problemi s prostim tekom

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
rider626

problemi s prostim tekom

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Imam avto renault clio 1.4RT letnik 99

Že dlje časa imam probleme s prostim tekom, in sicer občasno mi ga nabija do 1500rpm ali še celo več, potem pa se sčasoma normalizira, ampak je še vseeno visok cca. 1100rpm.

1x se mi je celo zgodilo da mi ga je nabilo do blokade in ni hotel upasti zato sem moral naročiti avtovleko :roll:

Moj mehanik pravi da je motorček v nekakšni okvari, do sedaj mi ga je že 2x sčistil ampak ni neke opazne razlike.

Ali se je komu podobno dogajalo? Ali je možna kakšna druga rešitev poleg menjave, ki mi jo predlaga mehanik? Je možno da se mehanik moti in poizkusim še pri drugemu mehaniku?

Motorček je precej drag, in sicer kolikor sem se pozanimal cca 85€, kar je zame študenta precej velik strošek.
Uporabniški avatar
trinity

Re: problemi s prostim tekom

Odgovor Napisal/-a trinity »

rider626 napisal/-a:Imam avto renault clio 1.4RT letnik 99

Že dlje časa imam probleme s prostim tekom, in sicer občasno mi ga nabija do 1500rpm ali še celo več, potem pa se sčasoma normalizira, ampak je še vseeno visok cca. 1100rpm.

1x se mi je celo zgodilo da mi ga je nabilo do blokade in ni hotel upasti zato sem moral naročiti avtovleko :roll:

Moj mehanik pravi da je motorček v nekakšni okvari, do sedaj mi ga je že 2x sčistil ampak ni neke opazne razlike.

Ali se je komu podobno dogajalo? Ali je možna kakšna druga rešitev poleg menjave, ki mi jo predlaga mehanik? Je možno da se mehanik moti in poizkusim še pri drugemu mehaniku?

Motorček je precej drag, in sicer kolikor sem se pozanimal cca 85€, kar je zame študenta precej velik strošek.
Zamenjaj ga sam

https://www.herkules.si/index.php?categ ... gory=Najdi!

Za začetek odklopi akumulator da se resetira računalnik.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Motorček je v Copexu v Šiški ene 40€
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Jaz sem imel isti simptom, za katerega je bil kriv motorček. Motorček prostega teka, se skoraj ne da popravljat. Najbolj enostavno je nakup novega, ki pa na žalost stane.
rider626

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Ok hvala vam za informacije, bom pač moral menjati :roll: upam da bo potem vse normalno delovalo :D
Uporabniški avatar
gregaivana

Odgovor Napisal/-a gregaivana »

probaj zamenjat vžigalno tuljavo povprečno crkne od 100000 do 150000km
Odgovori