Clio I 1.8 16v, l.'92 - original

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Clio I 1.8 16v, l.'92 - original

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Pozdravljeni,

Po dolgotrajnem iskanju (5 let) primernega (stanje, cena, stroški) prevoznega sredstva za nedeljsko uživanje sem že skoraj obupal... Potem pa kot strela z jasnega najdem tega Clia, ki se sicer ni prodajal, ampak sva se uspela z lastnikom vseeno dogovoriti za biznis :)Predvidevam sicer, da je ta avto (že zaradi svojega stanja gotovo bil kje pri vas predstavljen tako da bi bil hvaležen za kakšen dodaten podatek, če ga kdo ima). V širšem teritorjiu izbire so bili sicer: Toyota Celica Gt Four Carlos Sainz ed. (letnik 1991 ali 1992), Subaru Impreza Turbo (letnik 1994- 1996), Lancia Delta Integrale Evo (letnik 1991), Renault 5 Gtt (1990), Renault Clio 1.8 16V (1992) ali VW Golf Gti 16v (1990)... Kmalu sem ugotovil da s štiripogonci tole ne bo šlo, ker jih ni ali pa so cene take, da te kap (za original avto seveda).

No pustimo zdej zgodovino... Kar sem dobil je povsem originalni Clio 1.8 16v letnika 1992 (brez katalizatorja in s servo volanom), v rdeči barvi. Avto ima 121.000km in kot vse kaže še ni videl ličarja in se nahaja še v originalni barvi. Planirano je, da avto ostane kolikor se da blizu originalu... edino ena stvar me malo matra in sicer Speedline 2012 v 15 ali 16'' :) tko da če ima slučajno kje kdo kaj v garaži nej pove. :)

Zamenjani so bili amortizerji z Bilsteinovimi in sprednje zavore (Tarox), ostalo je vse original. No zaradi boljše kontrole nad avtom sem mu zamenjal lepo ohranjen originalni volan za OMPjevega, ampak to zadeve bistveno ne spremeni.

Par slik za feeling:

Tukaj je nova pridobitev skupaj z družinskim prevoznim sredstvom
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Imel pa bi eno prošnjo; če ima kdo kakšen pdf owners manuala, bi se lepo priporočal za eno kopijo (če je zraven tudi kakšen servisni priročnik pa tudi ni nič narobe) :D

Lp, K.

P.S: Uredil slike.... neki ne špila tisto s predogledom...
Zadnjič spremenil ktomass, dne 23 Avg 2009, 20:32, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Dobrodošel med nami. Ali lahko daš malo večje slike gor? Ker tale thumbnail kaže na enako velikost slike (torej na zelo majhne slike)
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

pa sej ta clio je bil neki časa nazaj na avtonetu :D
Uporabniški avatar
ktomass

dr__de napisal/-a:pa sej ta clio je bil neki časa nazaj na avtonetu :D
:) ja ampak cena pa takrat ni bila tako zelo privlačna :) Sedaj je bil več kot pol cenejši od takrat oglaševane cene :wink:
Vsekakor če kdo pozna lastnika, ki je ta avto takrat prodajal naj mi prosim sporoči kontakt... saj veste, da so informacije iz prve roke največ vredne :)
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Lep Clio me veseli da bo ostal takšen karšen je :D . Čuvaj ga :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Sem ga šel gledat in sem neki kolebal al bi al nebi. Si me prehitel :)

Avto je pa res mega. Notr kot nov, motor dela za moje pojme odlično, res lepo ohranjen ventilar. Odličen nakup kaj naj ti rečem in čuvaj ga!

Aja in tisti amortizerji k so zdej gor so zakon :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

full lep, spomni me na stare čase, ko je takega podobnega imel moj stric, ampak takrat še je bil bencin po 100sit :)
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Čestitke ob nakupu in dobrodošel v družini! :wink:

Odkar sem začel tega spremljat na avto.net, so mi celo rdeči ventilarji ratali všečni! 8)

Čuvaj ga!
Slika
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

tabolša barva za ta avto. prava za njegov temparament

velik varnih kilometrov
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

dobrodošel na forumu

lep avto, ti ga skor zavidam :wink:

srečno in varno vožnjo..
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

lep ventilar, če si ga pa dobil še ceneje pa tolko boljše
Slika
Uporabniški avatar
ktomass

Hvala vsem za dobrodošlico.

Še sam ne dojamem povsem, da sem ga res našel v takem stanju... Fajn feeling :) Pa še rdečih ni prav veliko. Pa to da ima poštimano podvozje tako kot se gre (bilstein je na tem področju res zakon), edino nisem še uspel dešifrirati ali so model B6 ali B8; glede na višino avta sklepam da so B6. Tudi zavore so bile primerno zamenjane tko da res... sem brez besed... užitek je pa prav zanimiv ko se človek s tako staro kišto zapelje malo naokrog. Ko sem bil v petek v Ajdovščini je bilo prav zanimivo videt parkiranega še Williamsa zraven. Ni kej ko smo bili mulci smo sanjali o 5GTturbo, pa seveda ni šlo finančno skozi... pol je prišel Clio... in se je zgodba ponovila.. posebej ko se je tale pripeljal na naše ceste...
Slika
Se ga spomnim v živo na Saturnusu 1991 na Velikih Žabljah, ko je Brane pridrsal dol po tisti drsalnici.. kakšen sound :shock: smo samo debelo gledali.

Ta teden me čaka še menjava hladilne tekočine in preveriti vrelišče zavorne tekočine (in menjava po potrebi). Drugače pa bom od potrošnih materialov uporabljal verjetno kar OMP (zav.ploščice/diske in ostalo špotrno šaro), ker so v Logatcu (www.ik-sport.si) full dobro založeni s tem. In pa, da ne pozabim še enkrat, če ima slučajno kdo kje na lagerju "2012-tke" me resno zanimajo :)
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Ne vem no... Če že zagovarjaš original look, ga kr lepo pusti na teh vetrnicah. Navsezadnje so te felgne najbolj očitna razlika med navadnim Cliotom in ventilarjem! :wink: :wink:

Eni mamo celo dva kompleta! 8)

No, navsezadnje je odločitev tvoja, moje je pa mnenje! :P
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Še iz moje strani dobrodošel na forumu in v družini lastnikov teh malih raket.
Avto je odličen,sem si ga tudi sam večkrat pogledal na A.netu,tudi moj prejšnji je bil identičen tvojemu,nakar sm zamenjal platišča,barva je res čudovita in temu avtomobilu nenormalno paše.Če bi bil phII bi bil moj prvi dan ko se je pojavil na netu.
Srečno vožnjo in obilo užitkov za volanom.
Uporabniški avatar
ktomass

Waxxx napisal/-a:Ne vem no... Če že zagovarjaš original look, ga kr lepo pusti na teh vetrnicah. Navsezadnje so te felgne najbolj očitna razlika med navadnim Cliotom in ventilarjem! :wink: :wink:

Eni mamo celo dva kompleta! 8)

No, navsezadnje je odločitev tvoja, moje je pa mnenje! :P
:) toliko o tem iz ust nekoga, ki ima dva kompleta doma :lol: :lol:
Saj pravim, tak kot je je super (in original kolesa so res top), bi pa rabil mogoče še en paket koles za na kakšen track day in lepo ene dirkalne Pirelli gumice gor :) Za tako akcijo bi bil pa mal bolj racing look ;) sam zato bi jih mel.. :)
Zaklenjeno