Renault SCENIC II DCi 120 KM Pedal za plin crkuje
Odpiram tole staro temo....
Imam isti problem, Renault grand Scenic, 2006, 130. Konektor je v redu, saj če ga iztakneš ali premikaš računalnik takoj prijavi napako. Drugače pa tudi računalnik ne zabeleži te napake. To mi sedaj dela vse pogosteje in se bojim, da bo tudi meni enkrat odpovedalo, ko bo najmanj treba....
Mehanik mi je svetoval, da naj najprej peljem nadgradit software na računalniku...
Kakšen nasvet?
Imam isti problem, Renault grand Scenic, 2006, 130. Konektor je v redu, saj če ga iztakneš ali premikaš računalnik takoj prijavi napako. Drugače pa tudi računalnik ne zabeleži te napake. To mi sedaj dela vse pogosteje in se bojim, da bo tudi meni enkrat odpovedalo, ko bo najmanj treba....
Mehanik mi je svetoval, da naj najprej peljem nadgradit software na računalniku...
Kakšen nasvet?
V tem konektorju je krmilna napetost in signalizacija pozicije. Če signalizacijo zgubi, se javi ECU. Če pa pogon servo motorja ostane brez toka, pa motor zaradi fedra pade na 1-2000 obratov. Torej ta debeli kontakti imajo slabši stik in so črni. Radiranje z radirko ali brušenje z 2000-ko, ne pa lotat, a ste munjeni. S posebnim orodjem se rzstavljajo kontakti v konektorju in po potrebi pini menjajo. Ampak mora imeti tudi mehanik posodobljen SW.
Glih kar rešil isti problem na mojem meganu II l2007. Pusti gas pri miru in menaj stikalo za zavorne luči.
Ja točno to
Stikalo za stop luči ima 4 kontakte. 2 za vklop zavornih luči in dva za signal računalniku, da odvzame gas v primeru, da bi po nesreči oboje skupaj pritisnil.
No pri meni je sadaj ok.
Lahko probaš pelajti in z levo narahlo stisni bremzo ( glih tolko da je) in po kaki sekundi ti bo odvzelo gas. In ko bremzo spustiš bo rabu še kake 2 s preden ga bo sped dodal.
Ja točno to
No pri meni je sadaj ok.
Lahko probaš pelajti in z levo narahlo stisni bremzo ( glih tolko da je) in po kaki sekundi ti bo odvzelo gas. In ko bremzo spustiš bo rabu še kake 2 s preden ga bo sped dodal.
Verjetno imaš napako na stikalu ja.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Pozdravljeni
To s stikalom tester lepo pokaže. Pa tudi tempomat lahko nagaja pri okvari stikala.
@Kozolec120DCI
Ali ste vozilo priklopili na tester??
Lep pozdrav
To s stikalom tester lepo pokaže. Pa tudi tempomat lahko nagaja pri okvari stikala.
@Kozolec120DCI
Ali ste vozilo priklopili na tester??
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Na mojemu meganu 1,9 dci l, 2006, prav tako odvzemal plin, včasih pogosteje,..včasih nekaj časa mir,..na kar mi je celo potem javilo napako na računalniku, CHECK ELECTRONIC, ali nekaj podobnega,...
Na kar sem se odločil zadevo raziskat, tudi z pomočjo foruma in te teme,...
Skratka pride do tega zaradi napake na stikalu,..ki ni nič posebnega, samo po sebi stikalo nemore kar tako "crkniti",...
Skratka Na pedalu za zavoro je stikalo, kateremu enostavno konektorček snamemo, ter nato stikalo zasukamo v desno smer (desni navoj) za približno 45-90 stopinj da se sname,...
Stikalo zgleda nekako takole:

Problem je tega rjavega dela ki je nastavljiv, vrjetno da je kompatibilen za še kakšne druge modele. Skratka ta rjavi del se lahko pomiha ven in noter, in v mojem primeru se je zgodilo da je zlezlo to notri in je zato dajalo računalniku napačen podatek o položaju, stopalke za zavoro...

Hod stikala je v bistvu samo ta beli del ki je med sivim in rjavim delom,...
Skratka problem je le v tem,...
Upam da sem dovolj razumno razložil;)
Na kar sem se odločil zadevo raziskat, tudi z pomočjo foruma in te teme,...
Skratka pride do tega zaradi napake na stikalu,..ki ni nič posebnega, samo po sebi stikalo nemore kar tako "crkniti",...
Skratka Na pedalu za zavoro je stikalo, kateremu enostavno konektorček snamemo, ter nato stikalo zasukamo v desno smer (desni navoj) za približno 45-90 stopinj da se sname,...
Stikalo zgleda nekako takole:

Problem je tega rjavega dela ki je nastavljiv, vrjetno da je kompatibilen za še kakšne druge modele. Skratka ta rjavi del se lahko pomiha ven in noter, in v mojem primeru se je zgodilo da je zlezlo to notri in je zato dajalo računalniku napačen podatek o položaju, stopalke za zavoro...

Hod stikala je v bistvu samo ta beli del ki je med sivim in rjavim delom,...
Skratka problem je le v tem,...
Upam da sem dovolj razumno razložil;)
Citroen Saxo, 1.1, letnik 2002, celih 44kW, prodan 2009 v Moldavijo
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še:
Renault scenic 1, 1.6 16V, letnik 2003, Expression, 79kW
Renault clio 3, 1.2 16V TCE, letnik 2008, 74kW
Tudi črna ovca daje toplo volno;)
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še: