Kot zanimivost, naletel sem na članek na enmu drugmu forumu o nesreči ladje Cougar Ace, ladje se je leta 2006 med plavbo iz Japonske v ZDA naslonila na bok. Le nekaj avtov je bilo pod vodo, večina pa jih je odnesla brez poškodb. Žal pa se je Mazda po dveh letih odločila, da bodo kar vseh 4700 avtov dali v odpravo.
Pomojem so jih sprožili naknadno zaradi zavarovalnice, da so bili avtomobili res totalke. Škoda avtov, ampak po drugi strani pa bolje da gredo na odpad, ker drugače bi ljudem prodali nove avtomobile, ki so bili poškodovani, kar pa dvomim da bi bil kdo vesel.
Si predstavlja kdo da bi te avte zastonj dobil pa dobil prepis in vse,kako bi se to služilo
veliko bi se jih dalo v nulo popravit,ostalo pa bi bilo za dele
$$$$$$$
lepe sanje mam,samo kaj ko mi je zanimivo.
je pa teh avtomobilov res škoda :S
samo res da niso mogli iz parih eno celo dobit, al pa jih na kaki drazbi prodat,nevem,
airbage so pa pomoje sprozli da jih nebi kdo naprej preprodajal,vsaj koliko sem gledal na enem tujem kanalu je v nemčiji postal priljubljen šport,malo čez poljsko mejo je ala naš boljši sejem,kjer si lahko naročiš airbag za svoj avto,če ga nimaš ti sam prodajalec reče pridi jutri, jutri ga bom imel in le tega nato dobiš za 1/3 novega ali manj
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Airibage so prožil naknadno.
Tud men je hudo blo gledat to.. ampak vrjetno niso imel izbire. Zavarovalnica dala pogoj. Itak vemo vsi da bi se takoj našli pogrebljivci ki bi probal čimveč zaslužit in bi take avte najbrš prodajal kot nove. Kaj takega si pa Mazda nesme privoščit.
Sem pa ziher da so si na odpadih nabrali delov - vsaj jaz bi si jih !
Pa feltne, pa gume..
Možno celo da je kje kakšna našla drugo pot.. sigurno niso vsak dan nadzirali ali grejo vse v prešo.. ali pač ?
ne razumem,če so sploh dali uničit avte zaradi zavarovalnice kaj zavarovalnica tukaj profitira.a ji nebi bilo ceneje pokrit dejansko škodo kot pa komplet vse avte.lahko bi jih vsaj ona pol zasegla pa prodala na dražbi tko pa nima nič.