Izteka olje pri levem koloteku, laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Izteka olje pri levem koloteku, laguna II

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

NUJNO prosim pomagajte! izteka mi olje pri levem kolesu oz za kolotečno plastiko je vse mastno. ker je olje svetlo, sigurno negre za motorno olje, tako da obstaja možnost puščanja olja menjalnika ali pa zavorno olje?
''lužco'' na tleh sem opazil danes zjutraj... torej, kaj bi lahko bilo? kaj se nahaja na levi strani motorja?
bobo.89

naj omenim da gre za laguno letnik 2002, 1.9 dci motor, 88kw, ampak ta podatek pomoje ne igra nevem kakšne vloge...
SLEPEC

Odgovor Napisal/-a SLEPEC »

če gre za svetlo olje je sigurno zavorno olje,ker motorno in menjalniško je temno,takoj poglej pod kolo-ga snemi,nekdo pa naj ti pritiska na pedal zavore,če ti kje spušča se bo vidlo,svetujem ti da obiščeš servis ,ker z zavorami se ne gre igrat,obstaja pa možnost tudi kaj drugega
bobo.89

no če je zavorno potem ni panike=) sm se že ustrašu da je kej z menjalnikom narobe... svetlo je, tako bistro olje.
pri mehaniku sm najavljen danes ob 11h. vozu se pa sigurno nebom nikamor, ker zavore so pa le osnova pri avtu! pravijo, da preden pade nivo olja pod min, najprej pade sklopka, ker se naj bi napajala z istim oljem... bom preveru nivo olja, pa ga po potrebi dolil
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Če ga vzameš med prste, lahko oceniš gostoto in poduhaš, boš ločil vse štiri vrste olja, motorno poznaš, menjalniško ima tipični duh po čebuli, zavorno je dokaj vodeno, servo pa rdečkasto. V tem mrazu včasih zaradi zamrznjenih oduškov rado porine semering na glavni gredi ven. Če je to ta zadnji za vztrajnikom in ne saniraš, je potem še lamela za zamenjat. Preveri pri mehaniku nemudoma.
bobo.89

evo, sem bil pri mehaniku in pusca cev ki gre iz servo posode - iz vrha na volansko gred, tisti aluminjasti nastavek za pritrditev pusca... al kako se nej izrazim:)
to je pa ma levi strani ane, je pa bla moja napaka ker nism opazu da je olje rdeckast...mogu bi ga popiunat z robckom ker je biu flek na rdecem porfidu, zato nisem opazil barve:) skratka hvala vsem za pomoc!
naj povem se to...nova ceu stane na renaultu 97€ ( optimisti da jm bom dau dnar ) za popravilo sem se zmenu pri PRIT iz ceste dveh cesarjev na vicu;)

lp, ziga
Odgovori