Po dolgotrajnem iskanju (5 let) primernega (stanje, cena, stroški) prevoznega sredstva za nedeljsko uživanje sem že skoraj obupal... Potem pa kot strela z jasnega najdem tega Clia, ki se sicer ni prodajal, ampak sva se uspela z lastnikom vseeno dogovoriti za biznis :)Predvidevam sicer, da je ta avto (že zaradi svojega stanja gotovo bil kje pri vas predstavljen tako da bi bil hvaležen za kakšen dodaten podatek, če ga kdo ima). V širšem teritorjiu izbire so bili sicer: Toyota Celica Gt Four Carlos Sainz ed. (letnik 1991 ali 1992), Subaru Impreza Turbo (letnik 1994- 1996), Lancia Delta Integrale Evo (letnik 1991), Renault 5 Gtt (1990), Renault Clio 1.8 16V (1992) ali VW Golf Gti 16v (1990)... Kmalu sem ugotovil da s štiripogonci tole ne bo šlo, ker jih ni ali pa so cene take, da te kap (za original avto seveda).
No pustimo zdej zgodovino... Kar sem dobil je povsem originalni Clio 1.8 16v letnika 1992 (brez katalizatorja in s servo volanom), v rdeči barvi. Avto ima 121.000km in kot vse kaže še ni videl ličarja in se nahaja še v originalni barvi. Planirano je, da avto ostane kolikor se da blizu originalu... edino ena stvar me malo matra in sicer Speedline 2012 v 15 ali 16''
Zamenjani so bili amortizerji z Bilsteinovimi in sprednje zavore (Tarox), ostalo je vse original. No zaradi boljše kontrole nad avtom sem mu zamenjal lepo ohranjen originalni volan za OMPjevega, ampak to zadeve bistveno ne spremeni.
Par slik za feeling:
Tukaj je nova pridobitev skupaj z družinskim prevoznim sredstvom

Imel pa bi eno prošnjo; če ima kdo kakšen pdf owners manuala, bi se lepo priporočal za eno kopijo (če je zraven tudi kakšen servisni priročnik pa tudi ni nič narobe)
Lp, K.
P.S: Uredil slike.... neki ne špila tisto s predogledom...