Zavarovanje avtomobila in "nezavarovan" odbija&

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

morph napisal/-a:Z zavarovalnicami je križ, vedno je bil in vedno bo. Če nimaš zavarovano, potem ne boš dobil nazaj, razen v primeru, kot je bil že zgoraj omenjen, da poznaš agenta, cenilca oz. kogarkoli, ki ti lahko zrihta, da boš dobil odbijač gor.

Sam sem imel svoj čas na meganu odzadaj drugačne luči gor, enkrat ko se mi je en avtomobil zaletel v zadek, mi je na zavarovalnici povedal, da v kolikor bi mi zbil luči bi dobil nazaj originalne. Svetoval mi je naj jih zavarovujem. Zavaruje se pa tako, da se oceni vrednost dodatne opreme in oni ti potem izračunajo zavarovalno premijo.

Zavarovalncia oz. servis NI DOLŽNA vrniti avta v takšnem stanju kot je bil, razen če ti tako zahtevaš, vendar boš vse kar bo presegalo zavarovalne elemente plačal sam. Torej tudi ta dodatni spojler.

Podoben primer sem imel, ko sem imel še Twinga. Avto je bil kupljen brez avtoradia, zavarovan na vse možne načine, avtoradio so mi maznili v ljubljani in na servisu so mi popravili vse, razen avtoradia mi niso ali not, niti mi ga ni zavarovalnica plačala, ker ga avtomobil kot serijsko opremo ni imel vgrajenega, jaz pa ga nisem dodatno zavaroval.
Ja, tako nekako.
Ko zavaruješ avto kasko, gre cenilec čez spisek dodatnih opcij (ki jih lahko naročiš ob nakupu) in jih obkljuka. Če imaš naknadno vgrajeno opremo jo je potrebno dodatno zavarovati (spojlerji, luči, platišča, temnjena stekla, audio/video oprema, alarmna naprava, PDC...).

Če tega ni, potem velja serijska oprema. Isto velja za platišča. Če jih ni v seznamu zavarovane opreme, potem serijska platišča (lahko jeklena) s serijskimi pnevmatikami...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
robertp

morph napisal/-a:Z zavarovalnicami je križ, vedno je bil in vedno bo. Če nimaš zavarovano, potem ne boš dobil nazaj, razen v primeru, kot je bil že zgoraj omenjen, da poznaš agenta, cenilca oz. kogarkoli, ki ti lahko zrihta, da boš dobil odbijač gor.

Sam sem imel svoj čas na meganu odzadaj drugačne luči gor, enkrat ko se mi je en avtomobil zaletel v zadek, mi je na zavarovalnici povedal, da v kolikor bi mi zbil luči bi dobil nazaj originalne. Svetoval mi je naj jih zavarovujem. Zavaruje se pa tako, da se oceni vrednost dodatne opreme in oni ti potem izračunajo zavarovalno premijo.

Zavarovalncia oz. servis NI DOLŽNA vrniti avta v takšnem stanju kot je bil, razen če ti tako zahtevaš, vendar boš vse kar bo presegalo zavarovalne elemente plačal sam. Torej tudi ta dodatni spojler.

Podoben primer sem imel, ko sem imel še Twinga. Avto je bil kupljen brez avtoradia, zavarovan na vse možne načine, avtoradio so mi maznili v ljubljani in na servisu so mi popravili vse, razen avtoradia mi niso ali not, niti mi ga ni zavarovalnica plačala, ker ga avtomobil kot serijsko opremo ni imel vgrajenega, jaz pa ga nisem dodatno zavaroval.
Ja, tako nekako.
Ko zavaruješ avto kasko, gre cenilec čez spisek dodatnih opcij (ki jih lahko naročiš ob nakupu) in jih obkljuka. Če imaš naknadno vgrajeno opremo jo je potrebno dodatno zavarovati (spojlerji, luči, platišča, temnjena stekla, audio/video oprema, alarmna naprava, PDC...).

Če tega ni, potem velja serijska oprema. Isto velja za platišča. Če jih ni v seznamu zavarovane opreme, potem serijska platišča (lahko jeklena) s serijskimi pnevmatikami...
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kaj, a potem če imaš megana gt line in ga kresneš, dobiš odbijače od navadnega? :?
malce čudna logika

pomoje morajo plačat, cenilec je pogledal in poslikal zadevo videl je kaj je gor, oprema je original, kje je problem?

razumem da ne gre skozi ko naknadno namontiraš neke leve dodatke iz špara, samo v tem primeru ni tako
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
robertp

Shusuglao napisal/-a:kaj, a potem če imaš megana gt line in ga kresneš, dobiš odbijače od navadnega? :?
malce čudna logika

pomoje morajo plačat, cenilec je pogledal in poslikal zadevo videl je kaj je gor, oprema je original, kje je problem?

razumem da ne gre skozi ko naknadno namontiraš neke leve dodatke iz špara, samo v tem primeru ni tako
Motiš se... Če si ti zavaroval Megane GrandTour GT line imaš zavarovano vso serijsko pripadajočo opremo (osnovno podlago in dodatke, ki so serijski v GT line). Če zaradi šparanja zavaruješ sam Expression ali Dynamique ti sleduje samo to. As simple as that.
Nima veze kaj je cenilec videl in kaj imaš ti na dan cenitve na avtu navešeno, če to nimaš zavarovano ni osnove za kritje oz. izplačilo...
aero26

Odgovor Napisal/-a aero26 »

tocno tako , kot je robertp napisal....

zato pa te vprasajo, kak model avta imas...in mors pol povedat megane GT....
oni pol vidijo v ceniku, da je tak megane tudi 5-8k€ drazji od navadnega, zato je pol tudi zavarovanje drazje, kot tudi 1% odbitna fransiza...ni 200€ ampak 280...

tako pac je...

vsaka naknadna oprema, ki ni v standardu, pa se mora naknadno zavarovat...

in kako lahko nekateri zavarujejo svoje riti(J Lo), svoje prste ,svoje noge,....
pac vse se da, sam dnar mora bit
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Same dobre novice. Ravno dobil klic od agentke, da bodo namestili športni spoiler. Stvar naj bi bila taka, da je bolj kot ne sivo področje. Bodo pa zdaj na Adriaticu omenjeni spoiler dali na seznam dodatne opreme, tako da se bo dalo normalno zavarovat. Moram priznat, da me je tole kar pozitivno presenetilo, tako da vsa čast jim! Hvala vsem za mnenja in pomoč!
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
robertp

M-XXXX napisal/-a:Same dobre novice. Ravno dobil klic od agentke, da bodo namestili športni spoiler. Stvar naj bi bila taka, da je bolj kot ne sivo področje. Bodo pa zdaj na Adriaticu omenjeni spoiler dali na seznam dodatne opreme, tako da se bo dalo normalno zavarovat. Moram priznat, da me je tole kar pozitivno presenetilo, tako da vsa čast jim! Hvala vsem za mnenja in pomoč!
Viš to je pa tko če maš preveč nov avto... :lol:
aero26

Odgovor Napisal/-a aero26 »

no, ce ti bo slo skoz, pol ni problema...me pa zanima, ce bodo res dali na seznam ali ne...
Uporabniški avatar
M-XXXX

Pomoje kar bodo, drugače bo slej kot prej kje podobna situacija.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
M-XXXX

No zadevo so danes zamenjali, tako da je vse tipi topi, kot je bilo prej:

Slika

Še enkrat hvala za vso pomoč.

PS: Je že kdo montiral Vlečno kljuko na Laguno Coupe :)? Sam sem nekaj gledal in je uradna cena 400€ (ne vem če je delo všteto).
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

pa šo homoligacijo prištej, ki pa mislim, da tudi ni poceni
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
M-XXXX

Uradno dodatno opremo je potrebno tudi homologirat?
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
robertp

M-XXXX napisal/-a:Uradno dodatno opremo je potrebno tudi homologirat?
Vse kar daš naknadno vgraditi. Tudí ta body kit bi moral homologirati. Vpis kljuke nanese 33 EUR.
Uporabniški avatar
M-XXXX

robertp napisal/-a:
M-XXXX napisal/-a:Uradno dodatno opremo je potrebno tudi homologirat?
Vse kar daš naknadno vgraditi. Tudí ta body kit bi moral homologirati. Vpis kljuke nanese 33 EUR.
O hvala za opozorilo :?
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Še z moje strani, sicer malo pozno, ampak mogoče bo še kdo imel tak tvoj primer.

Vso dodatno opremo se DA posebej zavarovati. Če ni v eurotaxu pod dodatno opremo, jo agent ročno napiše in vpiše znesek. To govorim za Adriatic Slovenica, ker sem tam tudi zaposlen.

Te popravke za vpis te dodatne opreme ne vrši AS ampak firma, ki trži slovenski EUROTAX. Sam sem tudi že klical k njim, kajti določene napake se vedno najdejo, kot naprimer, da je Alarm v Meganu RS serijska oprema...niti pod razno, še inštalacije ni v serijski opremi ;)

Drugače je pa tako, kar ti cenilec napiše tako je. Po moje cenilec NI vedel, da tisti zadnji odbijač ni originalen, zato tudi ni napisal oz. ti nič ni omenil.
Drugače kasko zavarovanja krijejo le Serijsko opremo, Razen če imaš dodatno zavarovano. To dodatno zavarovanje pa ni drago, ker ti v bistvu dvigne samo ceno vozila, nič extra ti zraven ne zaračunajo.

Če pa bo kdo slučajno tebi poškodoval vozilo in bo krilo njegovo obvezno zavarovanje, pa ti tisto zavarovanje krije točno to kar si imel na avtu. Torej imaš navaden avto z športnim body kitom, ti to vse pokriva njegovo obvezno zavarovanje. Samo če z kaska uveljavljaš (sepravi sam si kriv) moreš imeti dodatno zavarovano.

Ps.: Kakor koli, agent ti je dobro porihtal, to se ne zgodi vsak dan in vsakemu....verjemi... :wink:

Pa še za kljuko. Če kupiš original dodatno opremo, ti jo NI potrebno homologirat saj že je. Samo vpisat si jo moreš v homolomo kartonček. To ti ponavadi opravijo kar tam kjer boš to kupil. Ti pošljejo kartonček da ti vpišejo in to je to.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori