Renault 19 1.4 TR Europa

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Renault 19 1.4 TR Europa

Odgovor Napisal/-a drhouse »

No, pa smo še nekaj pripeljali k hiši :D

Na hitro sva potrebovala drugi avto in sva zadnji teden na veliko iskala in gledala. Maja je naletela na to 19ko :)

Gre za posebno serijo, delano med julijem 1991 in aprilom 1992, motor 1.4 60KM, 120906km, 5 vrat, srebrna, črni odbijači, 13col in rumene meglenke :twisted:

Od opreme nima nič :lol: Ok, ima polenta volan, 4 področno klimo na ročke - sam pač more nekdo sedet zraven, centralno zaklepanje (1,2,3 - zakleni!!), daljinsko centralno - pač stojiš zunaj in se zadereš 1,2,3 zakleni! :lol:

Servisi naj bi bili delani, jermen menjan po 5ih letih - se pravi pred 12. leti :lol: Po hitrem postopku ga čaka menjava olja, filtrov, svečk, jermenov, olja menjalnika in en kup drobnarij. Izpuhu je treba poštimat kak nosilec, armaturka ima lučko samo še na nivoju olja, manjkajo gumbi ventilacije, ključavnica prtlažnika je blokirana in manjka šoba za pranje zadnje šipe. Nič hudega v glavnem.

Avto je hudo dobro ohranjen, praktično brez udrtine in pikice rje. Garažiran, nove gume ipd... Super, razen grdih pokrovov iz enega Seat-a :roll: Očitno je zanimiv avto, ker se za njim obrača ful ljudi :)

Plani so majhni: pošrimat malenkosti in poservisirat, obnovit odbijače, da bodo res črni in ga obut v ene obliki primerne 14ke.

Prvi vtisi so predvsem zanimivi: je res čudno pridet iz sodobnega dizla na to "zadevo" :lol: Ne, za svoj letnik se pelje spodobno in udobno, sem zelo zadovoljen in Maja tudi.

Za nekaj časa bo :) Aja, "krščena" je bila kot Zlatka :lol:

Še ena slikica za pokušino. Več pa jih sledi, ko bo oprana in, ko bo čas ;)

Slika
Zadnjič spremenil drhouse, dne 24 Maj 2011, 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Važn da ma rumene meglenke 8)

Drugače maš pa dve leti mlajši avto kot js :lol:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

94letnik? če so ble že 93leta novejši modeli :D drugač pa lepa 8)
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

dr__de napisal/-a:94letnik? če so ble že 93leta novejši modeli :D drugač pa lepa 8)
92 leta so bili že novi modeli, tisti iz uvoza so imeli tudi že klimo, el stešno okno, ni da ni...

Pa za 60konjsko različico tud še nisem slišal!

No sam pr tolk starmu avtu, letnik ni pomemben, je ohranjenost najpomembnejša... torej če je brez rje bo služila svojemu namenu.

Udobje je na nivoju megana, ker je podvozje praktično skoraj identično.
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

lepa lepa 19 tka .....malo kilometrov ma.....mija je ze na 200.000 pa se vedno dela....XD......sj jo lahko na hitro spremenis v novejsi model ....
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozabu si napisat da ma modre nalepke :D Ko ozdravim se vidmo na kavi do takrat pa fajn poštimita :wink:

lp
Uporabniški avatar
drhouse

Ok, nekaj sem zbrskal na netu:

Gre dejansko za posebno serijo izdelano tik pred faceliftom, se pravi med julijem 1991 in aprilom 1992, to je torej pravi letnik avta (popravil v prvem postu in naslovu), sam sem pa gledal prvo registracijo, ki je 13.6.1994 - v SLO in na splošno. Torej je avto očitno dolgo stal v salonu ali komu v garaži.

To sem našel tukaj: http://aebergon.perso.neuf.fr/Renault/p ... opa_91.htm

Motor je 60KM, opcija je bil še Energy 80KM in TD s 65KM.

V glavnem, najprej hvala vsem za pohvale in opombe!

Aljaž, se slišimo za kavo! Upam pa vseeno, da boš zdrav preden poštimava! :lol:

Pozabil sem omenit še dve nujni stvari, ki prideta: vinjeta (da malo razbremenimo Lagunco do LJ) in radio. Zadeva ima že celo ISO konektor :lol:
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

če te zanima kej za to 19ko...imam komplet spredne luči 19ka ph1 1.8 16v, komplet spreden in zaden odbijač ph1 1.8 16v..zadna havba 1.8 16v in še kaj bi se našlo...vse skupaj pa ugodno :wink:
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Malo prej sem te videl, ko si se peljal mimo "našega" igrišča... lepa "klasika" in zelo ohranjena zgleda...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

redko jo že vidiš na cestah :)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
drhouse

wily, za dele mi lahko sporočiš okvirno ceno... Na začetku je bila ideja jo predelat v 16V look, zdaj sem jo mogoče malo opustil, ker je avto tako dobro ohranjen, da bi ga bilo škoda "skrunitil". Nevem, bomo vidli :)

Mimo igrišča pa se je peljala Maji, je peljala kužete ven :wink:

Kdaj sem zadnjič videl tastaro 19ko na cesti pa se res ne spomnem :oops:

Maja je danes dobila zanimivo ponudbo za avto: 500€ :shock: Je pa to dejansko več kot 2x več, kot sva plačala zanjo :lol: Pa kr neki pubertetniki in starejši strici se obračajo za njo :lol:

Toliko za danes, kako bo teklo naprej pa bomo videli, bom pa vse sporočal!
Uporabniški avatar
sunko
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a sunko »

Uporabniški avatar
drhouse

Hehe, a da bi kar še mašino menjal... pa na 13col vseskupi :lol:

Pozna kdo kake starejše 14ke, ki bi pasale dizajnu prve 19ke? Kakšna pride potem dimenzija gum?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

poglej te 14" 8) fuuul hude

http://www.Avto.net/ad.asp?id=4844051

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Probaj jo obdržat, Ph1 tako in tako nikjer ne vidiš več tako da.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Zaklenjeno