cruise control ne dela
cruise control ne dela
Pozdrav.
Sem novi lastnik lagune3, 150kw,205hp, limuzina, letnik 2008. vse dela ok, problem je samo v tempomatu, ne dela. ko pritisnem na stikalo na sredinski konzoli, bi se pri vklopu morala prižgat lučka v armaturki, pa se ne. kake opcije popravila imam oz kaj sploh gledat oz se da z kakšnim zaporedjem to resetirat?
Sem novi lastnik lagune3, 150kw,205hp, limuzina, letnik 2008. vse dela ok, problem je samo v tempomatu, ne dela. ko pritisnem na stikalo na sredinski konzoli, bi se pri vklopu morala prižgat lučka v armaturki, pa se ne. kake opcije popravila imam oz kaj sploh gledat oz se da z kakšnim zaporedjem to resetirat?
-
Boštjan Ambrožič
Re: cruise control ne dela
Kaj pa lučka za omejitev hitrosti(oranžna), ta tudi ne gori, če vklopiš stikalo???
Je kaj čipana? Prej delalo normalno?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Za cipanje ne vem, avto mam 2dni. Nic ni bilo omenjeno. Lucka se ne prizge, ne za omejevalnik niti za tempomat. Nardi pa klik v stikalu.
Tempomat se neha odzivat če je bilo karkoli narobe v mašini - al pa je sam rač. mislu da je narobe.
Po odpravi napake ga je treba znova aktivirat. Servis.
Po odpravi napake ga je treba znova aktivirat. Servis.
Laguna Coupe GT dci 180
če je vse drugo vredu, je možno da je bila čipana. se pravi da je bil menjan program.
So imele oz. imajo te lagune nek problem v zvezi z tem. sem se zanimal okrog tega pa smo si nakoncu premislili. glih zaradi tempomata da po čipanju ne dela.
ZDaj se da to baje odpravit. nevem pa kako je kao neka skrivnost vsakega tunerja.
Kot je warpedone omenil na servis pa ga naj ponovno aktivirajo oz menjajo mapo za original pa bo delalo če je to to.
Zato pa je mogoče da tako leti kot si omenil.
pri prodaji pa se to ponavadi zataji, ker ga drugače ne prodaš. lp
So imele oz. imajo te lagune nek problem v zvezi z tem. sem se zanimal okrog tega pa smo si nakoncu premislili. glih zaradi tempomata da po čipanju ne dela.
ZDaj se da to baje odpravit. nevem pa kako je kao neka skrivnost vsakega tunerja.
Kot je warpedone omenil na servis pa ga naj ponovno aktivirajo oz menjajo mapo za original pa bo delalo če je to to.
Zato pa je mogoče da tako leti kot si omenil.
avto res leti, to nimam kej rečt. kak pa vem če je bil čipan ali ne?je edina šansa tester? ker avto ima 27000prevoženih, sem pa že 3 lastnik. zdaj zakaj sta se menjala dva lastnika v 4 letih, ne vem. ker z avtom zgleda da ni nič narobe, razen da tempomat ne dela:)
saj z avtom je drugače vse vredu, sem ga videl v ms.
to da ugtoviš idi na servis pa naj ti dajo original mapo gor pa boš takoj videl če isto vleče ali ne.
ker je bil to problem po čipanju z temi tempomati.
ali pa če poznas koga ki ima enako pa te naj pelje. pa vidiš primerjavo.
lp
to da ugtoviš idi na servis pa naj ti dajo original mapo gor pa boš takoj videl če isto vleče ali ne.
ker je bil to problem po čipanju z temi tempomati.
ali pa če poznas koga ki ima enako pa te naj pelje. pa vidiš primerjavo.
lp
Ali pa je mogoče samo stikalo pokvarjeno, kot je bilo pri meni. V vsakem primeru boš moral na servis.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Rizkiraj tistih 50e pa pelji avto na valarje, da ti izmerijo konje pa boš prec videl če je čipana
če ga priklopim na tester, se vidi al je čipan al ne?
Zdravo,
Imam podobno težavo... sam tempomat mi ne deluje.
Ob vklopu speed limiterja, deluje vse kot mora (omeji hitrost, tipke na volanu delujejo, prikaz na konzoli deluje komplet)
Problem je tempomat, ki se pri preklopu stikala sicer vklopi (na konzoli je viden in zgleda kot da bo deloval), vendar ko pritisnem tipke na volanu ne deluje nobena. Skratka ne deluje.
Na servisu so mi rekli, da se tempomat ne bi niti aktiviral (na konzoli se ne bi prižgal/prikazal), če bi bila težava v povezavah komponent(pedalo, sklopka)
Sicer sem pravkar (vsaj upam) preživel velko sranje z Fuel Injection Faults (opisano pod temo: R 2.0t ECU napake: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=39765" onclick="window.open(this.href);return false;)
Vglavnem menjana motorizirana loputa, računalnik, pedalo plina, kablovje, akumulator...
Mi je pa vmes med vsemi temi težava skurilo stikalo za tempomat/speed limiter, ki je blo pol zamenjano
Kje naj iščem napako v tempomatu, glede na to da se na Clipu nič ne vidi
Imam podobno težavo... sam tempomat mi ne deluje.
Ob vklopu speed limiterja, deluje vse kot mora (omeji hitrost, tipke na volanu delujejo, prikaz na konzoli deluje komplet)
Problem je tempomat, ki se pri preklopu stikala sicer vklopi (na konzoli je viden in zgleda kot da bo deloval), vendar ko pritisnem tipke na volanu ne deluje nobena. Skratka ne deluje.
Na servisu so mi rekli, da se tempomat ne bi niti aktiviral (na konzoli se ne bi prižgal/prikazal), če bi bila težava v povezavah komponent(pedalo, sklopka)
Sicer sem pravkar (vsaj upam) preživel velko sranje z Fuel Injection Faults (opisano pod temo: R 2.0t ECU napake: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=39765" onclick="window.open(this.href);return false;)
Vglavnem menjana motorizirana loputa, računalnik, pedalo plina, kablovje, akumulator...
Mi je pa vmes med vsemi temi težava skurilo stikalo za tempomat/speed limiter, ki je blo pol zamenjano
Kje naj iščem napako v tempomatu, glede na to da se na Clipu nič ne vidi
evo zdaj pa cruise controler dela...
ker sem imel ostale težave z vbrizgom, so mi napeljali komplet novo napeljavo vseh komponent, ki so v povezavi z vbrizgom goriva pri ECUju.
Žal so pri povezavi na ECU pozabli na eno žico; je manjkala povezava na ECU... in ta je kontakt sklopke; zato pa cruise control ni delal
idejo sem dobil na forumu seveda, ko je zizek objavil da je imel pretrgano žičko na senzorju na sklopki.
"Zizek" hvala ti!!!
ker sem imel ostale težave z vbrizgom, so mi napeljali komplet novo napeljavo vseh komponent, ki so v povezavi z vbrizgom goriva pri ECUju.
Žal so pri povezavi na ECU pozabli na eno žico; je manjkala povezava na ECU... in ta je kontakt sklopke; zato pa cruise control ni delal
idejo sem dobil na forumu seveda, ko je zizek objavil da je imel pretrgano žičko na senzorju na sklopki.
"Zizek" hvala ti!!!