Radarji na hrvaških avtocestah
Radarji na hrvaških avtocestah
Zdravo!
Za vikend sem bil na morju (Pag) in sem šel od Zagreba do Posedarja po avtocesti. Peljal sem se 130km/h pa tja do 180km/h, po tunelih pa ~120km/h-140km/h...
In sedaj me zanima, če mogoče kdo ve ali imajo hrvati (tudi) kamere po avtocestah in tunelih (in kje?) ali pač ne?
In ali mi lahko pošljejo kazen domov + pike in odvzem izpita?
Če je kazen možna...kolikšne so približno?
Hvala za odgovore, lp
Za vikend sem bil na morju (Pag) in sem šel od Zagreba do Posedarja po avtocesti. Peljal sem se 130km/h pa tja do 180km/h, po tunelih pa ~120km/h-140km/h...
In sedaj me zanima, če mogoče kdo ve ali imajo hrvati (tudi) kamere po avtocestah in tunelih (in kje?) ali pač ne?
In ali mi lahko pošljejo kazen domov + pike in odvzem izpita?
Če je kazen možna...kolikšne so približno?
Hvala za odgovore, lp
Če sklepaš na članke v naših medijih, lahko pelješ 290+ in dobiš 500€ in prepoved vožnje po HR za par mesecev
Dejansko ne vem, kako je s tem, se ti pa za naslednjič mogoče splača to preverit prej ali pa paziti po cesti, ne pa zvoniti po toči
Dejansko ne vem, kako je s tem, se ti pa za naslednjič mogoče splača to preverit prej ali pa paziti po cesti, ne pa zvoniti po toči
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Kolikor vem lahko dobiš kazen edino če bi te ustavili na licu mesta.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Za tak primer še nisem slišal. Če že, te počakajo na meji pri izstopu iz države. Sej te ne bodo na vseh mejnih prehodih čakali ne vem koliko let če se slučajno pojaviš.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
mogoče nisem najboljše napisal, hrvadti majo na mejnih prehodih ob vstopu v državo ir kamere al nekaj temu podobnega, da ti prebere tablico, in vse prekrške majo vnešene v bazo, in v kolikor si na njihovi listi jim to javi, vsaj meni so tako povedali, ko sem 2 leti nazaj moral plačati multo za parkiranje, sicer pa eni še vedno niste in ne boste prišli k pameti, tako da vas naj kar tepejo po denarnici, to edino spametuje
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
- megan1.5dci
- Kraj: Ljubljana
tole s hrvati je blo vedno barantanje k na placu 
mene so ustavl na nedokončani avtosecti (enopasovno v eno smer) namesto 80km/h me je ujel na 180km/h. potem pa smo začel z barantanjem.
Štartal je na nekih 3500kunah + prenočit v Pulji zjutraj pa k sodniku pa sm mu povedu da to ne bo šlo (oz da tega res nebi in če se da kako drugače zment) Potem sva prišla na 1500kun in še zmer nočitev s sodnikom. Pod tretjo možnpst po 15min mi je ponudil 500kun na licu mesta in čao brate. Pa ****, 19 let str mulc k se vrača iz dopusta punavad nima vč 500kun v denarnci ker je t zadn večer use pojedu oz. spil in sm mu lahko ponudu samo 360kun. No odnesel sm jo s kaznijo 300kun in prijaznimi besedami spizdi i da te ne vidim
vglanm...če že divjaš po hrvaških cesta imej v denarnci 1000kun ker te lahko rešijo veliko hujše kazni
mene so ustavl na nedokončani avtosecti (enopasovno v eno smer) namesto 80km/h me je ujel na 180km/h. potem pa smo začel z barantanjem.
Štartal je na nekih 3500kunah + prenočit v Pulji zjutraj pa k sodniku pa sm mu povedu da to ne bo šlo (oz da tega res nebi in če se da kako drugače zment) Potem sva prišla na 1500kun in še zmer nočitev s sodnikom. Pod tretjo možnpst po 15min mi je ponudil 500kun na licu mesta in čao brate. Pa ****, 19 let str mulc k se vrača iz dopusta punavad nima vč 500kun v denarnci ker je t zadn večer use pojedu oz. spil in sm mu lahko ponudu samo 360kun. No odnesel sm jo s kaznijo 300kun in prijaznimi besedami spizdi i da te ne vidim
vglanm...če že divjaš po hrvaških cesta imej v denarnci 1000kun ker te lahko rešijo veliko hujše kazni
drive it your way
Jaz se že več kot 5 let vozim vsako leto večkrat do Zadra in še nikoli nisem dobil nobene kazni po AC, pa sem se vozil krepko čez 130km/h. V Slovenijo sigurno ne pošiljajo kazni za take prekrške in tudi na meji ne ustavljajo. Mogoče na kaki večji meji imajo te IR kamere ali pa to ne uporabljajo redno.
1x so mi napisali kazen, ker sem se zapeljal v prepovedano ulico in ker sem bil slovenec (dan prej je bila ulica normalno vozna) in so mi izdali položnico, katero bi mogel plačat na pošti. Tega seveda nisem storil in mi ne morejo čisto nič.
Letos so me pa zaradi cviljenja gum zaustavili (policaji so tudi delali!) in jaz norec sem jim plačal....vedno moreš rečt da nimaš ali da imaš samo nek drobiž in v večini primerov dobro skoz prideš.
Recimo iz madžarske pa pošiljajo kazni k nam.
1x so mi napisali kazen, ker sem se zapeljal v prepovedano ulico in ker sem bil slovenec (dan prej je bila ulica normalno vozna) in so mi izdali položnico, katero bi mogel plačat na pošti. Tega seveda nisem storil in mi ne morejo čisto nič.
Letos so me pa zaradi cviljenja gum zaustavili (policaji so tudi delali!) in jaz norec sem jim plačal....vedno moreš rečt da nimaš ali da imaš samo nek drobiž in v večini primerov dobro skoz prideš.
Recimo iz madžarske pa pošiljajo kazni k nam.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
da ti iz drugih držav Eu pošljejo položnico še ni nobenega zakona, tako da to delajo na lastno pest, če ne plačaš se ti ne zgodi nič, dokler seveda spet ne prideš v tisto državo od koder si dobil položnico, sprejema pa se zakonodaja ravno z tem namenom, da bo neka država zaprosla za podatke od voznika in avtomobila tiste države ki je prekršek storil in jim bojo morali podatke posredovati nakar boš dobil kuverto "overjeno" , vem da nam italijani pa še ene par držav za1x nočejo poredovat podatkov, za prekoračitve na radarjih
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Re: Radarji na hrvaških avtocestah
Peljal sem se 130km/h pa tja do 180km/h, po tunelih pa ~120km/h-140km/h...
?????
TI SI IDIJOT,KI SI NE ZASLUŽI VOZNIŠKEGA
Omejitev v tunelih je zate nekaj tako brezveze očitno.Človek pamet v roke,imaš samo eno življenje,pomisli koliko jih lahko z svojo NESPAMETJO pokončaš za vedno.
Me ne zanima kdo si,kaj si in kaj voziš,kar sem napisal ,stojim za tem in se ne čudim temu,da imamo pri nas tako visoke kazni,točke in pihanje na vsakem vogalu
Zaradi idijotov,ki se obnašajo kot zgoraj omejeni,
?????
TI SI IDIJOT,KI SI NE ZASLUŽI VOZNIŠKEGA
Omejitev v tunelih je zate nekaj tako brezveze očitno.Človek pamet v roke,imaš samo eno življenje,pomisli koliko jih lahko z svojo NESPAMETJO pokončaš za vedno.
Me ne zanima kdo si,kaj si in kaj voziš,kar sem napisal ,stojim za tem in se ne čudim temu,da imamo pri nas tako visoke kazni,točke in pihanje na vsakem vogalu
Zaradi idijotov,ki se obnašajo kot zgoraj omejeni,