Hehmloncar napisal/-a:Ne vem kje si našel ceno 500€.. ..saj vzmeti niso zlateDve glavni vzmeti in dve pomožni dobiš za dobrih 100€ + poštnina.
http://www.merlinmotorsport.co.uk/COILO ... index.html
Clio 1.8 16V l.94 - se tanou 16v (Prodan)
No sej sva hitro ugotovila v čem je razlika v našem pojmovanju kakovostnega materiala.. ko pišeš, da so "na splošno zelo zadovoljni" je to pač na splošno.. splošno znanje in razumevanje avtomobilov, posebej delovanja podvozja in njegovih sklopov je pa za večino ljudi zelo slabo.. zakaj tako pravim? Zato ker jih večina še čuti ne, da imajo zanič amortizerje.. kaj šele kaj drugega... tko da ja.. sam vedno iščem optimalne zmogljivosti za primerno ceno... žal je tukaj tako, da brez znanja (in ogromno izkušenj) prave kombinacije ne boš zložil skupaj.. Za serijski avto je bolje vzet "trotl zihr" podvozje priznane blagovne znamke, kjer se ne rabiš z ničemer več ukvarjat (čeprav se sliši privlačno da imaš nastavljivo podvozje).. praktična in uporabna vrednost le tega je pa v vsakdanji uporabi praktično ničnamloncar napisal/-a:Za 500€ oz po mojem mnenju še manj, dobiš vse skupaj.. ..amortizerje in ustrezne vzmeti (tudi če vzameš Eibachove). Drugače Faulkner res niso tako znane kot Eibach in podobne, ampak jih v UK kar veliko uporabljajo in so na splošno zelo zadovoljni.
Sej sm reku,da obstaja kakšna možnost,da se kdaj najde tudi prvi konec.
No takih amortizerjev tako ali tako nisem nikoli iskal in kot sm že napisal sem se odpravil po monroe nakar mi kolega pove,da se mu tile valjajo doma.Niso vsi 4je,niso novi nekaj je pa le. In če ne drugega je to nov razlog zakaj bi še vnaprej vlagal v ta moj črni jajček.
Seveda pa se zadeva nikoli ne konča ma mislim,da imam do spomladi nekako dovol stvari katere mormam spravit na avto.
No takih amortizerjev tako ali tako nisem nikoli iskal in kot sm že napisal sem se odpravil po monroe nakar mi kolega pove,da se mu tile valjajo doma.Niso vsi 4je,niso novi nekaj je pa le. In če ne drugega je to nov razlog zakaj bi še vnaprej vlagal v ta moj črni jajček.
Seveda pa se zadeva nikoli ne konča ma mislim,da imam do spomladi nekako dovol stvari katere mormam spravit na avto.
No,da se malo javim.Po vsem tem deževju se je končno našel malo bol sončen in suh dan,da sem danes končno namontiral amortizerje.Slik žal nimam nobenih ker sem že tako oboleval nad samim šraufanjem.
Je pa ena zanimivost,avto imam spuščen 2cm in ko sm hotu nataknt te amortizerje sem moral ko je bil avto dvignjej spodložit diske in avto spustit,da je dejansko bil na klocnih in poseden.Šele takrat so se amortizerji vsedli na luknje.Sepravi ko sedaj dvignem avto je kolo prec v zraku,se amortizer ne razteza(mord 0.5cm).Zdej ne vem al je to prav al ne.
Nimam nekih izkušen kako delujejo dirkalni amortizerji.Da pa bi moral avto še bol spustit si pa tudi ne predstavljam ker je kar nizek.
Imam pa sedaj na 2. stopnji(1. najtrša) in dobesedno zabija želodec po luknah,je trd ko svina.
Tko,da glede tega si moram še enkrat uzet malo časa in poštudirat nastavitve.
Je pa ena zanimivost,avto imam spuščen 2cm in ko sm hotu nataknt te amortizerje sem moral ko je bil avto dvignjej spodložit diske in avto spustit,da je dejansko bil na klocnih in poseden.Šele takrat so se amortizerji vsedli na luknje.Sepravi ko sedaj dvignem avto je kolo prec v zraku,se amortizer ne razteza(mord 0.5cm).Zdej ne vem al je to prav al ne.
Imam pa sedaj na 2. stopnji(1. najtrša) in dobesedno zabija želodec po luknah,je trd ko svina.
sej ti je že s tem povedal vse. Amortizer je narejen za pisto, prilagojen višini vozila in to je to. Ne pričakuj nevem kakšnega hoda batnice KER GA NI. Tam ni lukenj na stezi, vse kar šteje je stabilnost in dohajanje podlage ob zdrsu in zagotavljanje čim boljšega oprijema kolesa s cestiščem pod določenimi koti.
Večina dirkalnih amortizerjev je nastavljiva v 3 ali 4 parametre... med drugim je tudi razteg (poleg kompresije v dveh hitrostih gibanja amortizerja). Torej... prva stvar, ki bi jo bilo potrebno narediti je preveriti kakšne so karakteristike rebounda (=razteg)... ko boš to naredil in če boš ugotovil, da se s tem ne da bistveno stvari popravit, zmeri skupno dolžino raztegnjenega amortizerja in jo primerjaj z originalnimi ali pa kakšnimi drugimi športnimi aftermarket (po moje bi morali tile dirkalni imeti celo nekaj več hoda kot ostali če so bili za rally; če so bili za CHD imaš pa problem)... Če je slučajno krajši (česar pa ne verjamem) boš imel težave, ker bo avto prenizek in ga bo zabijalo, ker na pisti ne rabiš velikega hoda...
Na splošno potrebuje avto v prvi vrsti za dobre vozne lastnosti čim daljši hod kolesa... zato ne verjamem, da je bilstein naredil amortizer, ki ni primeren za tako aplikacijo.... se pravi, če ima dirkalni avto zadaj enak konstrukcijo preme mora biti zadeva ok in problem edino v trdoti raztega..
Na splošno potrebuje avto v prvi vrsti za dobre vozne lastnosti čim daljši hod kolesa... zato ne verjamem, da je bilstein naredil amortizer, ki ni primeren za tako aplikacijo.... se pravi, če ima dirkalni avto zadaj enak konstrukcijo preme mora biti zadeva ok in problem edino v trdoti raztega..
Ja ampak avto se pelje normalno.
Tudi lastnik mi trdi,da je to vredu,čeprav sam nisem popolnoma enakega mnenja.
Sepravi sedaj ko avto stoji na kolesih je amortizer poseden morda 1cm kaj več pa resnično ne.Kar se tiče posedanja ima še celoten hod,če pa bi slučajno se avto med vožnjo vzdignil bi pa kolesa takoj zgubila stik z cesto.
No saj trenutno smo v iskanju še prednjega dela in,če ga dobim se bo višina temu prilagodila.
Sepravi sedaj ko avto stoji na kolesih je amortizer poseden morda 1cm kaj več pa resnično ne.Kar se tiče posedanja ima še celoten hod,če pa bi slučajno se avto med vožnjo vzdignil bi pa kolesa takoj zgubila stik z cesto.
No saj trenutno smo v iskanju še prednjega dela in,če ga dobim se bo višina temu prilagodila.
Jah glede na to da so amortizerji za na pisto, potem boš mogu za optimalno delovanje pač spustit avto na tapravo višino. Samo če mene vprašaš, avto bo kot mini, čist pretrd za vsakodnevno vožnjo. In kot je Žiga že napisal, piste so gladke, brez lukenj, ko boš pa ti sredi ovinka zapelou v luknjo... Upam da ti bo uspelo ulovit rit, kar dvomim da bo mala malca, sploh pri že tako lahki riti Clio-ta.
Na tvojem mestu bi mu to nesu nazaj in če že je potreba po boljših amortizerjih, kupil pač ene "street" amortizerje, torej namenjene "navadnim" in ne dirkalnim avtomobilom. Ali pa kot je rekel Kristjan, rally amortizerji za cesto. To bi bila verjetno še najboljša opcija, ker so tudi narejene za požiranje lukenj, kucljev, stiščiš asfalta in ostalih neravnin. Pa še vedno niso udobni
Na tvojem mestu bi mu to nesu nazaj in če že je potreba po boljših amortizerjih, kupil pač ene "street" amortizerje, torej namenjene "navadnim" in ne dirkalnim avtomobilom. Ali pa kot je rekel Kristjan, rally amortizerji za cesto. To bi bila verjetno še najboljša opcija, ker so tudi narejene za požiranje lukenj, kucljev, stiščiš asfalta in ostalih neravnin. Pa še vedno niso udobni
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku