Širjenje RS oddelka + študija R5

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
gasperg

Širjenje RS oddelka + študija R5

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Nekaj zanimivega o Renault sport oddelku (mislim, da je že skrajni čas, da se RS preseli tudi v ostale modele, no glede na to da je cela aliansa renault-nissan povezana še z daimlerjem, je glede tege verjetno polno skritih potencialov... je pa res, da potem to več ne bo samo Renault - no saj že zdaj ni)

http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... odele.aspx

Pa še ena o obuditvi Renault 5

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=6712

Bomo videli kaj bo iz tega. Oboje se sliši obetavno.
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

upajmo da se bo res kaj premaknilo v tej smeri :) (v obeh primerih :P)
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Oboje čist hudo :D

Menim pa da Renault sport že nekaj časa deluje zelo samostojno, pika na i bo še svoj model..

Hm, zdj razmišljam. a ni bil pred leti spider tudi produkt samo RS-a?

V glaven, ni mi čist jasno..

:?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

spider je bil ja če se ne motim. samostojno pa niso delovali, preprosto zaradi tega ker če jih primerjaš z najbolj uspešnim predelovalcem v evropi (kako hudo bi blo če bi laguno RS naredli :twisted: ) AMG pri mercu kjer je do pred letom še bila neka podobnost. zdele ima pa AMG svojo tovarno pri kateri delajo tudi novega AMG SLS ki se precej razlikuje od Mercedesovega SLSa. tko da če se bojo vrgli za AMGjem bom zelo impresioniran :D pa še če bo tvingo rwd pa RS z lepo konjušnico pod havbo... :twisted:
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Za petko sprednji del preveč na kangoja spominja zadnji pa na puntota, nej še mal preštudirajo oroiginal :roll:
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Verjetno ne bo tak izgled petke, ker to ni za nikamor plus tega vse te nove oblikovnega smernice, ki jih rišejo ne sovpadajo s tem.
Bi pa bilo res zanimivo videt kakšnega novega RS-a, ki bo verjetno itak nastajal na skupni platformi z nissanom (370Z ipd), kajšele, da bi spravili skupaj kakšno laguno RS:)
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ravno sprednji del te nove 5ke je čist QL videti, vsaj meni :). Pač tako kot bi moral biti, da bi bil avto prepoznaven.

Original:
Slika

Remake:
Slika

Luči, blatnik (linija po blatniku), maska, odbijač so ODLIČNI.

Če prav vidim, so že zadnji blatnik ravno odrezali kot pri originalu in ne na okroglo.
Me pa malo moti streha in A stebriček, čeprav dobro izgleda je preveč skopirano.

...

Sem zelo zelo prepričan, da bo tale 5ka (če bo seveda prišla v proizvodnjo) obstajala tudi kot RWD izvedenka :). Bo pa verjetno še trajalo do zadnjega pogona... četrta generacija Clia sem prepričan, da ne bo RWD, potem bi pa že spet bil čas :).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Ma meni zgleda odlično tale nova petka :) Edino tam zadnji stebriček malo na DS3 vleče :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

tale s petko je malce čudna
ds3, 500 in mini so fancy, petka pa nekako ni
me zanima kako bodo naredili da bo
ok resnici na ljubo, tudi 500 in mini nista bila fancy v izvirniku, medtem ko si lahko dobil fancy petko bacara

glede sportov super, lepo bi bilo če bi malce razširili izbor, samo zakaj hočejo pozabit ime Alpine mi pa ne gre v račun
očitno imaj spet krizo identitete, kot vsakih 10 let
v 80ih so "pozabili" da imajo gordinija
v 90ih so pozabili na turbo paleto avtomobilov
čez 10 let so ugotovili da bodo pozabili na 16v značko
10 let zatem so se spomnili da sport ni več kul in da bodo vsi RS

zdaj pa truplo od gordinija iz omare vlačijo in ga na akumulator priklapljajo, me zanima na katerem neprimernem mestu bo alpine ven pogledal, mogoče za novo serijo dostavnikov

čudna poslovna praksa tole
če modeli nebi bili uspešni, potem nebi bilo nič čudnega da svoj športni nabor kar naprej preimenujejo, ampak so bili vedno dobri :?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Se strinjam s kolegom zgoraj.

Roko na srce, petka ni nikoli doživela takega uspeha kot so jih ostali superminiji npr. Fiat 500 in pa Mini. Glede na športne petke je pa tako da, takih avtomobilov ne znajo več delati (GT Turbo , Turbo 2, Alpina itd), tudi če naredijo 200 km motor bo to le kopija Clia? Tudi Twingoti so preslabotni za tako imenovani RS oddelek.

Zame brca v temo, R5 Baccara je bila za tiste čase luxuz, danes če ji dajo notri klimo, vzvratno kamero, masažni sedeži, to sploh ni zanimivo več....
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
NOR'C

Odgovor Napisal/-a NOR'C »

K ni tud Wind izdelek iz Renault Sport oddelka?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Hecno je ker je v bistvu Clio naslednik Renault 5, zdaj so pa zavohali biznis (kot ste omenili, novi Mini, Fiat 500, VW Hrošč itd..) bi pa kar neko novo Renault 5 naredili. :shock:

RS oddelek s popolnoma svojim avtomobilom pa ni slaba ideja. Je pa res škoda, da pozabljajo na stara imena. Ampak po drugi strani pa danes malokateri mulc sploh še ve kaj pomeni Alpina, če mu rečeš pa RS ali Renault Sport se mu pa takoj zasvetijo učke...
Odgovori