Clio 1.2 16V ne vžiga (LPG)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Clio2006
Kraj: Kranj

Clio 1.2 16V ne vžiga (LPG)

Odgovor Napisal/-a Clio2006 »

Rabil bi pomoč.

Po predelavi na uradnem renault servisu na LPG so se mi takoj pričele težave in sicer:

Avto je letnik 2006 in ima cca 200,000km

Če avto dlje časa stoji npr čez noč zjutraj teško vžiga 5x moram vžigat in ko končno vžge nima nobene moči tudi če pritisnem plin. Obrati sami skačejo med 500 in 1500, to še vedno v času pred preklopom na LPG saj je avto še mrzel. Občasno obrati isto poskakujejo, ko motor že deluje na LPG v prostem teku.

Avto je bil na testerju in pokazal je sledeče napake:
- Tokokrog tipala tlaka kolektorja
- tokokrog tipala temperature zraka
- tokokrog potenciometra lopute plina steza 1
- tokokrog potenciometra lopute plina steza 2

Prosim za nasvet, če je še kdo imel podobne težave saj se bojim, da bo na servisu popravilo zelo drago, ker se serviserji izgovarjajo na kilometrino in seveda po njihovo LPG "ni nič kriv" ker slednje je še itak v garanciji.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Re: Clio 1.2 16V ne vžiga (LPG)

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Če je LPG inštalacija v garanciji, potem so dolžni odpraviti napako! Poskusi še na katerem drugem uradnem servisu. Najlažje je nekaj zasrati, potem pa reči: "mi nismo krivi!" Če ne bo šlo drugače pa po pravni poti naprej.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Clio2006

Saj to mi je sumljivo, ker so rekli da vgradnja LPG sistema traja 2 dni, mojega so pa skupaj šraufali kar cel teden, izgovor je bil, da ni bilo mehanikov zaradi šolanja in dopustov.

Priklop na tester sem opravil pri drugem uradnem Renault servisu in glede na zgornje težave svetovali naj grem nazaj tja, kjer so sistem vgradili.

Ali imam pravico zahtevati brezplačen nadomesten avto, ker mi hočejo zaračunat 35€/dan tam kjer sem dal predelat na LPG, jaz pa avto nujno rabim zaradi službe?
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pozdravljen,

jaz bi se na tvojem mestu najprej sposodil vžigalne tuljave in jih zamenjal,če ne bo nobene razlike pa potem iskal napako dalje.Na mojemu cliu je bilo ravno tako ogromno napak pa plini niso bili tudi vredu,menjalo se je pa vse živo od obeh sond dalje.Ko je pa majstr že skor obupal je pa reku pa še tuljave zamenjamo.In res avto je delal.Na koncu mi je dal nazaj vse dele kateri so bili zamenjani ker se je izkazalo da so dobri in avto laufa bp.je pa isti motor kot tvoj in predelan na lpg.
lp.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Je kdo mogoče pomislil na zapacano loputo? Meni podobno Modus zjutraj mrzel ni kazal nobene volje do zagona...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
JernejV

Odgovor Napisal/-a JernejV »

tut jst mam podobne težave s cliom storio 07 letnik in 120k prevoženih, zjutri ne kaže nobene vole po vžigu, kot da bi ga neki dušil in šele po parih sekundah po vžigu dobi obrate..biu že na parih servisih in noben nima pojma ka bi lahk blo, grem jutr spet nekam na servis pa bomo vidl ka bojo povedal :)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

JernejV napisal/-a:tut jst mam podobne težave s cliom storio 07 letnik in 120k prevoženih, zjutri ne kaže nobene vole po vžigu, kot da bi ga neki dušil in šele po parih sekundah po vžigu dobi obrate..biu že na parih servisih in noben nima pojma ka bi lahk blo, grem jutr spet nekam na servis pa bomo vidl ka bojo povedal :)
Ja, diagnostika odpve, ker ni zabeležene napake. 2 servisa (v Tržiču in eden v Ljubljani) sta iz prve diagnosticirala problem. Očistit loputo (kar ni veliko dela) in jo ponovno kalibrirat (preko diagnostike). Sproti mi je še nov program naložil (1.2 16V motor).
Sedaj a sje večina serviserjev res tako neuka oz. brez izkušenj da ne predvidi te možnosti... Oba servisa (sprejemnika) sta tudi izjavila, da je to pogost problem...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Avto pred ustavitvijo preklopi na bencin. Recimo ene 2 km prej. Naslednji dan ko ga vžgeš ga pusti vozit na bencin recimo en čas. Če se v tem času pojavlja napaka verjetno ni krivda na plinu ampak nekje drugje.
Napake ste verjetno zbrisali. Predlagam še enkrat pregled na testerju. Senzor temp. zraka se lahko enostavno s priklopom testira če dela OK ali ne, za pritisk v kolektorju so pa tudi določene vrednosti katere morajo bit.
Clio2006

Hvala za vse nasvete in kot si napisal Schik sem tudi sam pomislil in pred zaustavitvijo preklopil na bencin in je zjutraj bil prav tkao problem pri zagonu. Res je pa bilo lažje avtomobil vžgani, namesto 10x vžiganja mi je npr v tretje že vžgal. Od torka imam avtomobil na Renaultovim servisu, in še vedno avto ni končan.
Bom poročal ko bo iz servisa in hvala za nasvete.
Clio2006

Pozdrav.

En teden sem imel avtomobil na servisu, dodatno so mi naložili nov program gor in naj bi avtomobil dobro delal. Tudi neko loputo so rekli da so očistili. Verjetno to, o kateri je uporabnik govoril.

Na žalost se je pa po parih dneh spet začela pojavljati ista napaka, avtomobil zjutraj ko je mrzel že težje užiga tko da ga moram najmanj 3x vžigati pa še potem ne smem dodati plina, ker takoj crkne ampak ga moram pustiti nekje 30s da se obrati normalizirajo.

Ali me lahko kdo napoti na kakšen drug servis, ker ti so očitno nezmožni popraviti zadevo?

Glede senzorja mrtvega teka tester bojda ni nič pokazal napačnega sam ga nisem čistil, ker zaradi napeljave LPG ne morem odviti vijakov.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če so naložili novo mapo, je potrebno preveriti oz. prilagoditi tudi plinsko mapo. Probaj še enkrat s tistim da ga ene 2 km prej preklopiš na bencin in boš videl naslednje jutro. Lahko tudi da tuljava ali ena od njih nagaja (ne vem na pamet kako ima ta narejeno).
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Dobro bi bilo vedeti kaj je bil krivec za ne delovanje avtomobila,mogoče bi s tem podatkom še komu prihranili sitnosti.
Clio2006

Zadevo sem deloma rešil tako, da sem uporabil čistilo, ki ga dodaš med bencin in tko dva polna rezervoarja zvozil na bencin.
Obstaja tudi možnost čiščenja motorja ampak za to se nisem določil in seveda sedaj imam v rezervoarju 100 oktanski bencin, tako da avtomobil zjutraj vžiga v prvo, le pred speljevanjem moram malo počakati sicer crkne, ker so obrati prostega teka še neustaljeni.

Še pa ni čisto ok zadeva in sicer je tester pokazal da bodo verjetno Lambde sonde počasi odpovedale oz. možnost je tudi tuljave. To popravilo je pa drago ampak realno glede na število kilometrov. Ima mogoče kdo okvirno cene sond (2 kom) in tuljave?
Odgovori