Želim ti čimveč kilometrov brez okvar
čuden zvok motorja
Re: čuden zvok motorja
Ležaji so drugače ojnični, ker so na ojnici 
use se da sam če se če
ja tole si pa zelo dobro prišel skozi. mene je samo jermen ojnični ležaji in olje ter vse kar spada zraven prišlo 890€ v Ms.
ja upajmo da bo delal zdaj kot mora.
lp
ja upajmo da bo delal zdaj kot mora.
lp
Se pravi gred "samo" 450€? No, zdaj pa že lahko lažje spim
Včasih je bilo, kr menjava motorja - raje kot menjav gredi, ker je bila cena taka 
Glede ojničnih pa 80€ eden? Slišal sem za cene okrog 90€ komplet? Pa ne ponaredki
Mi lahko kaj napišeš glede servisiranja avta? Si servisiral po uradnem servisnem intervalu (na 30k km) ali prej?
Lepo, da si zrihtal!
Glede ojničnih pa 80€ eden? Slišal sem za cene okrog 90€ komplet? Pa ne ponaredki
Mi lahko kaj napišeš glede servisiranja avta? Si servisiral po uradnem servisnem intervalu (na 30k km) ali prej?
Lepo, da si zrihtal!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja to je verjetno mislil komplet ležajev ker so tudi mene nekje tolko koštali.
Bemti ej pa tile ležaji pa vse skup. Kot je nekoč bilo povedano, kupiš dizlapa maš mir, to mora it 300k km brez problema, ja zdaj pa vidimo kolko gre brez problema.
Glavno da je zrihto pa da leti naprej.
Bemti ej pa tile ležaji pa vse skup. Kot je nekoč bilo povedano, kupiš dizlapa maš mir, to mora it 300k km brez problema, ja zdaj pa vidimo kolko gre brez problema.
Glavno da je zrihto pa da leti naprej.
To pa so ti novi diesli...
Pripravi se za v prihodnosti še na šobe in črpalko.. pa dvomasni vztrajnik
Navet:
-če kupite novega: zvozite do 100 -120k km, servise kar na 20k oz kolikor imajo max, da pridete čim ceneje skozi, potem pa samo prodat nekomu, ki misli, da bo z dieslom kaj prihranil(prihranek ste pobrali vi, kasnejše stroške pa bo nosil nekdo drug)
-rabljeno pa raje kakega bencinarja. Večji strošek na km? Primerjajte še s stroški zelo verjetnih okvar
Pripravi se za v prihodnosti še na šobe in črpalko.. pa dvomasni vztrajnik
Navet:
-če kupite novega: zvozite do 100 -120k km, servise kar na 20k oz kolikor imajo max, da pridete čim ceneje skozi, potem pa samo prodat nekomu, ki misli, da bo z dieslom kaj prihranil(prihranek ste pobrali vi, kasnejše stroške pa bo nosil nekdo drug)
-rabljeno pa raje kakega bencinarja. Večji strošek na km? Primerjajte še s stroški zelo verjetnih okvar
pol ga lahk js kr zdle prodam ko ga mam 1 mesec al ka?
kolega ma 05' letnik že 2 leti...pa ga je kupu ko je mel 130k pa ni še mel nobenih problemov z 1.5dci...sam tanka pa servis(pa še to gleda da pride čim cenej skoz)
kolega ma 05' letnik že 2 leti...pa ga je kupu ko je mel 130k pa ni še mel nobenih problemov z 1.5dci...sam tanka pa servis(pa še to gleda da pride čim cenej skoz)

iceman89
Če maš možnost kar prodaj.
Tudi jaz sem samo tankal in vozil na redni servis na 15 jurjev,pa ni nič pomagalo.
Prej sem mislil da sem kupil dober avto,sedaj pa ko prebiram ter strani,pa vidim da ima vsakdo kakšno težavo.In kaj si naj mislim o vsem tem.Pa mi je to že 4 avto te znamke,pa vprašanje če bo še kakšen pri hiši.
Želim mu samo čim več kilometrov.
A maš še težave okoli ropotanja v motorju,saj je super avto
Če maš možnost kar prodaj.
Tudi jaz sem samo tankal in vozil na redni servis na 15 jurjev,pa ni nič pomagalo.
Prej sem mislil da sem kupil dober avto,sedaj pa ko prebiram ter strani,pa vidim da ima vsakdo kakšno težavo.In kaj si naj mislim o vsem tem.Pa mi je to že 4 avto te znamke,pa vprašanje če bo še kakšen pri hiši.
Želim mu samo čim več kilometrov.
A maš še težave okoli ropotanja v motorju,saj je super avto
Pri rednem servisu, pa čeprav na 15K, je potrebno vedeti še kaj o hibah dcijev, ne samo o tem, kako se menja oljeplantela napisal/-a:iceman89
Žal verjetno večina pooblaščenih serviserjev dela po predpisih, kjer pa seveda ni predpisan reden pregled ojničnih ležajev, vztrajnika, itd., ker se "te stvari ne kvarijo"
Mene je moj popoldanc opozoril na težave z ojničnimi ležaji, jih pregledal, in zamenjal še zadnji trenutek, in mi tako rešil motor pred zaribanjem. Pa mi računa 10€ na uro.
Tako da redni servis na pooblaščenem servisu je lahko najslabše, kar doleti tvoj Renault
Moje mnenje je, če voziš dci-ja, moraš ti ali tvoj mehanik kaj vedeti o hibah. Pa še to ni garancija, da ne bo šlo kaj narobe. Si pa vsaj zmanjšaš možnost.
Da pa ne boste mislili, da so ostali kaj boljši. Prijatelju je na 1.9 tdi odpovedal dvomasni vztrajnik (počene vzmeti). Ker je vozil še naprej, je pri 130K sledila menjava vztrajnika, sklopke, ojničnih ležajev, gredi, stroški pa juhuhu.
lp,
Luka
kakšen je pa strošek menjave ojničnih ležajev? (cena za ležaje me samo zanima prb.)

80 - 90€ originalni, jermen in pripadajoce stvari, olje, tesnilo karterja plus delo mehanika.
Se ti to splaca delat ob velikem servisu.
Se ti to splaca delat ob velikem servisu.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa