Ja, tako nekako.morph napisal/-a:Z zavarovalnicami je križ, vedno je bil in vedno bo. Če nimaš zavarovano, potem ne boš dobil nazaj, razen v primeru, kot je bil že zgoraj omenjen, da poznaš agenta, cenilca oz. kogarkoli, ki ti lahko zrihta, da boš dobil odbijač gor.
Sam sem imel svoj čas na meganu odzadaj drugačne luči gor, enkrat ko se mi je en avtomobil zaletel v zadek, mi je na zavarovalnici povedal, da v kolikor bi mi zbil luči bi dobil nazaj originalne. Svetoval mi je naj jih zavarovujem. Zavaruje se pa tako, da se oceni vrednost dodatne opreme in oni ti potem izračunajo zavarovalno premijo.
Zavarovalncia oz. servis NI DOLŽNA vrniti avta v takšnem stanju kot je bil, razen če ti tako zahtevaš, vendar boš vse kar bo presegalo zavarovalne elemente plačal sam. Torej tudi ta dodatni spojler.
Podoben primer sem imel, ko sem imel še Twinga. Avto je bil kupljen brez avtoradia, zavarovan na vse možne načine, avtoradio so mi maznili v ljubljani in na servisu so mi popravili vse, razen avtoradia mi niso ali not, niti mi ga ni zavarovalnica plačala, ker ga avtomobil kot serijsko opremo ni imel vgrajenega, jaz pa ga nisem dodatno zavaroval.
Ko zavaruješ avto kasko, gre cenilec čez spisek dodatnih opcij (ki jih lahko naročiš ob nakupu) in jih obkljuka. Če imaš naknadno vgrajeno opremo jo je potrebno dodatno zavarovati (spojlerji, luči, platišča, temnjena stekla, audio/video oprema, alarmna naprava, PDC...).
Če tega ni, potem velja serijska oprema. Isto velja za platišča. Če jih ni v seznamu zavarovane opreme, potem serijska platišča (lahko jeklena) s serijskimi pnevmatikami...