čuden zvok motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
plantela
Kraj: vrhnika

čuden zvok motorja

Odgovor Napisal/-a plantela »

Sem lastnik scenica 1.5 dci letnik 2005,in lani opravljen veliki servis (jermena in ostalo) na pooblaščenem servisu.Včeraj se moja odpelje na štajersko in nazaj grede mi pravi da ropota v motorju.Sliši se kot da bi nekdo z kladvom tolkem po loncu in se sliši kot tk tk tk tk.Z povečanjem gasa se stvar samo poveča in iz auspuha se pokadi beli dim.Avto ima realnih 120 000.Ali je kdo že imel podobne težave.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: čuden zvok motorja

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Ja jaz sem imel podoben problem. v mojem primeru so bili ležaji na gredi. vendar se ni kadilo nič z izpuha. Ropotanje se je pa slišalo zgoraj okrog ventilov.

Možno pa da je kateri ventil dobil kak luft ali kaj podobnega.

Kaj več pa naj še kdo drug pove.

lp
plantela

A je možno da bi šla kakšna šoba,da mi tako kadi ker ni izgorevanja v enem od valjev.Motor mi normalno zažene,samo ta ropot ne morem določiti od kje prihaja.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

pelji avto nazaj na servis. saj so ti dali verjetno eno letno garancijo?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
plantela

Ja mam eno leto garancije,samo ne vem če mi bojo priznali,če so šli naprimer ležaji,oni so menjali pa samo jermena.
Uporabniški avatar
UrosJ

ja na to ziher neboš potem dobil garancije.

pelji nazaj pa boš videl. samo ne da bi ti cel motor razdrli slučajno kot so meni hoteli, pa dobro da sem bil zraven da sem povedal, da se bo najprej motor odprl spodaj. in dobro da sem bil zraven.

šoba mogoče da je mogoče da ne. lahko sta dve napaki ob enem. meni je istočasno bil zobati jermen za en zobec premaknjen (nevem kako, ker se izogibam luknjam) pa ležaji kaput.

lp
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Za pregled ojničnih ležajev je potrebmo odstraniti oljno korito in most. Pri sestavljanju korita je dobro dati nazaj novo tesnilo. Moj popoldanc za to rabi ene 2 uri.

Če ropota zaradi ojničnega ležaja, bo potrebno verjetno menjati še glavno gred. To pa zna biti kar strošek, tako materijal kot delo.

Ča pa so ojnični ok, bi jih glede na kilometre vseeno preventivno zamenjal. Ne stane te kaj bistveno več od pregleda, pa imaš mir za nekaj časa. Samo ne vgrajuj kitajsko robo ampak original ali npr. Glyco.

Glede belega dima - najverjetneje ti zgoreva antifriz. Lahko je tesnilo glave, počen blok ali glava. Poglej, če je majonezi podobna usedlina pod pokrovčkom za olje.

lp,
Luka
plantela

Ne,pokrovček od olja je je lep,brez usedlin.
Jutri ga peljem na servis,kjer sem dogovorjen da bojo pogledal kaj je narobe.
Če bo več kot 2000€,sploh ne popravljam,samo drug motor.Saj to je že skoraj polovica celaga avta.
plantela

Evo ravnokar iz servisa.
Poškodovan ležaj na prvem valju,menjava še gredi in oljne pumpe,plus delo 1400€.
Uporabniški avatar
UrosJ

najslabši scenarij :S

Čakaj za 1400€ vse tole zamenjajo? se pravi vsi 4 ležaji, gred , oljna pumpa , olje, filter, in delo za ta denar.

Jaz sem se na uradnem servisu v ms takrat pogovarjal o ceni ok.3000€

zanimivo. tole ni glih pretirano. menjaj pa gremo dalje.

lp
Uporabniški avatar
DonLuigi

plantela napisal/-a:Evo ravnokar iz servisa.
Poškodovan ležaj na prvem valju,menjava še gredi in oljne pumpe,plus delo 1400€.
Gred je mislim da okoli 900€, 4 x ležaj pa okoli 100€, za oljno črpalko ne vem.

Če dobiš še rabat dele, bi znalo 1400€ biti ok, pod pogojem da dobiš nove dele - ne obnovljenih.

Ko sem na Realu spraševal, me je mehanik butasto gledal, češ to se pa ne dogaja ;-)

Vsekakor zahtevaj podroben predračun.

lp,
Luka
plantela

Vsi kosi so novi original.Je pa zato tako poceni,ker naj bi bila gred enkrat cenejša kot je bila,ker da naj bi Renault spustil ceno.Misli da je po novem gred okoli 450€,oljna pumpa 200€,ležaji 100€,ostalo je pa delo,olje plus potrošni matejal.V Logatcu na servisu je pa še zmeraj 3000€.Tako da bom verjetno avto dobil že v petek.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Dober mesec nazaj sem sam popravlal enga megana! In je bil predračun za zamenjavo gredi 900€, ležaji 250€ pa nevem kaj še vse! Ležaji ponaredki so pa 50€!
Uporabniški avatar
DonLuigi

plantela napisal/-a:Vsi kosi so novi original.Je pa zato tako poceni,ker naj bi bila gred enkrat cenejša kot je bila,ker da naj bi Renault spustil ceno.Misli da je po novem gred okoli 450€,oljna pumpa 200€,ležaji 100€,ostalo je pa delo,olje plus potrošni matejal.V Logatcu na servisu je pa še zmeraj 3000€.Tako da bom verjetno avto dobil že v petek.
In na katerem servisu ti rihtajo?

lp,
Luka
plantela

Avto so mi popravljali na Renault servis Frelih Žiri.
Cena je bila 1496€.Menjali so pa gred,ležaje,oljna pumpa,dročniki,nov zobati jermen,tesnila motorja,ležaj za brisalce,pregled klime,vijaki glave.Ojnični ležaj je eden 83€brez davka.Od vsega tega je oljna pumpa najdražja 179,38€ brez davka.Kosi so pa vsi novi,original.V Logatcu bi pa plačal 3000€.
Čakal sem pa zato toliko časa ker mi je mojster rekel da če po redni dobavi naroči kose je bistveno cenejše kot pa izven tega.
Če potegnem črto,sem dobro prišel skozi glede denarnice.Zdaj pa samo da mi bo delal še nadalnih 100 jurjev.
Jih pa priporočam še drugim ki bodo imele podobne težave.
Raje iz preventive menjajte ojne ležaje.
Zadnjič spremenil plantela, dne 27 Mar 2012, 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori