Mogoče bom še jaz neumno vprašal
Serviser je pregledal kable, naj ne bi bili precvikani oz poškodovani.
lp
če boš priklopil avto na tester, ti bo pokazal kaj je bila napaka(ker se je prižgala lučka, je napaka zabeležena).airbus320 napisal/-a:Ne, sem v Ljubljani doma, kašna mačka ali dve na parkirišču.
Mogoče bom še jaz neumno vprašal, a je lahko kakšen mehanski del kriv, recimo obakrat ko je vlečna nalagala avto oz spuščala, ali je lahko kaj v zvezi z naklonom samega vozila, ko se je naklon spreminjal..... avto je zatem brez problema vžgal?
lp
Pri 257000km (junij 2011) obnovljen motor, nova turbina.drhouse napisal/-a:Pomoje je tukaj sigurno kaj v stilu slabega kontakta ali mogoče pregrevanja nečesa. Avto topel - crkne. Nakladaš + razkladaš z avtovleko - del se tačas ohladi in avto dela. Stoji avto čez noč - je hladen in dela.
Mamina Thalia je prav grdo cukala topla pri nizkih obratih(bencinar). Menjal svečke, filter goriva, zraka... Na servisu so potem menjali kable svečk - ni cukala več. Ko se je kabel segrel na določeno tempereturo je očitno zaradi raztezanja materiala zgubljalo kontakt. Pri nizkih obratih je bila moč iskre majhna in ni vedno preskočilo kot bi moglo, pri višjih obratih pa je iskra bila dovolj močna, da je delalo "normalno". To je uradna razlaga iz servisa.
Vem, da pri tebi niso krivi kabli svečk, je pa ziher kaka podobna glupa zadeva.
Naj te še vprašam, nima pa veze s tvojim problemom: 270k km s prvo turbino, pumpo, ojničnimi, sklopko?
Živjo,ridder napisal/-a:če boš priklopil avto na tester, ti bo pokazal kaj je bila napaka(ker se je prižgala lučka, je napaka zabeležena).airbus320 napisal/-a:Ne, sem v Ljubljani doma, kašna mačka ali dve na parkirišču.
Mogoče bom še jaz neumno vprašal, a je lahko kakšen mehanski del kriv, recimo obakrat ko je vlečna nalagala avto oz spuščala, ali je lahko kaj v zvezi z naklonom samega vozila, ko se je naklon spreminjal..... avto je zatem brez problema vžgal?
lp
potem pa sledi inštalaciji oz napaki.poglej celo napeljavo do npr. senzorja, poizkusi ga zamenjati, potem pa nadaljuj.
ampak obvezno na tester!
l.p.
Hehehe, avto je umrl, bat je mal čez udaril. V bistvu, ker imam tri majhne otroke, sem z prejšnim GScenicom (l.2007) oboleval z pripenjanjem otrok v sedeže (2 in 3/4 sedeža zadaj), sem ga prodal in gledal nekaj v smeri C8/807/Phedra. Renaulta oz Espace-a glede po forumih in vaških debatah, nisem želel. Oz želel sem bencinarja (2.0T), delam zelo malo km, ampak jih je na netu zelo malo. Še zdaj iščem zamenjavo, ker mi je za to kilometrino diesela škoda. Čeprav, glede na to, da je avto načeloma porihtan, razen tega sranja zdaj, se mi ga zdi zdaj škoda prodajat.drhouse napisal/-a:Pred kakega pol leta sem menjal EGR, ker sem (upravičeno) sumil, da nekaj ne dela, kot bi moglo - nezvezen tek, cukanje ipd. Tester ni pokazal nič. Da bi se prepričal, da EGR mori avto, sem staknil kabel dol, da EGR ni delal. Avto vlekel čisto drugače. Ok, skratka. Prižgal se je ključ, lučka onesnaževanja in izpisalo neko opozorilo v zvezi z onesneženjem. Vse oranžno, avto normalno delal. Jst pri EGR-u nisem imel STOPa ali rdečih opozoril. Sklepam, da torej ni to krivo.
OT: obnavljal si preventivno ali je pač umrl?
aaaahm, ne razumem, če misliš link da sem ga predstavljal, ga nisem. Al sem te narobe razumeldrhouse napisal/-a:Hvala ti za obširno razlago
Mi daš link do predstavitve Espace-a pa nadaljujeva tam? Ker imam še nekaj vprašanj
lahk na ZSdrhouse napisal/-a:Ne, ne, prav si razumel. Sem mislil, da ga imaš na forumu predstavljenega v svoji temi in bi te tam nekaj stvari še vprašal, da ne smetiva tukaj
čist odvisno od volana.Nos napisal/-a:spet en na hitro... v RS-a bi dal dirkaški volan? kaj vse še spada zraven. ali sam tega dol in unga gor? treba homologirat? sveti lučka za airbag pol?
Hvala.