Senzor zunanje temparature

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kisli

Senzor zunanje temparature

Odgovor Napisal/-a kisli »

Zivjo, zanima me, ce kdo ve, kje se da dobiti senzor temparature, ki je v desnem ogledalu? Razen na pregresno dragem servisu seveda.
Mi zelo nagaja in tudi avt. klima ne dela pravilno. :(
Tako, da bi prosu za kak predlog.
Hvala :oops:
alex
Kraj: Ljutomer

Re: Senzor zunanje temparature

Odgovor Napisal/-a alex »

a si prepreican da ti nagaja senzor v zunanjem ogledalu? Meni je tudi klima nagajala, krivec pa je bil senzor ki je namescen pri vzratnem ogledalu v kabini in so mi ga na servisu izpihali in je delovalo OK! lp
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

senzor v ogledalu nima veze s klimo
dobi se ga pa samo na servisu, edino ce kje najdes rabljenega
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Maxxo

Odgovor Napisal/-a Maxxo »

Shusuglao napisal/-a:senzor v ogledalu nima veze s klimo
Ima, ker meri notranjo temperaturo. Nad njim je se ventilatorcek ki je tudi dostikrat problematicen ker zacne brneti. Ti si verjetno mislil senzor za brisalce ki je tudi pri ogledalu.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

ce sprasuje za senzor v ogledalu...to je pa ja cist druga stvar kot klima :lol: v ogledalu itak meri samo zunanjo temperaturo, ki ti jo kaze na displayu...pa tudi te vcasih crknejo in jih je treba zamenjat. Preveris edino lahko se za rabljene na kaksen odpadu, pa ga kje vzames dol...
druga stvar je pa senzor pa ventilatorcek pri stropni lucki, ki sta za avtomatsko klimo
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Maxxo napisal/-a:
Ima, ker meri notranjo temperaturo. Nad njim je se ventilatorcek ki je tudi dostikrat problematicen ker zacne brneti. Ti si verjetno mislil senzor za brisalce ki je tudi pri ogledalu.
lepo te prosim ne strelaj, nic nima veze zunanji senzor z notranjo temp in delovanjem klime, senz v ogledalu je samo za zunanjo temp, "senzor" za klimo in notranjo temp pa je ventilatorcek pod ogledalom zraven je tudi temp tipalo, senzor za dez pa je foto celica ki jo lahko vidis z zunanje strani sajbe, ce razderes kisto pod ogledalom dobis ven vent ki ima na vsaki strani eno veternico ter eno tipalo pri meni je na levi strani voznikovi, to razdres spihas probas ce dela sestavis in konec tople vode, pomoznosti ne odlomi tipala
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Maxxo

No, mogoce sem za nekatere premalo jasno napisal. Sinko, ce preberes in malo zraven pomislis je jasno da sem mislil to kar si tudi ti napisal.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

kisli napisal/-a:Zivjo, zanima me, ce kdo ve, kje se da dobiti senzor temparature, ki je v desnem ogledalu? Razen na pregresno dragem servisu seveda.
Za kateri avto se gre?
Clio ima senzor temperature v desnem zunanjem ogledalu, ki ni za nic drugega kot da ti prikazuje temperaturo na displaycku (enako imajo skoraj vsi ostali renaulti).
Drug senzor je v stropni konzoli z luckami, katerega imas le, ce je avtomatska klima in ta senzor sporoca klimi koliko stopinj je v notranjosti vozila.
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Maxxo napisal/-a:
ne, jaz sem "verjetno" mislil na senzor v desnem ogledalu, za katerega je spraseval, edino ce imas ti hud avto in dva spegla na prednji sipi :lol: :lol:

morda tudi tebi nebi skodoval kaksen jasni pomisel ali dva preden nekaj napises :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

kisli napisal/-a:Zivjo, zanima me, ce kdo ve, kje se da dobiti senzor temparature, ki je v desnem ogledalu? Razen na pregresno dragem servisu seveda.
Najbrz ne bo druge kot servis.Tudi ce dobis rabljenega je po menjavi le tega treba stvar priklopiti na racunalnik,da deluje pravilno.
Za vse tiste,ki mislijo da zunanji termometer nima veze s klimo naj povem da se motijo.V kolikor se zunanjemu senzorju zmesa,in poleti kaze temperaturo dosti nizjo kot je v resnici,avomatska klima ne zazene kompresorja,in z hlajenjem ne bo nic.Trdim iz lastnih iskusenj.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

ah tole da ga je treba priklopiti pa na racunalnik pa tudi nebo drzalo :) Moj je kazal poleti oz. ko je crknil +50 stopinj, dobil sem enega od upo. na forumu za male denarje, starega sem dal ven , novega not, pa kaze -+2 stopinji samo razlike :) Skratka pa ni blo nobenega priklopa na racunalnik.

Nov je pa okoli 40eur.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
kisli

Odgovor Napisal/-a kisli »

Jaz mam laguno in ta senzor v ogledalu ma sigurno vezo z klimo, ker sem sam sprobal.Ko je bila temp.23 in sem imel klimo nastavljeno na 18 je najprej delovalo normalno, potem pa je zunanja temp. kar naenkrat padla na 7 stopinj in je zadeva prenehala hladiti tako kot je prej.
Bom pa se preveril ta senzor v potniski kabini,ter senzor osoncenosti, ki je na armaturki imam pa samozatemnilno ogledalo ter senzor za dez ki je viden .
Maxxo

Shusuglao napisal/-a:
Maxxo napisal/-a:
ne, jaz sem "verjetno" mislil na senzor v desnem ogledalu, za katerega je spraseval, edino ce imas ti hud avto in dva spegla na prednji sipi :lol: :lol:

morda tudi tebi nebi skodoval kaksen jasni pomisel ali dva preden nekaj napises :wink:
Ja saj, je bla ze pozna ura :D
Odgovori