Tlakovci in led
Tlakovci in led
Zanima me če obstaja kaj drugega kot sol(sol se ne sme uporabljati ker razpadajo) za posipavanje po tlakovcih ali kaka tekočina.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Majo tudi v sloveniji za avtoceste posipatkmetek napisal/-a:Tekočina obstaja, ne vem pa imena. To majo v Italiji namest soli za po cestah.
Sm pozabu kako se reče. Če se spomnim pripišem
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
- Primož Five
- Kraj: Logatec
samo informiram, ker mi smo vedno sol sipali, pa so tlakovci čist ql.....nč jim ni. Včerajšni prvi sneg na novem nadstrešku, vredno 2000€. Manj kidanja snega, nerabš soli, tlakovci suhi.....huh!
imeti nadstršek=nadstrošek, ampak je vreden vsakega denarja.
Če imaš malo dvorišče cca.50+ m2 do 100m2..bi jza kidal sneg...vsako leto pa kdaj pa kadj posipal s soljo, če je daljša zima recimo 2tedna skos pod 0°C...., ker pa imamo dvorišče+pot do ceste vse skupaj 300+m2 za odkidat, se nam je spalčalo nadkrit dvorišče za 2+avtomobila.
Lej, to itak vsak sam preračuna, kaj se mu splača...nič ne vsiljujem ali prodajam.
LP
imeti nadstršek=nadstrošek, ampak je vreden vsakega denarja.
Če imaš malo dvorišče cca.50+ m2 do 100m2..bi jza kidal sneg...vsako leto pa kdaj pa kadj posipal s soljo, če je daljša zima recimo 2tedna skos pod 0°C...., ker pa imamo dvorišče+pot do ceste vse skupaj 300+m2 za odkidat, se nam je spalčalo nadkrit dvorišče za 2+avtomobila.
Lej, to itak vsak sam preračuna, kaj se mu splača...nič ne vsiljujem ali prodajam.
LP
Za polivanje cest uporabljajo raztopino kalijijevega klorida, še posebej takrat ko so nižje temperature, ko navadna sol(kalcijev klorid) ne deluje več.
Kolikor mi je znano je cena raztopine cca 4€/liter, pa mislim da je cca 40%.
Deluje enako kot navadna sol tako da beton ni nič na boljšem.
Kolikor mi je znano je cena raztopine cca 4€/liter, pa mislim da je cca 40%.
Deluje enako kot navadna sol tako da beton ni nič na boljšem.
Modus 1.4 16v on LPG