Clio 3 RS okvare/tezave/napake

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Ja saj to je čudno, ker jaz ta avto res čuvam, pa lepo prestavljam itd. Mogoče gre za napako pri vgradnji, mogoče napako v materialu, kaj vem. Malo me samo jezi, ker je potrebno toliko razkopat, ni več kot v štartu, tovarniško mislim...
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

men so se 2meseca po garanciji krili stroske popravila menjalnika ni sicer polovicno.....jah za navadnega cliota dci pride 470eur.
Sej kot sem nekje napisal renault je edina firma ki se da z njimi barantati kot na "bascarsiji".
Samo prvo hvali kako si srecen kupec,potem pa jamraj da si najvecji siromak hehehe
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

fuegogt napisal/-a:Glih kar sem klical na Renault Slovenija. Čedna dama mi je odgovorila, da se lahko garancija podalša v obdobju 12 mesecev ali ob prvem servisu. O dveh letih ne ve nič, naknadno je še vprašala nadrejenega, mi kasneje prijazno vrnila klic in to potrdila. Sedaj bom pa za štos še v tpv poklical. Upam, da se me ni hotela kr tk znebit, ker je s polnimi usti (hrane) govorila ina se ji je po moje že na fešto mudilo :roll:

No, pa sem še na TPV dobil info. Prijazen gospod mi je povedal, da se o podaljšanju po dveh letih še le pogovarjajo, uradno mi ne more nič rečt. Glede na to,da je avto star 26 mesecev senm tudi to opcijo falil. Je pa rekel, da če je komaj tri mesece čez garancijo, se da veliko dogovorit na servisu in če je res krivda firme, lahko večino krijejo. Uf, malo boljše novice.
men sta blažič in kocjan rekla, da lahku podalšam v roku 2 let, pa timi tut potem, tku da kle ne vem kaj teb drugač govorijo, mogoče bi se te res radi bul na hitr znebil.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Jst sem tudi par avtohiš poklical, pa nič o tem ne vedo... še na uradnih straneh je info o možnosti podaljšanja le v roku enega leta. Upam, da se res o tem menijo... drugače bomo pa na TPV avte na podaljšanje garancije vozil 8)
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Zakaj pa tega ne opravite preden je avto star 12 mesecev? Razumem fuegota ki je kupil rabljenega, kaj pa ostali?

Jaz sem dobil celo domov ponudbo z popustom za podaljšanje garancije in sem to porihtal še preden je avto bil star 12 mesecv.
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ManIAK napisal/-a:Zakaj pa tega ne opravite preden je avto star 12 mesecev? Razumem fuegota ki je kupil rabljenega, kaj pa ostali?

Jaz sem dobil celo domov ponudbo z popustom za podaljšanje garancije in sem to porihtal še preden je avto bil star 12 mesecv.
js glih zarad tega nisem podalšu že do zdj, ker mi je blo rečeno da imam čas 2 leti. domov se pa tut ne spomnem, da bi kej dubu, mogoče so pozabil poslat.

čudno pa je, da zdj o tem kar nič ne vedo, če sem dubu zagotovilo za to na obeh uradnih servisih v novem mestu.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Cr00k

ManIAK napisal/-a:Zakaj pa tega ne opravite preden je avto star 12 mesecev? Razumem fuegota ki je kupil rabljenega, kaj pa ostali?

Jst niti nisem mislil podaljšat, dokler nisem na clio200.net naletel na anketo glede problemov in menjav menjalnikov... trenutno na forumu 48 cliov še s prvim menjalnikom in 15 z novim/zamenjanim... razmerje: 76:24 :shock:

...tako, da je fajn vedet, da imaš možnost podaljševanja garancije, če začnejo kej sinhroni škrtat :D

Bom pa ob montaži diffa tud to možnost zgubu :) Bo bilo kakšno fajn olje v menjalnik dat... kakšni predlogi?
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Jaz bom tud spomladi olje v menjalniku zamenjal. Se mal "trdo" prestavlja ko je hladen menjalnik.

Castrol TAF-X, bi naj bila kr dobra zadeva za menjalnike. Se bo treba še mal pozanimat.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Zdej se vsak bol na "trdo" prestavlja. Zimski čas pač :)
Bom pa jst pred sezono tud zamenjal olje v menjalniku.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Cr00k

ManIAK napisal/-a:Jaz bom tud spomladi olje v menjalniku zamenjal. Se mal "trdo" prestavlja ko je hladen menjalnik.

Castrol TAF-X, bi naj bila kr dobra zadeva za menjalnike. Se bo treba še mal pozanimat.
Jst sem se tudi malo pozanimal. Rene npr. uporablja Castrol TAF-X, ki je malenkost drugačnih specifikacij (za lažje prestavljanje v hladnih dnevih)... enakih je tudi Motul 300 LS (75W90).

"100% synthetic lubricant for all mechanical transmission of high performances and racing cars. For synchronised or not synchronised gearboxes, gearbox/differential, transfer gearboxes and hypoid differentials with limited slip system operating under shock "

Glede Motul proizvodov sem vedno slišal le najboljše, tako da predvidevam da je tudi to olje vrhunsko... O Castrol pa nimam pojma. Verjeno niso slabi, če jih BMW favorizira :)

ps.: glede trdega prestavljanja v hladnih dnevih se poslužujem nasveta uporabnika joztom, ki me je prepričal, da ko avto prižgem, 1-2min pustim na mestu v "leru",... da se olje malo premiga. Pomaga!
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Ma sj meni to vedno laufa v leru par minutk.

Meni se pa včasih ko je mrzlo pojavi problem da že ko naredim npr 2-3km in potem počakam recimo na semaforju, zelo težko spravim v katerokoli prestavo. Te probleme bi naj rešlo drugo olje.
Uporabniški avatar
Cr00k

ManIAK napisal/-a:Ma sj meni to vedno laufa v leru par minutk.

Meni se pa včasih ko je mrzlo pojavi problem da že ko naredim npr 2-3km in potem počakam recimo na semaforju, zelo težko spravim v katerokoli prestavo. Te probleme bi naj rešlo drugo olje.
Teh simptomov pa pri mojem še nisem zaznal... takoj na začetku je trd k pra*ica, po minutki, dveh je pa OK. Nič na silo v prestavo ne rinem...
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ne mi rečt da vedno ko se kam odpravite, pustite da avto laufa 1-2min predno speljete? Če bi se jaz tega držal, bi vsaj 5min/dan samo stal zraven avta in čakal da se segreje.

OK, meni se to zdi pretiravanje, spet drugim nekaj običajnega :roll:

Drugače pa bi bilo zelo lepo od Renault-a, da da možnost podaljšanja garancije vsaj na menjalnik, če vidijo da jih 1/3 ne dela kot bi morala. Pa pri par kkm ne vem če so ravno lastniki krivo za to, sploh če pogledamo nazaj, da tudi v RS II niso bili najboljši mejalniki oz. samo sinhroni :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Cr00k

Vedno ne, zjutraj ko je -5°C zunaj pa kar... itak moram okna zdrgnt :D Povečini se pa itak z drugim avtom vozim pozimi, pa niti ne matram revčka :D hahaahaaa...
Slika
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Jaz se bom v torek prec naročil na servis, pa da vidimo. Upam da imajo kakega maherja, ko to dela, ker bo verjetno treba polovico avta razstavit, glede na to kako je vse stiščano. :?
Odgovori