mu je slab mesec nazaj začelo nagajat, prazna guma, napolni po enem dnevu spet prazna napolni. Dobro guma bo fuč. Se pelje en dan proti Lj, gre na kozini na bencinsko da napolni spet in mu ostane cel ventil v roki. In valda ker nima rezervne gume si je lahko ono peno v rit stisnil in klical avtovleko, pol je pa bumbar na AMZS-ju ker valda ventilčka takega niso mel kar onemu reku da mu naj odfleksa še ostalo vstran in zdaj pa eno kulo "črno". Mu bom pa povedal, da obstaja opcija bolj ugodnega popravila kot na renoju.
Jaz recimo na II-ki nimam problemov, za1x, so pa senzorji stari 7 let
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Na naši prejšnji laguni 3 gt , so prav tako vsi senzorji razpadli od soli. na 2 leti starem avtu. očitno jih sol kar fejst nažira in če jih ne opereš se zgodi to da razpadejo.
lp
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Na Renaultu seveda "racunalnik" pokaze le nakup celotnega seta s senzorjem, kar se mi zdi nepotrebno, se posebno glede na to, da je moc steblo s senzorja preprosto sneti in da obstajajo originalni service kiti

To mi je pa malo čudno,saj ko sem kupoval senzorje za drugi komplet koles za mojo laguno2 ,so mi matice senzorjev prodali posebej.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
punky
Kraj: prestolnica

Odgovor Napisal/-a punky »

Hja, kje pa si jih dobil?
Sem spraseval pri vseh pooblascencih v LJ in okolici, pa jim povsod za "L III kaze le celoto", vulkanizerji pa itak pravijo "vrzi ven, so sami problemi".

Morda pride se komu prav.
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Malgaj Trbovlje.Ampak mogoče je za L3 drugače kot je za L2 in je samo v kompletu.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
rakec00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rakec00 »

imam laguno 3 gt, pa sem že ob nakupu pred 10m imel vse matice napokane. ko sem menjal gume, me je na to še posebej opozoril vulkanizer, da se zna zgodit, da bom kje obtičal. sem bil na servisu pa so rekli, da se da zamenjat samo komplet ventilček, ki pride nekaj okoli 40eur. ena guma mi zelo počasi pušča, jo moram 1x na mesec dopolnit, zaenkrat je pa to tudi to. upam da še bo držalo nekaj časa, da kupim vse 4.
rakec00

Da malo pokomentiram tele ventičke. pred 3tedni sem obstal na avtocesti, odtrgalo je sprednji desni ventilček, ki so tak al tak že bili vsi dodobra načeti, matice. ni mi preostalo drugega, kot vleka do doma, še sreča za tako zavarovanje :P
v mb sem dal gumo najprej popravit, da mi je vgradil navadn ventilček v senzor, ventilček je moral podlagat in nevemkajševse, zato sem rekel da bo najbolje, da nabavim nove. in sem jih. cena 1kom je 65eur original continental, delani za renault laguno 3gt 2.0 205hp. vse ventičke sem ob menjavi gum menjal, potem pa se je zataknilo, ker ni šlo povezat ventičkov z računalnikom, zato moram na servis, da mi za 30eur sprogramirajo ventilčke. skratka, stroški z ventilčki da dol padeš.
rakec00

Tako, ventilčke so mi danes povezali z računalnikom in dela kot more. cena: 30eur za 10min dela. testerji so dragi :)
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ma kaj tester, neumnosti so drage. Za tak denar ni šans da ventilčke kupuje. Sicer imam laguno 2, ampak ob prvem priklopu na tester smo ventilčke izklopili. Imam navadne ventilčke in navadne feltne in boli me k za te nadzore.
LP, Samojed
rakec00

čisto sem pozabil omenit, za vse lastnike lagun 3 z senzorskimi ventilčki, v bodoče ko bodo crknali al pa so že pri kraju, to menja renault, ker priznajo pod serijsko napako. tako mi je povedal na servisu, da jih renault brezplačno zamenja in sprogramira. :angel:
Odgovori