Zimske gume
-
ivan ekart
Zimske gume
Pozdravljeni!
Pišem vam z eno željo ustvari rad bi delil mnenja o zimskih gumah. Predvsem me zanimajo vaša mnenja o Savinih zimskih gumah eskimo s3. Sam sem zelo razočaran saj so po mojem mnenju gume zelo slabe. No moj primer je bil da sem se peljal na Mariborsko pohorje in so v klancu navzgor dobesedno začele spodrsavati, cilj sem dosegel ampak z težavo. Včeraj pa sem doživel drugo neljubo dogodivščino namreč peljal sem se po stranski cesti in teren je bil popolnoma raven pa je avto obstal kolesa so se vrtela v prazno. Največja ironija pa je bila v tem da so se pripeljali ljudje z svojimi avtomobili in niso imeli nobenih težav. Snega je bilo cca. 14 cm. Gume imajo 9 mm profila. Praktično guma ni več prijela. No napisati moram, da sem imel prvič zimske gume Sava Eskimo s3 pa mislim da tudi zadnjič. Prosim vaša mnenja. Ivan
Pišem vam z eno željo ustvari rad bi delil mnenja o zimskih gumah. Predvsem me zanimajo vaša mnenja o Savinih zimskih gumah eskimo s3. Sam sem zelo razočaran saj so po mojem mnenju gume zelo slabe. No moj primer je bil da sem se peljal na Mariborsko pohorje in so v klancu navzgor dobesedno začele spodrsavati, cilj sem dosegel ampak z težavo. Včeraj pa sem doživel drugo neljubo dogodivščino namreč peljal sem se po stranski cesti in teren je bil popolnoma raven pa je avto obstal kolesa so se vrtela v prazno. Največja ironija pa je bila v tem da so se pripeljali ljudje z svojimi avtomobili in niso imeli nobenih težav. Snega je bilo cca. 14 cm. Gume imajo 9 mm profila. Praktično guma ni več prijela. No napisati moram, da sem imel prvič zimske gume Sava Eskimo s3 pa mislim da tudi zadnjič. Prosim vaša mnenja. Ivan
- speedfighter
- Kraj: Domžale
-
ivan ekart
Najprej hvala za odgovore vsekakor sem jih vesel. Ja moje so izdelane Made in Slovenija imajo pa DOT H3EX 2Y3R 175/65 14 Imajo pa skoraj 9 mm profila. Če ima kdo kakšne podatke glede DOT-a bom vesel. Prevoženih imam zelo malo kilometrov na gumah zato se ne morem odločit ali naj dokupim verige špiralaste katere se vstavijo v žleb gume ali pa bom gume prodal, gume imajo še garancijo in so še zelo mehke na lamelah. Morda je pa problem v samem avtu ker je dvignjen in ima višje težišče morda zaradi tega gume ne primejo dovolj dobro saj nisem mogel verjeti da avto na ravnem ni imel oprijema. Ljudje kateri so mi pomagali ven iz snega so me spraševali ali imam morda obrabljene gume. Gume sem kupil Januarja 2008. Vnaprej hvala za odgovore.
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Živjo Ivan....stvar je taka, na svoji R5 sem imel S3 in sem bil nezadovoljen z njimi. Sedaj imam Vredestein Snowtrac 3 (155/70/13) in pridem kamorkoli hočem. Še moje izkušnje po snegu sedaj, prve dva dni ko je medlo sem vozil po celem snegu, cirka 20, 30 ga je zapadlo in ni bilo problema. Po zbitem snegu prav tako gre vendar težje, z Roverjem 414 prav tako Vredstein pnevmatike gor (175/65/14) sem se zakopal na parkirišču. Tok o tem.
Mislim da imaš preširoke pnevmatike za svoj avto, drugega razloga ne vidim glede na to da so vsi zelo zadovoljni na Savi. Jaz vem da nikoli več ne kupim Eskimo.
Mislim da imaš preširoke pnevmatike za svoj avto, drugega razloga ne vidim glede na to da so vsi zelo zadovoljni na Savi. Jaz vem da nikoli več ne kupim Eskimo.
-
ivan ekart
-
ivan ekart
Hvala za predhodni odgovor za zimske gume (Werdesain) priletel je vmes ko sem pisal za gume eskimo s3. Danes je lažje saj več ko nas je več odgovorov dobimo eno je kaj trgovci priporočajo drugo pa je dejansko na terenu.
Bi vas pa vprašal morda ima kdo izkušnje z zimskimi verigami ustvari z pripomočkom upam da sem pravilno izpisal EISI WINTER GR.85.
Hvala za odgovore.
Bi vas pa vprašal morda ima kdo izkušnje z zimskimi verigami ustvari z pripomočkom upam da sem pravilno izpisal EISI WINTER GR.85.
Hvala za odgovore.
- Primož Five
- Kraj: Logatec
x2Primož Five napisal/-a:Živjo Ivan....stvar je taka, na svoji R5 sem imel S3 in sem bil nezadovoljen z njimi. Sedaj imam Vredestein Snowtrac 3 (155/70/13) in pridem kamorkoli hočem. Še moje izkušnje po snegu sedaj, prve dva dni ko je medlo sem vozil po celem snegu, cirka 20, 30 ga je zapadlo in ni bilo problema. Po zbitem snegu prav tako gre vendar težje, z Roverjem 414 prav tako Vredstein pnevmatike gor (175/65/14) sem se zakopal na parkirišču. Tok o tem.