Laguna III okvara ABS
Laguna III okvara ABS
pozdravljeni, imam laguno 2.0dci, 2010 letnik, prevozeno 90000, pojavila se je okvara ABS in sicer je zadeva že popravljena,(pod garancijo seveda) ampak imam eno vprašanje za vas. Okvara je bila na zadnjem desnem disku (abs obroč), sedaj so mi zamenjali zadnji desni disk, nazaj dali stare zavorne obloge. Ampak me zanima v tem primeru ali so dolžni zamenjati zavorne obloge in ali sem opravičen do menjave tudi levega zadnje diska, ker sedaj na desni strani imam nov disk, na levi strani pa star disk, prevoženo 90000 km, in nikoli ne bom prišel do diskov v enakem stanju, ker sedaj je levi stari, potem če bom čez kakih 50000 km menjal levi disk, bo pa desni imel že več kot 50000km, ne vem, nisem najbolj pameten, zato prosim za nasvet, hvala
Re: Laguna III okvara ABS
KOlko je meni znano v garanciji menjajo samo tisto kar je hin. mogoče bi se dalo kak zmenit da bi ti menjali oba ampak mogoče proti plačilu. Tako da tudi to da so ti dali stare ploščice nazaj te naj ne čudi. No to so moje izkušnje .
Problem boš rešil samo tako da greš na servis pa si plačaš ta levi disk in rešeno.
lp
Problem boš rešil samo tako da greš na servis pa si plačaš ta levi disk in rešeno.
lp
pozdrav, ne vem, pac gledam na stvar iz več vidikov, tudi varnostnega vidika mislim da ni najboljše če je na eni strani stari disk, na drugi strani pa nov disk....hvala za mnenje, lp
Ni najboše, ni pa dost slabo, da bi ti renault plačal 2 nova diska zarad okvare senzorja.
Tolažiš se lahk s tem, da maš EPS, ki je sposoben skompenzirat različno močno delovanje zavor na posameznih kolesih. I.e. ne bo te zasuknilo, ker bo star disk prijel slabše od novega.
Tolažiš se lahk s tem, da maš EPS, ki je sposoben skompenzirat različno močno delovanje zavor na posameznih kolesih. I.e. ne bo te zasuknilo, ker bo star disk prijel slabše od novega.
Laguna Coupe GT dci 180