Zavarovanje avtomobila in "nezavarovan" odbija&

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
M-XXXX

Zavarovanje avtomobila in "nezavarovan" odbija&

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Draga mati je na parkingu ruknila Laguno z zadnjim delom... No uglavnem stvar se je preko zavarovalnice rešila (kasko) je pa na en problem. Cenilec je zadevo pogledal, odobril popravilo in vse. Na servisu so zadevo popravili, vendar so namestili navaden (privzet) zaden odbijač, Laguna pa je imela Rear sport body kit ( http://www.auto-motive.com.ua/upload/Fi ... UPE_GB.pdf stran 167 leva slikica). Sicer me moti, da niso iz servisa nič klicali in vprašali kater spoiler dajo gor. No zdaj smo uglavnem zmenjeni, da se se z cenilcem zmeni ali mi pripada originalen ali tak, kot je bil prej. Je pa problem, da ni nič bilo ne omenjen v zavarovalni polici ne dodatno zavarovan omenjeni body kit- razlog: na zavarovalnici ga nimajo pod dodatno opremo, je bila pa zadeva že pri zavarovanju omenjena). Spoiler je originalno Renault, montiran v uradnem Renault centru. Je kdo imel kdaj že kakšen podoben problem? V primeru, da bo cenilec zadevo zavrnil kako se lahko branim, kako naj ukrepam?

Po moji logiki bi morala zadeva it čez, cenilec je zadevo videl, odobril, pod dodatno opremo ni bilo niti možnost zavarovat, vendar zavarovalnice niso ravno znane po tem, da bi bile dobrodelne organizacije. Vsak nasvet dobrodošel!

Lp Matej
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kot je meni znano, mora biti dodatna oprema (spojlerji, platišča, avtoakustika) dodatno zavarovana. S kaskom brez doplačila za dodatno opremo dobiš potem osnovno, kar je serijsko na avtu.

NE VEM pa kako je z originalnimi dodatnimi spojlerji, na tvojem mestu bi klical agenta in cenilca ter se pozanimal/dogovoril...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Moje mnenje je da zadeva ne bo šla skozi...definitivno moraš vse zavarovati.
je pa res, da maš paciente k se hvaljo okol da so dali za novo laguno 3 z vso opremo 600€ kaska...ko pa mu ga sesujejo pa dobi vso osnovno opremo, ker je bila zavarovana le osnova...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
M-XXXX

Problem je v tem, ker bi bilo zavarovano če bi se dalo. Avto je zavarovan na vse kar se da, edino na omenjeni zadnji blatnik, ker se enostavno ne da, ker ga nimajo tam navedenega. In ko ravno omenjaš €€ bi človek za skoraj 3000€ zavarovanja pa le nekako pričakoval, da ti bodo en je** obijač tako poštimal, kot se zagre!
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

No če je pa zavarovanje 3000€ pol pa ne vidim problem, in naj kar tvoj dobro plačani agent pokliče kakega svojega cenilca :wink:
Uporabniški avatar
M-XXXX

laguna484 napisal/-a:No če je pa zavarovanje 3000€ pol pa ne vidim problem, in naj kar tvoj dobro plačani agent pokliče kakega svojega cenilca :wink:
Ma ja, 1400€ pride s 55% popustom...

Jap sem isto rekel. Če tole ne gre skos (na omenjeno zavarovalno polico mati ni še nikoli koristila kasko) gremo definitivno drugi zavarovalnici.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Vozilo ti morejo spravit v prvotno stanje kot je bil pred karambolu!
SLEPEC

Odgovor Napisal/-a SLEPEC »

krivi so na servisu,ker ti niso dali pravi odbijač,cenilec je napisal menjavo odbijača ,to je za njega katerikoli,na servisu so pa spregledali da ima laguna boljši odbijač,jaz bi se pritožil na servis
Uporabniški avatar
M-XXXX

Jah stvar je taka, da so na servisu zadevo opazili, vendar so vseeno zamenjali za osnovnega, ne da bi me vprašali. Vendar še NISO zaključili računa ravno iz tega razloga, tako da ni noben problem zamenjat, ravno oni so mi svetovali naj se posvetujem z cenilcem, da on pove kaj pa kako. Sem pa tudi sam mnenja, da bi bilo mogoče bolje, da se zadevo kar zamenja za takega kot je bil prej (dražjega) in če potem karkoli zavarovalnica začne komplicirat jih "stisnem v kot" s tem, da je cenilec zadevo videl, jo odobril, če pa začnejo omenjat s tem, da ni bilo zavarovano pa se omeni, da ni bilo možnosti. Kar je tudi pravzaprav 100% resnično. Kaj menite, na katero karto je bolje igrati? Vprašanje zavarovalne agentke še ni šlo naprej (odsotnost cenilca) tako, da imam še celoten vikend časa kako se odločim.

Kakšno koli zafrkancija s servisom odpade. Oni so bili ves čas korektni z mano, vedno so mi šli na roko, same lepe izkušnje imam z njimi, fenomenalen odnos, tako da taka malenkost ne bo pokvarila "odnosa"!
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
laguna484

Tak nared kot si napisal - pol pa če bojo kej težil jim pa polico pokaž pa razloži da si hotel zavarovati, a te možnosti ni bilo pa še ceno mu pokaži na polici in povej da ni nujno da si za ta denar pri njih drugo leto.

lp
Uporabniški avatar
laguna484

Tak nared kot si napisal - pol pa če bojo kej težil jim pa polico pokaž pa razloži da si hotel zavarovati, a te možnosti ni bilo pa še ceno mu pokaži na polici in povej da ni nujno da si za ta denar pri njih drugo leto.

lp
aero26

Odgovor Napisal/-a aero26 »

avto imas zavarovan na dele, ki so prisli original s tovarne...torej kot je bil v osnovi kupljen in prisel iz trgovine-vso dodatno opremo(muzika,spojlerji,platisca) je potrebno dodatno zavarovati.

Sedaj je pac problem, ker so na servisu naredili pravilno-dali original del, ti pa si imel nekaj druga-torej imas 3 moznosti

-das original odbijac in pozres
-se zmenis s servisom , da bos placal razliko v ceni in ti dajo ta sportni odbijac
-das gor ta sport odbijac in upas, da se ne bodo zavzeli oziroma
se gres kregat z zavarovalnico ampak, ce nimas dobrega zavarovalnega agenta, ki bo stopil na tvojo stran, pol bos potegnil ta krajsi konec in bos po vsej vrjetnosti menjal zavarovalnico...

pa porocaj, kaj bos uredil-me zanima izid...
SLEPEC

Odgovor Napisal/-a SLEPEC »

pa kaj kompliciraš,pelji na servis in naj dajo takšen odbijač kot je bil,pa saj bo zavarovalnica plačala,kot sem že napisal je agent napisal menjavo odbijača,pa če je bil zlat gor,lp
Uporabniški avatar
M-XXXX

SLEPEC napisal/-a:pa kaj kompliciraš,pelji na servis in naj dajo takšen odbijaè kot je bil,pa saj bo zavarovalnica plaèala,kot sem že napisal je agent napisal menjavo odbijaèa,pa èe je bil zlat gor,lp
Razlika v ceni je malo manj kot 600€. Kar pomeni, da če zadevo zavarovalnica ne izplača, bo treba iz svojega žepa dat. Takega denarja pa niti približno ne mislim, dat za tisti kos plastike, posebno če imam v mislih da lahko čez pol ure prileti eden v omenjeni odbijač in se zgodba ponovi.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

Z zavarovalnicami je križ, vedno je bil in vedno bo. Če nimaš zavarovano, potem ne boš dobil nazaj, razen v primeru, kot je bil že zgoraj omenjen, da poznaš agenta, cenilca oz. kogarkoli, ki ti lahko zrihta, da boš dobil odbijač gor.

Sam sem imel svoj čas na meganu odzadaj drugačne luči gor, enkrat ko se mi je en avtomobil zaletel v zadek, mi je na zavarovalnici povedal, da v kolikor bi mi zbil luči bi dobil nazaj originalne. Svetoval mi je naj jih zavarovujem. Zavaruje se pa tako, da se oceni vrednost dodatne opreme in oni ti potem izračunajo zavarovalno premijo.

Zavarovalncia oz. servis NI DOLŽNA vrniti avta v takšnem stanju kot je bil, razen če ti tako zahtevaš, vendar boš vse kar bo presegalo zavarovalne elemente plačal sam. Torej tudi ta dodatni spojler.

Podoben primer sem imel, ko sem imel še Twinga. Avto je bil kupljen brez avtoradia, zavarovan na vse možne načine, avtoradio so mi maznili v ljubljani in na servisu so mi popravili vse, razen avtoradia mi niso ali not, niti mi ga ni zavarovalnica plačala, ker ga avtomobil kot serijsko opremo ni imel vgrajenega, jaz pa ga nisem dodatno zavaroval.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Odgovori