nižanje r19

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

nižanje r19

Odgovor Napisal/-a adriano »

svojo 19ko bi rad znižal in malo izboljšal vozne lastnosti. gledal sem te vzmeti http://www.a3m-tuningshop.com/Article.a ... cleid=5196

ima kdo kakšne izkušnje s temi vzmetmi? kako se kaj obnesejo? koliko bi me prišla vgradnja in homologacija?

hvala za odgovore in lp :)
Uporabniški avatar
ktomass

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Če hočeš izboljšati vozne lastnosti najprej zamenjaj amortizerje z dobrimi plinskimi (recimo Bilstein B4 ali B6)... oz če imaš namen avto tudi znižati potem Bilstein B8, ki so krajši in prilagojeni uporabi s krajšimi vzmetmi...

Glede Apex vzmeti je pa moje mnenje, da so sicer poceni vendar vredne ravno toliko kot plačaš za njih (se pravi ne prav dosti; se mi pa ne da pisat vseh tehničnih razlogov zakaj niso najboljše :) )...
Uporabniški avatar
adriano

sam te bilsteinovi stanejo okol 500 evrov. tok je pa skor vredna 19ka :D

kaj pa homologacija kok bi me pršla približn za te apex vzmeti?
Uporabniški avatar
ktomass

adriano napisal/-a:sam te bilsteinovi stanejo okol 500 evrov. tok je pa skor vredna 19ka :D

Če tko gledaš je škoda tud 70€ za vložit.. ker se boš z zanič amortizerji vozil kot na pinkoponk žogicah.. Homologacija je še cca 30€ če se ne motim.. in nekdo ti mora to še zmontirat (kar tudi ni zastonj in izdat potrdilo o strokovni vgradnji) pa še na optiko ga moraš peljat... in ko vse sešteješ ne prideš skozi pod dobrih 200€... in kaj za ta denar dobiš? Še slabše vozen avto kot je bil do sedaj :D Praktično enako kot če bi 200€ vrgel skozi okno.. :)
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ktomass napisal/-a:
adriano napisal/-a:sam te bilsteinovi stanejo okol 500 evrov. tok je pa skor vredna 19ka :D

Če tko gledaš je škoda tud 70€ za vložit.. ker se boš z zanič amortizerji vozil kot na pinkoponk žogicah.. Homologacija je še cca 30€ če se ne motim.. in nekdo ti mora to še zmontirat (kar tudi ni zastonj in izdat potrdilo o strokovni vgradnji) pa še na optiko ga moraš peljat... in ko vse sešteješ ne prideš skozi pod dobrih 200€... in kaj za ta denar dobiš? Še slabše vozen avto kot je bil do sedaj :D Praktično enako kot če bi 200€ vrgel skozi okno.. :)

haha, kire fore maš ti, lej jst mam v cliu apex kit, to se prav mortizer ter fedre in sem vozil še slalom in ti morem povedat da se je avto prav lpo odzival na pisti, tud na ovinkah mi ni neki poskoval ampak tolk koker je spuščen je avto prav lpo še kaka 2cm legno v uvinek, tako da apex je poceni ampak za svoj denar so pa tud dober, npr. anglija, zkaj oni tišiju v močnejša avta apex, sem gledu velik že posnetkuv pa so mel v zlo dobrih in cenovno dragih avtih apex noter!

sam tole še, če misliš dat v 19ko samo fedre, ti e bo užitek vožnje, raje dej malce keša na stran pa kupi apex kit. bolje boš zadovljen, ker športna fedra pa original mortizer ne gre glih kej preveč skupi, zdej pa če še misliš spustit kakih 6cm dol, ti tk nebo mel mortizer nobeno funkcijo več
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Apex je pač firma ki dela športne vzmeti. Imajo poceni robo in tudi drago dirkalno robo, kot večina firm, tako da ne mešat tega med sabo.

Če so vzmeti poceni še ne pomeni da se bo avto slabo peljal, ampak ne moreš pa pričakovat da se bo veliko bolje :wink:

Ktomass je hotu verjetno povedat da če že kupuješ nekaj konkretnega (kar vzmeti za 70€ niso), potem je fajn zamenat amortizerje in vzmeti, kar je najboljša (in najdražja) kombinacija.

Vse je odvisno od tega koliko si pripravljen dat in kaj sploh potrebuješ.

Recimo jaz sem kupil Eibach-ove vzmeti (več kot 3x dražje od teh) in so zame čist ok, ker tudi avto ni ravno dirkalnik, tako...vsakemu svoje.

Čist tko, moje osebno mnenje je, da te vzmeti avto znižajo in to je to. Nižje je težišče in mogoče so malenkost trše od originala. Zdaj če boš pa skozi ovinke hitrejši je pa vprašanje. Pa razliko boš občutil verjetno tudi zato ker bojo nove, te ki imaš zdaj so verjetno pa stare toliko kot avto in niso več kot nove. enako velja za amortizerje, kateri so v bistvu bolj pomembni, ko govorimo o trakciji avtomobila.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Imaš dva vidika. Ali nižji avto ker lepo zgleda ali pa nižji avto zaradi nižjega težišča, bolj stabilne lege.

Ko se odločiš za eno se dela potem plan naprej :wink:
Uporabniški avatar
ktomass

wily napisal/-a: haha, kire fore maš ti...
Z vsem spoštovanjem bom zapisal samo, da imamo verjetno precej različne kriterije kaj je dobro podvozje na avtomobilu in kdaj se avto dobro pelje (in ni "mortizer" temveč amortizer)... To kar so zate vrhunske vozne lastnosti so lahko za koga drugega (ki ima veliko izkušenj tudi z dirkalnimi podvozji) pač velik ŠROT...

Tko kot je kmetek zapisal.. vsakemu pač po svoje... in še enkrat moje skromno mnenje je, da se v dotični R19 ne splača vlagat niti 200€ za poceni vzmeti, ker se bo avto peljal še slabše kot se sedaj...
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

to bi blo treba kakšen vodič napisat, da so fedri zgolj tisti parameter (poenostavljeno), ki skrbi za višino vozila in razteg amortizerja, da le ta sledi podlagi. Ključ do boljše lege so predvsem amortizerji in stabilizator.
Uporabniški avatar
ktomass

Ziiga napisal/-a:to bi blo treba kakšen vodič napisat, da so fedri zgolj tisti parameter (poenostavljeno), ki skrbi za višino vozila in razteg amortizerja, da le ta sledi podlagi. Ključ do boljše lege so predvsem amortizerji in stabilizator.
:: :smt009 :smt004
Uporabniški avatar
wily

evo pa še danes ob menjavi sprednjega ležaj videl da imam na apex kitu celo nastavljivo lego koles bolj minus, pač večji sprednji naklon, tako da je to tud precej veliko za firmo kot je apex.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Človek, a se da tebi dopovedat da ima (skoraj) VSAKA firma v svoji ponudbi poceni ter povprečne in drage ter dobre stvari? Bridgestone, Brembo, Bilstein,...in ja, tudi APEX.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
adriano

Ziiga napisal/-a:Imaš dva vidika. Ali nižji avto ker lepo zgleda ali pa nižji avto zaradi nižjega težišča, bolj stabilne lege.

Ko se odločiš za eno se dela potem plan naprej :wink:
zanima me drugi vidik :) ker ima 19ka za moje pojme zelo mehko vzmetenje in mi obnašanje avta v ovinkih ne odgovarja.

se pravi da se s samo z vzmetmi lega bistveno ne izboljša in moram menjat tudi amortizerje?
Uporabniški avatar
wily

kolega je mel 19ko res hudo v poden, tako da so ble original 6cm pa še ene dva ringa porezana, pa je bil avto je kr mehek, ampak držal se je koker tole, edino ritko je rad ven nesel kar je pa značilen za 19ko, da rada ritko zamiga :lol:
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Wily gozn si s temi tvojim komentarji ... Kri ni voda!
Odgovori