Scenic 1.9 dci kuri olje
Scenic 1.9 dci kuri olje
Torej, masina kuri po moji oceni skoraj 1l olja /1000 km. V ogledalu ni videti oz. se ne voha, da bi kuril olje...
Baje gre olje skozi turbino, saj je v cevi (od intercoolerja do EGR ventila?) precej olja. Za turbino se mi sicer ne zdi, da bi bila kaj bolj glasna. Je torej mozno, da bo turbina odletela oz. da kuri olje skozenj?
Ve kdo, kaj bi lahko bil vzrok take porabe olja?
Hvala!
Baje gre olje skozi turbino, saj je v cevi (od intercoolerja do EGR ventila?) precej olja. Za turbino se mi sicer ne zdi, da bi bila kaj bolj glasna. Je torej mozno, da bo turbina odletela oz. da kuri olje skozenj?
Ve kdo, kaj bi lahko bil vzrok take porabe olja?
Hvala!
Re: Scenic 1.9 dci kuri olje
Je avto kupljen v slo? Ima servisno knjigo? Koliko ima km? Kdaj je bil olje menjano? Katero olje uporabljas?
Letnik 2004, uvoz iz Italije...
Olje je ELF excellence NF 5w-40, menjano ~ 8000 km nazaj skupaj z masino. Prva je zaribala na gredi (lezaj?) dva dneva oz. 200 km po velikem servisu na 104.000. Trenutna naj bi imela ob menjavi ~ 70.000 km
Uradno ima turbina 113.000 km, glede na servisno, ki je bila zraven (se ujema s podatki z Renault servisa v SLO) vec kot 50.000 km niso mogli zbijat - ce so jih....
Skratka sami stroski, pa se novi so na obzorju .
Olje je ELF excellence NF 5w-40, menjano ~ 8000 km nazaj skupaj z masino. Prva je zaribala na gredi (lezaj?) dva dneva oz. 200 km po velikem servisu na 104.000. Trenutna naj bi imela ob menjavi ~ 70.000 km
Uradno ima turbina 113.000 km, glede na servisno, ki je bila zraven (se ujema s podatki z Renault servisa v SLO) vec kot 50.000 km niso mogli zbijat - ce so jih....
Skratka sami stroski, pa se novi so na obzorju .
To se slovenskim avtom s poreklom ponavadi ne dogaja. Sploh ne na te km! Turbino daj preverit na servis ce ima kaj lufta,pa da ni kje mastno,...drugace ce nebo nic za videt,pa zgleda da si kupil zanic masino,(lahko da je bila pregreta,ali pa ima vec km) in bo potrebna druga ali pa generalna.
Kje si pa kupil masino? Kako ves koliko km je imela? je bil tisti avto karamboliran,uvozen,..?
Najbolse da avto prodas,...
Kje si pa kupil masino? Kako ves koliko km je imela? je bil tisti avto karamboliran,uvozen,..?
broker napisal/-a:
Tako...najbols naslednga nategnt za svoje napake... kaj mas lepsga!
J..ala te pamet...
Verjetno so ti pri velikem servisu kej zasral (preskok jermena?) in so ti rekl da je samo masina zaribala... ta bi bla najlepsa...
... pa najboljs da so ti se oni drugo masino najdl in je se ta unicena...
Turbina... skor ne verjamem.... ...kdo ti pa je rekel da je velik olja v intercoolerju in koliko je to veliko?
Da je kar fajn mastno je normalno...
Lp in srecno!
Nekaj takega je...
http://www.perkies.co.uk/car_stuff/pict ... _inlet.jpg
Ko sem s sneto cevjo gas pohodu, je olje ven metal...
Ja obnovit jo das! Obnova te bo prisla priblizno 250-300eur!steiner napisal/-a:Nekaj takega je...
Pa ne samo turbino rihtat, ampak zrihtaj se EGR. Ta je menda pogosto pravi vzrok za crknjeno turbino. Folk zamena turbino potem pa jamra kaksne gare so to, da je nova turbina crknila po 2000km. Treba je stvar orkn spedenat.Ja obnovit jo das! Obnova te bo prisla priblizno 250-300eur!
Laguna Coupe GT dci 180
quote="broker"]To se slovenskim avtom s poreklom ponavadi ne dogaja. Sploh ne na te km! Turbino daj preverit na servis ce ima kaj lufta,pa da ni kje mastno,...drugace ce nebo nic za videt,pa zgleda da si kupil zanic masino,(lahko da je bila pregreta,ali pa ima vec km) in bo potrebna druga ali pa generalna.
Najbolse da avto prodas,...[/quote] Kaj govoris, to se slovenskim ne dogaja.. ja kdo pa dela slovenske renoje... pogosto so se slabse narejeni za slo trg, so kot Nutella

Najbolse da avto prodas,...[/quote] Kaj govoris, to se slovenskim ne dogaja.. ja kdo pa dela slovenske renoje... pogosto so se slabse narejeni za slo trg, so kot Nutella
Kaj govoris, to se slovenskim ne dogaja.. ja kdo pa dela slovenske renoje... pogosto so se slabse narejeni za slo trg, so kot Nutellasonykoper napisal/-a:quote="broker"]To se slovenskim avtom s poreklom ponavadi ne dogaja. Sploh ne na te km! Turbino daj preverit na servis ce ima kaj lufta,pa da ni kje mastno,...drugace ce nebo nic za videt,pa zgleda da si kupil zanic masino,(lahko da je bila pregreta,ali pa ima vec km) in bo potrebna druga ali pa generalna.
Uvozeni iz ITA so v glavnem VSI z mocno prevertenimi kilometri. Ze sam pogled v seznam garancijskih popravil (naceloma se da to preveriti na vsakem pooblascenem servisu na osnovi VINa) pokaze da so ti avtomobili imeli vec garancijskih popravil. In ja, avto se prodajajo z prevozenimi 90 ali 110kkm, baza pa pravi da so delali po 40~50 kkm na leto, pri zadnjem popravilu so imeli pa ze krepko cez trenutno stanje kilometrov ali pa so v dveh zadnjih letih naredili samo 5kkm?
S tega stalisca so boljsi iz Belgije...
Scenici se delajo samo v Franciji, Megane GT do nedavnega v Turciji, kot Megane GT Storia pa se bo delal se naprej v Spaniji, vendar ne bo na voljo v SLO.
Za Lagune pa ne vem kje se delajo... In Renault res ni VAG konceren, ki dejansko posilja drugorazredno robo na nas trg...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
A lahko na tako porabo vpliva umazan zracni filter. V temi o delovanju EGR ventila in na strani Beje je omenjeno, da je zamascen / umazan filter lahko vzrok za povecano porabo olja.
Cez vikend sem preveril kako je s filtrom (menjan lani avgusta z manj kot 10k za sabo) in je bil popolnoma zabasan (enako filter klime, menjan istocasno). Rahlo je bil prepojen z oljem + nekaj podobnega soli je bilo gor.
Hvala za konstruktivna mnenja.
Cez vikend sem preveril kako je s filtrom (menjan lani avgusta z manj kot 10k za sabo) in je bil popolnoma zabasan (enako filter klime, menjan istocasno). Rahlo je bil prepojen z oljem + nekaj podobnega soli je bilo gor.
Hvala za konstruktivna mnenja.
-
primozb2005
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=5951primozb2005 napisal/-a:Ker sem ravno pred obnovo turbine me zanima, koliko je prisla obnova in kdo jo je obnovil?
lp