Renault SCENIC II DCi 120 KM Pedal za plin crkuje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

mozno da so kontakti krivi, pri cliotu se mi je isto dogajalo, ker se en konektor unici pri gasu oz. prihaja do slabega stika. Odkar mam zvezane kable direktno brez konektorja, mi dela ok.
Uporabniški avatar
jurre

ne, gor nad gasom so kabli in konektor. Ja, zacines direkt skupaj. Sicer mi je en kolega delal, ampak ni veliko dela, tok da vsak kabel posebej zacines mimo konektorja.
Uporabniški avatar
jurre

Ok. Predvidevam da gre pri tebi za isti problem :) so pa teli konektorji tako smotano narejeni zgleda. Mene je zezal ta pri gasu, pa zadaj za 3 zavorno luc, pri prejsnem cliotu pa za airbag - je vse na isto foro, pa vedno so konektorji krivi. :roll:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Tud mene za airbag oz. zategovalec občasno zajebava, ga mal porukaš pa neha. Če našpricam s kontakt sprejem je dobro za kakšen mesec pol pa spet jovo na novo :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
jurre

zacin direkt pa bo :D
Uporabniški avatar
krofeta

Odgovor Napisal/-a krofeta »

Odpiram tole staro temo....

Imam isti problem, Renault grand Scenic, 2006, 130. Konektor je v redu, saj če ga iztakneš ali premikaš računalnik takoj prijavi napako. Drugače pa tudi računalnik ne zabeleži te napake. To mi sedaj dela vse pogosteje in se bojim, da bo tudi meni enkrat odpovedalo, ko bo najmanj treba....

Mehanik mi je svetoval, da naj najprej peljem nadgradit software na računalniku...

Kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

V tem konektorju je krmilna napetost in signalizacija pozicije. Če signalizacijo zgubi, se javi ECU. Če pa pogon servo motorja ostane brez toka, pa motor zaradi fedra pade na 1-2000 obratov. Torej ta debeli kontakti imajo slabši stik in so črni. Radiranje z radirko ali brušenje z 2000-ko, ne pa lotat, a ste munjeni. S posebnim orodjem se rzstavljajo kontakti v konektorju in po potrebi pini menjajo. Ampak mora imeti tudi mehanik posodobljen SW.
Uporabniški avatar
krofeta

Hvala za hiter odgovor, bom peljal k avtoelektričaju, da še enkrat preverimo in ščistimo konektor in kontakte.

Ali kdo ve kam naj peljem software nadgradit? A ima to kak mojster doma ali bom moral na uradni servis?
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Mislil sem mehankov SW v glavi.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Glih kar rešil isti problem na mojem meganu II l2007. Pusti gas pri miru in menaj stikalo za zavorne luči.

Ja točno to :) Stikalo za stop luči ima 4 kontakte. 2 za vklop zavornih luči in dva za signal računalniku, da odvzame gas v primeru, da bi po nesreči oboje skupaj pritisnil.

No pri meni je sadaj ok.

Lahko probaš pelajti in z levo narahlo stisni bremzo ( glih tolko da je) in po kaki sekundi ti bo odvzelo gas. In ko bremzo spustiš bo rabu še kake 2 s preden ga bo sped dodal.
Uporabniški avatar
krofeta

Meni to z zavoro ne dela... Če tiščim zavoro in gas motor še kar vleče, ne vrže ven... A to pomeni, da pri meni tega ni ali, da je pokvarjeno?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Verjetno imaš napako na stikalu ja.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

To s stikalom tester lepo pokaže. Pa tudi tempomat lahko nagaja pri okvari stikala.
@Kozolec120DCI
Ali ste vozilo priklopili na tester??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
krofeta

Tester nič ne pokaže, tempomat pa deluje brez problema....
Uporabniški avatar
zors
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a zors »

Na mojemu meganu 1,9 dci l, 2006, prav tako odvzemal plin, včasih pogosteje,..včasih nekaj časa mir,..na kar mi je celo potem javilo napako na računalniku, CHECK ELECTRONIC, ali nekaj podobnega,...

Na kar sem se odločil zadevo raziskat, tudi z pomočjo foruma in te teme,...

Skratka pride do tega zaradi napake na stikalu,..ki ni nič posebnega, samo po sebi stikalo nemore kar tako "crkniti",...
Skratka Na pedalu za zavoro je stikalo, kateremu enostavno konektorček snamemo, ter nato stikalo zasukamo v desno smer (desni navoj) za približno 45-90 stopinj da se sname,...

Stikalo zgleda nekako takole:

Slika

Slika

Problem je tega rjavega dela ki je nastavljiv, vrjetno da je kompatibilen za še kakšne druge modele. Skratka ta rjavi del se lahko pomiha ven in noter, in v mojem primeru se je zgodilo da je zlezlo to notri in je zato dajalo računalniku napačen podatek o položaju, stopalke za zavoro...

Slika

Hod stikala je v bistvu samo ta beli del ki je med sivim in rjavim delom,...

Skratka problem je le v tem,...

Upam da sem dovolj razumno razložil;)
Citroen Saxo, 1.1, letnik 2002, celih 44kW, prodan 2009 v Moldavijo
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še:
Renault scenic 1, 1.6 16V, letnik 2003, Expression, 79kW
Renault clio 3, 1.2 16V TCE, letnik 2008, 74kW

Tudi črna ovca daje toplo volno;)
Odgovori