resje85 napisal/-a:Vidim da ste glede cene kar enotni. Cena neoriginalnih delov je povsod dokaj enaka, samo delo ti različno računajo.
Zanima me če kdo ve kdaj pa jermeni najraje počijo (je to pri speljevanju ali vožnji v hrib...)....Tale naš megan bo star 10 let pa še ima kar prvi jermen, ker je bivši lastnik čakal na kilometrino, starost mu pa ni igrala vloge. Menjava je nujna, ker je jermen napokan in za eni točki že malo natrgan!
Počijo najraje takrat ko je najmanj potrebno (nujno rabiš avto, si brez denarja). Pa takrat je zelo drago (predvsem pa bistveno dražje kot pa ob redni menjavi).
Mislim kateri lolek da ni menjal jermena... Tastov Clio je star 11 let, nima še 120kkm pa ima že vdrugo menjane jermena in vodno črpalko...
cena takega servisa z oljem vsemi filtri in hladilno tek. ter seveda jermeni in napenjalci je 400 450 e garancija in priporočila seveda so...kar se pa tiče neoriginalnih delov je pa tko...vsi zdržijo predpisanih 120kkm to pa je tudi edini pogoj ki ga morjo zadovoljit...tko da nimaš kej mislt....aja pa še tiste cene okol 300 e...tisti ki za tak dnar nardi...al ma podružnco karitasa al pa menja sam jermena...pri teh motorjih pa v večini primerov odletijo plastični koleščki...torej je to sizifovo delo ki je ponavadi povezano z obilico pregovarjanja in slabe volje....vso srečo pri odločanju...lp thomas
ko šele peta prestava ne obrača več na asfaltu je dost konjev za sprednji pogon
Pozdravljeni
Zanima če so te cene za 1.6 16v podobne mojemu vozilu 1.4 16v l2000. Imam namen menjat komlet zobati jermen in kar se solče.
Mali servis olje + vsi filtre sem si ze zamenjo nakaj dni nazaj.
Remen pa to imam v namenu zamenjat nikoli ne ves kaj kupis?govorijo itak usi vse lepo.
Lp
najlažje je it v kako šolo pa ti bojo zastonj menjali samo dele boš dal pa boš mel nareto tak kot treba vsak te bo udr lepo sicer realno gledano delo ni nič kaj več kot 150€ vredno max ampak tak pač je lp
modriDIRKAC napisal/-a:cena takega servisa z oljem vsemi filtri in hladilno tek. ter seveda jermeni in napenjalci je 400 450 e garancija in priporočila seveda so...kar se pa tiče neoriginalnih delov je pa tko...vsi zdržijo predpisanih 120kkm to pa je tudi edini pogoj ki ga morjo zadovoljit...tko da nimaš kej mislt....aja pa še tiste cene okol 300 e...tisti ki za tak dnar nardi...al ma podružnco karitasa al pa menja sam jermena...pri teh motorjih pa v večini primerov odletijo plastični koleščki...torej je to sizifovo delo ki je ponavadi povezano z obilico pregovarjanja in slabe volje....vso srečo pri odločanju...lp thomas
resje85 napisal/-a:Vidim da ste glede cene kar enotni. Cena neoriginalnih delov je povsod dokaj enaka, samo delo ti različno računajo.
Zanima me če kdo ve kdaj pa jermeni najraje počijo (je to pri speljevanju ali vožnji v hrib...)....Tale naš megan bo star 10 let pa še ima kar prvi jermen, ker je bivši lastnik čakal na kilometrino, starost mu pa ni igrala vloge. Menjava je nujna, ker je jermen napokan in za eni točki že malo natrgan!
nestrinjam se s tabo cena delov je povsod različna.
to vem zato ker sam ogromno nabalam.
natrgan jermen ti se še pa voziš?
jao jao.
kontaktiraj me ker vidim da ti niti pošte nebereš ko sm ti pisal
par dni nazaj sem kupil kose za veliki servis. Poleg tekočin in filtrov sem dobil tudi:
klinasti jermen continental ct1126 31,25 eur
napenjalec ina r555566 55,80
ena no name vodna pumpa(modra škatla) 43,20 eur
jermen za klimo, altenator... meyle 050 006 1750 18,50 eur
denso svečke k20pr-u 3,70 eur
za motor 1.6 16 v l.99
Vprašanje: mi v sklopu jermenov še kaj manjka(kakšen ležaj)? Ali je kvaliteta proizvajlcev zadovoljiva? Je bolje kupiti kar set glede jermena? Glede cene nisem nič težil, ampak tole so mi prodali.
par dni nazaj sem kupil kose za veliki servis. Poleg tekočin in filtrov sem dobil tudi:
klinasti jermen continental ct1126 31,25 eur
napenjalec ina r555566 55,80
ena no name vodna pumpa(modra škatla) 43,20 eur
jermen za klimo, altenator... meyle 050 006 1750 18,50 eur
denso svečke k20pr-u 3,70 eur
za motor 1.6 16 v l.99
Vprašanje: mi v sklopu jermenov še kaj manjka(kakšen ležaj)? Ali je kvaliteta proizvajlcev zadovoljiva? Je bolje kupiti kar set glede jermena? Glede cene nisem nič težil, ampak tole so mi prodali.
Hvala.[/img]
Garnituro vzemi je cenej kot pa posamezno!
Zobati jermen,španer,rolca in pokrovi za odmično!
Pa če nimaš primernega orodja s nena loti sam dela!
Živjo,
potem bom šel zamenjat za gates set.
A je potreben tudi za pomožni jermen šponar in rolca?
Menjal bi tudi olje v menjalniku, kaka pa mora biti specifikacija?
Jermena ne bom menjal sam, vse ostalo pa bom(redni servis).
Pa še dve malenkosti off topic: iščem motorček za pranje stekel, rabljen, delujoč, nov je verjetno drag.
Ter ohišje(pokrov) za zračni filter, namreč moj je bil naluknjan z vseh strani, posledica je bila preglasen zvok v kabini ko pritisneš gas.
Delovanje motorja pa ne vem če je kaj boljše zaradi tega.
Pumpe so najboljše SKF, ki se jih ne dobi in pa Aisin japonske, ki so tudi original vgradnja RN. Šponar pasastega jermena se menja lahko tudi samo rolca, je pa ponavadi pokrivljen in vreden celotne menjave. Pri F4R je še ena rolca na pasastem jermenu, še najcenejša in najboljša je od INA. Zares se dostikrat zgodi, da odleti kaj na rolcah in napaka na šponarju pasastega jermena, ki je sicer v celoti kovinski, delci gredo pod zobatega in imaš zanesljiv lom motorja.