čuden zvok motorja
čuden zvok motorja
Pozdravljeni
Velsatis 3,0 dci 2002 avtomatik z novim motorjem (cca 40.000 km) čudno ropota, ko je motor hladen in v mirovanju. Ko dodaš gas (pri višjih obratih) ropot izgine. To se sliši na sovoznikovi strani v zgornjem delu motorja. Ko se avto segreje ropot (trrrrrrrrrr) tudi izgine. Avto se obnaša normalno, ni nobenih informacij o kakšni napaki. Kakšna ideja?
Velsatis 3,0 dci 2002 avtomatik z novim motorjem (cca 40.000 km) čudno ropota, ko je motor hladen in v mirovanju. Ko dodaš gas (pri višjih obratih) ropot izgine. To se sliši na sovoznikovi strani v zgornjem delu motorja. Ko se avto segreje ropot (trrrrrrrrrr) tudi izgine. Avto se obnaša normalno, ni nobenih informacij o kakšni napaki. Kakšna ideja?
Peljal avto na pooblaščen servis in so mi zamenjal jermen v katerem je bil odtisnjen kamenček kateri ga je tudi poškodoval, zamenjal so mi šponar kateri je bil tudi zanič. Avto je še vedno ropotal vendar manj. Po nadalnjem pregledovanju smo ugotovil da je zablokirana tudi jermenica na alternatorju. Tudi to smo zamenal. Vrednost servisa cca 700 EUR. Sedaj avto dela tko k mora.
Za tako enostavno napako na jermenih in jermenici si dal 700€????judezales napisal/-a:Peljal avto na pooblaščen servis in so mi zamenjal jermen v katerem je bil odtisnjen kamenček kateri ga je tudi poškodoval, zamenjal so mi šponar kateri je bil tudi zanič. Avto je še vedno ropotal vendar manj. Po nadalnjem pregledovanju smo ugotovil da je zablokirana tudi jermenica na alternatorju. Tudi to smo zamenal. Vrednost servisa cca 700 EUR. Sedaj avto dela tko k mora.
To je skor 200 starih jurjev.Pa tolk ni avto vreden
Pa to bi ti vsak kmet pod kozolcem lahko zrihtal.Oprosti izrazu,moje mnenje.
Jaz navadno pogledam pod pokrov motorja kje imajo miši gnezdo.
LP