Renault Megane II ph2 1.5dCi l.06 by mateichk... xenon dela

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Določenih stvari nism napisal :D letvice grejo dol mau na silo polomu pa nauš nč k je bol k ne gumjasta plastika... odpreš zadnja vrata in potiskaš proti sprednjemu delu vozila in obratno. Edino kar je na sprednjih letvicah moraš prvo tist dci znak dol vzet (narahlo z izvijačem požokaš pa gre).

Postopek je pa sledeči po mojem principu dela:

- vzameš letvice z vrat
- pobrusiš s finim šmirglom na rahlo(osebno sm uporabu kr gobico ki jo dobiš v vsaki štarcuni z barvami)
- obrišeš vso umazanijo z nitrom
- naneseš en sloj ali 2 plastic primerja(da se barva potem ne lušči)
- nanesu 2X šprickit v spreju (z vodobrusnim in vodo pošmerglaš po vsakem nanosu)
- 2x barva avtomobila(v mojem primeru je bila v spreju)
- 2X lak v spreju

vse skupi počakaš da se posuši in zaščito počasi odstraniš in pa potem po potrebi spoliraš če nisi zadovoljen z rezultatom :D

To je to, najbol je pa da letvice z vrat še pustiš kak dan ali 2 na soncu da se lepo zapeče. ;)

Če pa rabiš kakšno pomoč pa lahko tut skupi pacama :D

Lp Matej ;)
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

aha, ja pa sej to maš hrapav videz ne, ne gladek? se mi je zdelo da je treba tud primer uporabit, da bre njega nebo šlo :)

zadnje luči sm pa opazu, da maš tud malce temnejše...to si verjetno tud sprej uporabu ne? je kakšen problem biu s policaji, tehničnem?
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
mateichk

3 sloje mam na zadnih lučeh in je za 1x svetilnost uredu tut na tehničnem je šlo bp skos isto s policaji nimam problemov... mam pa hrapave letvice ja kot original ne gladke ;)
Uporabniški avatar
rok46

mateichk napisal/-a:3 sloje mam na zadnih lučeh in je za 1x svetilnost uredu tut na tehničnem je šlo bp skos isto s policaji nimam problemov... mam pa hrapave letvice ja kot original ne gladke ;)
pa so opazil, da ni original? :) kak sprej pa je sploh to?

samo še to mi povej, kok te je probližno pršou ves materjal za letvice.
Uporabniški avatar
mateichk

So opazl ja... sej je hotu še neki svetilnost mert sam sm mu pač povedu kako pa kaj in ni nč jamru... za sprej ti pa ne vem točno povedat. Maš prou črn sprej za temnenje luči.

Material:

2X šprickit 10€
2X lak v spreju 10€
1x barva avta 16€
1x šmirgl gobica 0.90€
1X abdek trak 2€

SKUPAJ: 38,90€

To je to :D bol pa da mau več nabaviš pa da ti ostane k pa da ti zmanka :P
Uporabniški avatar
rok46

aha, dobr pol...potem tud če se kakšen pameten policaj najde, samo poveš, da so zmerl svetilnost na tehničnem in ti nima kej sikat potem :P

hvala za odgovore :smt004
Uporabniški avatar
mateichk

sej načeloma če je rahlo zatemnjeno naj nebi blo problemov... druga je če jih čist na črno pihneš da se pol skor nč ne vidi :D

Če maš še kakšno vprašanje kr upraš ;) drugač pa ni kej :P
Uporabniški avatar
simmyR
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a simmyR »

Dobr da sem tole vidu, k sm glih razmišljal kako grejo tisti dci znakci dol, praviš da samo z izvijačem ob straneh pritisneš in grejo dol?

Drugače pa si super naredu, si se znajdu :)

Pa je sedaj na koncu, tko v živo, barva letvic čist enaka kot barva karoserije, al je kakšen odtenk razlike?
Renault Megane Grandtour
Uporabniški avatar
mateichk

je opazn rahu odtenk svetlejše barve na letvicah ampak moreš res dobr pogledat... k mi je mešu barvo je bla iz desetih komponent sestavlena tko da čist u piko glih ne morjo ujet :D za dci znak je pa tko izvijač zabiješ pod ploščico in mau sile in pade vn :D bom pa vidu k bom spoliru če bo kej bol pršlo...

Lp matej ;)
Uporabniški avatar
gantlej
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a gantlej »

Prvo naj pohvalim avto, bomba zglea!

Drugo...znak z vodobrusnim...ne pomaga :D sem naredil točno to, dal v šprickit, več tanjših nanosov barve in mi je pobral robe že dol...kolega mi je reko naj jih zbrusim, še enkrat pobarvam in nato mat lak preko...je delal enmu že pa mu drži...samo je pa tut res da je mel oba znaka dole...

me pa zanima kak je s temi lučni...se jih lahko temni brez da bi te kaj škifi j***l v glavo?
lp, gantlej
Uporabniški avatar
mateichk

js mam zdej sprednji znak v mat črno folijo oblečen tko da s tem upam da problemov naum več meu zadni me pa še čaka :D zadnje luči kot sm povedu načeloma js s policaji nimam problemov tut nism temniu luči čist do črne barve glih tok da je ;)

p.s. hvala za pohvalo ;)

lp Matej ;)
Uporabniški avatar
mateichk

Evo dones sm se spravu preoblačenja sprednjih tapet...

Nabavil sem črni skaj rezultat je pa več kot zadovoljno glede na to kakšno sranje je z linijami da ni gubic :roll:

pa še slike:

Tapete dol:

Slika

Usrano blago:

Slika

Končni izdelek:

Slika

Leva stran:

Slika

Desna stran:

Slika

Čaka me pa še folija party ročk ker po enm letu spreja se vidi obraba zelo in pa zadnji znak bo treba dat še v mat črno folijo.

Lp Matej ;)
Uporabniški avatar
mateichk

na čudno nedeljsko popoldne sem se odločil preobleči še zadnje tapete sicer postopka nism slikal ker se mi enostavno ni dalo imam pa končni izdelek leve in desnje strani ;)

Leva stran:
Slika
Desna stran:
Slika
Konec druzga tedna pa pride še črna/bež kombinacija prevlek in pa nabava led traku ta spodnji del vrat in pa prtljažnika...

Lp mateichk ;)
Uporabniški avatar
simmyR
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a simmyR »

Pohvale za tale podvig. Mam tud jst podoben problem s temle blagom, lahko bi ga stalno čistil :roll: tako da razmišljam da bi naredil podobno kot ti.
Dej mi sam povej, s čim si skaj pritrdil na tapeto, si mogoče lepil kar direkt na blago in s kom si lepil?
Pa kje si ta skaj nabavil?
Renault Megane Grandtour
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Jst pa s tapetami nimam problemov, ker so usnjene :) me pa matrajo ročke, ki so hudo obrabljene. Na jetra mi gre bela plastika, ki se sveti izpod rjave barve :evil: Mi lahko poveš kako si to rešu?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Zaklenjeno