gorivo 95, 100
Jaz tudi tankam na OMV ker majo buljše študentke

ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
od omvja ima boljši okus, ker dajo cimet notriMark napisal/-a:Za diesel vem, da je pri OMV boljši, glede 100 oktanca pa osebno nisem opazil razlike ali je od OMV ali Petrola. Ampak vseeno, èe je le možno grem tankat na OMV.
jaz ne opazim razlike med 95 in 100 oktanskim kaj šele da bi se med dvemi enakimi kaj poznalo
zadnjič sem po sili razmer tankal na petrolu, pa mi je ena tako fletna študentka šipo pomila da bi jo kar sabo vzelJaz tudi tankam na OMV ker majo buljše študentke
tako da tudi tu je debata odprta
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Shusuglao napisal/-a:zadnjič sem po sili razmer tankal na petrolu, pa mi je ena tako fletna študentka šipo pomila da bi jo kar sabo vzelJaz tudi tankam na OMV ker majo buljše študentke
tako da tudi tu je debata odprta

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
-
dr__de
Jaz govorim za svoj okoliš 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
OK, da začnem. Moj katalizator je na koncu, malo prežgan. Univerzalc, najbrž za navadnega Clia in 2,0 motor ga je že skoraj skuril. Skratka skoraj tako kot, da ga ni. Renault Sport priporoča vsaj 98 oktansko gorivo za ta avto, kar je napisano tudi na pokrovčku goriva. Prijatelj (nek forumaš) z istim avtom in brez katalizatorja je rekel, da kadar tanka Petrol se mu prižge lučka za lambdo, ko tanka na OMV se mu ugasne. OK zdaj pa k mojim izkušnjam.
Kadar tankam na OMV se mi slučajno lučka za lambdo prižge 1x na dva meseca. Ker imam en kitajski OBD2 scaner jo resetiram in se ne prižge več kak mesec ali dva. Zadnjič sem tankal 10l Petrolove 100ke (bi potem nafilal OMV 100 naslednji dan na , ko bi odprli). Zjutraj zalaufam avto, in se prižge lučka za izpušne pline/lambdo. Grem tankat polno na OMV 100, prižgem avto in lučka sama ugasne. In v soboto grem na štajersko in v Lukovici tankam polno Petrol 100 ker je (žal?) na tej strani Petrol. Ko sem zvečer zalaufal avto se je lučka spet prižgala. Dvakrat sem torej tankal Petrol 100 in obakrat sta lambdi zaznali slabo izgorevanje. Očitno ima Petrol kakšne drugačne aditive, ki ne prijajo mojemu RSu tako, da bom kar lepo tankal na OMV, če bo le možnost. Takšna je moja izkušnja, vseeno mi je, za porabo ker je nerealno pričakovati razliko ampak, če avtu bolj paše OMV 100 bom pač to tankal.
Kadar tankam na OMV se mi slučajno lučka za lambdo prižge 1x na dva meseca. Ker imam en kitajski OBD2 scaner jo resetiram in se ne prižge več kak mesec ali dva. Zadnjič sem tankal 10l Petrolove 100ke (bi potem nafilal OMV 100 naslednji dan na , ko bi odprli). Zjutraj zalaufam avto, in se prižge lučka za izpušne pline/lambdo. Grem tankat polno na OMV 100, prižgem avto in lučka sama ugasne. In v soboto grem na štajersko in v Lukovici tankam polno Petrol 100 ker je (žal?) na tej strani Petrol. Ko sem zvečer zalaufal avto se je lučka spet prižgala. Dvakrat sem torej tankal Petrol 100 in obakrat sta lambdi zaznali slabo izgorevanje. Očitno ima Petrol kakšne drugačne aditive, ki ne prijajo mojemu RSu tako, da bom kar lepo tankal na OMV, če bo le možnost. Takšna je moja izkušnja, vseeno mi je, za porabo ker je nerealno pričakovati razliko ampak, če avtu bolj paše OMV 100 bom pač to tankal.
No, zdej boš tankal samo OMV 100, ko sm pa jz to že eno leto nazaj trobil mi pa nihče ni verjel 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Pred leti je bila nekje ena tabela, ki je sedaj ne najdem več niti pod razno. Pisalo je prav za vse pumpe (Petrol, OMV, Agip, MOL,..) od kje dobijo katero vrsto bencina in od kje diesel. Tako da se potem lahko izogibaš tistim brozgam, ki pridejo iz skladišč v Kopru. Al pa dizla še naprej tankaš pri Petrolu in na dve leti menjaš EGR ventil. Po želji
Ima kdo to tabelo in bi jo tule objavil?
Ima kdo to tabelo in bi jo tule objavil?
Na: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=120 je od uporabnika Graal (Aleš) tale tabela iz leta 2009:
OMV:
N95 - Luka koper
N100 - Lagger Gradz
D2 - Luka koper
Agip:
N95 - Italija
N98 - Luka koper - Zord - Petrol - agip
D2 - Italija
Petrol:
N95 - Luka koper - ZORD - Petrol
N98 - Luka koper - ZORD - Petrol
D2 - Luka koper - ZORD - Petrol
ZORD = "Zavod Republike Slovenije za obvezne rezerve nafte in njenih derivatov ali na kratko ZORD SLOVENIJA"
Če kdo najde kaj novejšega in še za MOL zraven, bi bilo fino.
Jaz sem pa pravkar poslal mejl na Agip Slovenija (ker me Agip pač najbolj zanima) in jih povprašal iz katerih skladišč vozijo bencin 98 in diesel. Ker če je to res Luka Koper, potem je isto kot Petrol. Čakam odgovor. Aha, pa če sem prav videl prejšnji teden, je sedaj tudi na Agipu gor na ročki nalepka 100 oktanov, ne več 98.
Je pa na tem forumu še eno dosti logično in zelo verjetno razmišljanje glede starosti posameznih bencinskih pump oz. njihovih podzemnih rezervoarjev, smeti in usedlin v njih, pronicanja vode vanje,..
OMV:
N95 - Luka koper
N100 - Lagger Gradz
D2 - Luka koper
Agip:
N95 - Italija
N98 - Luka koper - Zord - Petrol - agip
D2 - Italija
Petrol:
N95 - Luka koper - ZORD - Petrol
N98 - Luka koper - ZORD - Petrol
D2 - Luka koper - ZORD - Petrol
ZORD = "Zavod Republike Slovenije za obvezne rezerve nafte in njenih derivatov ali na kratko ZORD SLOVENIJA"
Če kdo najde kaj novejšega in še za MOL zraven, bi bilo fino.
Jaz sem pa pravkar poslal mejl na Agip Slovenija (ker me Agip pač najbolj zanima) in jih povprašal iz katerih skladišč vozijo bencin 98 in diesel. Ker če je to res Luka Koper, potem je isto kot Petrol. Čakam odgovor. Aha, pa če sem prav videl prejšnji teden, je sedaj tudi na Agipu gor na ročki nalepka 100 oktanov, ne več 98.
Je pa na tem forumu še eno dosti logično in zelo verjetno razmišljanje glede starosti posameznih bencinskih pump oz. njihovih podzemnih rezervoarjev, smeti in usedlin v njih, pronicanja vode vanje,..

.jpg)